Evrenin oluşumu ve işleyişi hakkında

Canlıların oluşumu için bir yaratıci olmak zorunda değil.

Arkadaşa sorduğun soruya gelirsek senin yarattığıni düşündüğün yaratıcıyi kim yarattı diye sana soru sorsa ne cevap vereceksin? O her şeye gücü yeten, sonsuz güce sahiptir diyemezsin.

Canlıların oluşumu için bir yaratıci olmak zorunda değil.

Arkadaşa sorduğun soruya gelirsek senin yarattığıni düşündüğün yaratıcıyi kim yarattı diye sana soru sorsa ne cevap vereceksin? O her şeye gücü yeten, sonsuz güce sahiptir diyemezsin.
Derim. Evren nasıl var oldu biz nasıl var olduk herşey bir tesadüf üzerine mi kurulu? Suyun bizim ihtiyacımızın olması bir tesadüf mü? Ya da oksijen ateş toprak bunlar tesadüf mü? Daha buraya insanın ihtiyacı olan bir sürü şey yazarım.
Derim. Evren nasıl var oldu biz nasıl var olduk herşey bir tesadüf üzerine mi kurulu? Suyun bizim ihtiyacımızın olması bir tesadüf mü? Ya da oksijen ateş toprak bunlar tesadüf mü? Daha buraya insanın ihtiyacı olan bir sürü şey yazarım.
Evren bunları düşünüp bize bunları veremez. Evren dediğiniz ne ki? Cansız, düşüncesiz bir şey. Hiçbir şey kendiliğinden oluşmadı. Hepsini yaratan büyük sonsuz bir güç var ister inanın ister inanmayın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Evrim bir tesadüf değildir öncelikle bunları öğrenmen gerek. Su sadece senin ihtiyacın değil her canlının ihtiyaç duyabileceği bir şey.

Oksijen bir elementtir, elementler nasıl oluşuyor göz gezdir, en basitinden süper nova patlamalarında elementler oluşur.

Ateşe gelirsek aşağıdaki makaleye bak.

Ateş Nedir? Nasıl Yanar, Nasıl Yakar? Ateşin Evrimsel Geçmişimizdeki Önemi... - Evrim Ağacı
Nasıl evrildiğimizi anlatır mısın? Ya da bir link at okuyayım.

On milyarlarca, belki yüz milyarlarca gezegen var. Bunların -görebildiğimiz kadarıyla- sadece birinde yaşam var. Tüm şartlar -su, oksijen, atmosfer vs.- meydana geldikten sonra evrim bu aşamaya gelmiştir.
Hiçbir şey kendiliğinden oluşmadı. Hepsini yaratan büyük sonsuz bir güç var ister inanın ister inanmayın.
Hmm... Yaratıcının nasıl var olduğunu da açıklamak ister misin?
Kendinle çelişiyorsun.

Yaratıcının nasil var olduğu sorusunu arkadaşa benimde arkadaşa yönelttiğim soruydu bunu kendisi de cevaplayamayacağını biliyor.

Sen bir yaratıcının seni yarattığını düşünüyorsan senin yaratıcının kimse tarafindan yaratilmayacağını iddaa ediyorsan bu büyük bir çelişkidir kendi yaradılış mantığına da zıt bir durumdur.

Evrendeki diğer gezegenlerde de çok büyük olasılıkla yaşam eninde sonunda bulunacak. Bizden daha akıllı yaşam formları da mutlaka vardır.

Bu sorunun aynısı Peygamber Efendimize sorulmuş ve Peygamber Efendimiz İhlas Sûresi ile cevap vermiştir.

"De ki: O Allah'dır, Ehad’dir. (O) Allah'tır, Samed'dir. Doğurmadığı gibi, doğmamıştır da. Hiçbir şey O'nun dengi (ve benzeri) değildir."

Yazım yanlışı yaptığım için uyarı aldım kusura bakmayın. Evrim teorisi ile ilgili yazıların doğru mu değil mi bilmiyorum ama mantıklı geliyor. Ama yine de herşey sırasıyla güzel bir şekilde değişip gelişmiş. Tıpkı Bing Bang teorisinde olduğu gibi yine evrim teorisi de Allah'ın var olduğunun bir kanıtıdır. 27 yıl boyunca Ateist olan Frank Pastore Allah'a inanmanın yanlış olduğunu ispatlamak için yola çıkmış ve o yolun sonunda da Allah'a inanmıştır. Ben sizin yazdıklarınızı okudum ve sanki nasıl olsa inanmayacağım diye okumadım. Lütfen sizde benim yazdıklarımı atacağım linki mantığınız doğrultusunda okuyun. Yani nasıl olsa inanmayacağım diye değil de hani olabilir mi diye okuyun lütfen.

https://www.google.com.tr/amp/s/m.y...125464/eski-ateist-4-maddede-allahi-ispatladi

Bing bang teorisi Allah'ın var olduğunun bir kanıtıdır. Bir patlamada sonucu herşey böyle yerli yerine oturmuş olabilir mi?

"Tanrının kanıtı" diye bir şey yoktur. Tanrı zaten bilimsel değildir. Tanrı inançtır. Ayriyeten kutsal kitaplarda da tanrı zaten kendisi der, "Kanıt yok, inanç var." diye. Sen de hem kanıt var demişsin, hem de "İster inanın, ister inanmayın." demişsin, kendinle ve inancınla çelişiyorsun. Kutsal kitabın kendisi zaten senin bulunduğun bu iddiada bulunmuyor. Madem inançlı biriysek sözlerimizi dikkatlice kurmalıyız ki inancımız adına yanlış bir iş yapmalıyım.

Kaldı ki seninki kanıt olmadığı gibi kendi inancını bile kapsamıyor. Çünkü dediğim gibi çelişkili-yanlış bir cümle kurmuşsun ve kendi inancına da ters bir cümle kurmuşsun. Belki de çoklu evren var değil mi? Belki de onu da ona bağlayan bir şeyler var. Neden big bang bilimin son noktasıymış gibi direkt bir karara varıyorsun? Daha geniş düşünebilmek ve hayal gücünü kullanmak varken, kurduğun cümle "biliyorum ama aslında bilmiyorum." demek ile eşdeğerdir. Halbuki bilmiyorsak, bilmiyoruz deriz, değil mi?

Öte yandan kaos meselesine gelecek olursak; ben bunun hakkında kesin bir şey söyleyemem. Kaos mu var, yoksa düzen mi var, diyemem. Fakat en azından kaosa doğru gittiğimizi, ya da geçmişte kaos içinde olduğumuzu söyleyebilirim. İyi örnekleri verip, kötü örnekleri vererek böyle bir karara varmak bana göre saçma. Vücudumuzun bilmem ne kaç saniyede, bir şeyleri yaptığını söylüyorsak, kötü olan yanlarını da söyleyebiliriz. En azından İnternet'te "Alerji türleri" diye ne tür felaketlerin olduğu araştırılabilir. Sadece iyiden örnek vermek ve bundan yola çıkarak kesin bir sonuca varmak doğru değil diye düşünüyorum.

Derim. Evren nasıl var oldu biz nasıl var olduk her şey bir tesadüf üzerine mi kurulu? Suyun bizim ihtiyacımızın olması bir tesadüf mü? Ya da oksijen ateş toprak bunlar tesadüf mü? Daha buraya insanın ihtiyacı olan bir sürü şey yazarım.

Evren bunları düşünüp bize bunları veremez. Evren dediğiniz ne ki? Cansız, düşüncesiz bir şey. Hiçbir şey kendiliğinden oluşmadı. Hepsini yaratan büyük sonsuz bir güç var ister inanın ister inanmayın.

Bu yargılar da son derece bilim dışı ve temelsizdir. Bu şekilde bilim tartışmak gerçekten imkansız ve iki tarafı da çıkmaza sokuyor.

@BERWAR arkadaşımızın gönderdiği bağlantının üzerine ben de bunu göndermek isterim. Mutlaka okumanı da tavsiye ederim, sevgili dostum.

Abiyogenez - 14: Miller-Urey Deneyi Nedir, Ne Değildir? - Evrim Ağacı

Son düzenleme:
"Tanrının kanıtı" diye bir şey yoktur. Tanrı zaten bilimsel değildir. Tanrı inançtır. Ayriyeten kutsal kitaplarda da tanrı zaten kendisi der, "Kanıt yok, inanç var." diye. Sen de hem kanıt var demişsin, hem de "İster inanın, ister inanmayın." demişsin, kendinle ve inancınla çelişiyorsun. Kutsal kitabın kendisi zaten senin bulunduğun bu iddiada bulunmuyor. Madem inançlı biriysek sözlerimi dikkatlice kurmalıyız ki inancımız adına yanlış bir iş yapmalıyım.

Kaldı ki seninki kanıt olmadığı gibi kendi inancını bile kapsamıyor. Çünkü dediğim gibi çelişkili-yanlış bir cümle kurmuşsun ve kendi inancına da ters bir cümle kurmuşsun. Belki de çoklu evren var değil mi? Belki de onu da ona bağlayan bir şeyler var. Neden big bang bilimin son noktasıymış gibi direkt bir karara varıyorsun? Daha geniş düşünebilmek ve hayal gücünü kullanmak varken, kurduğun cümle "biliyorum ama aslında bilmiyorum." demek ile eşdeğerdir. Halbuki bilmiyorsak, bilmiyoruz deriz, değil mi?

Öte yandan kaos meselesine gelecek olursak; ben bunun hakkında kesin bir şey söyleyemem. Kaos mu var, yoksa düzen mi var, diyemem. Fakat en azından kaosa doğru gittiğimizi, ya da geçmişte kaos içinde olduğumuzu söyleyebilirim. İyi örnekleri verip, kötü örnekleri vererek böyle bir karara varmak bana göre saçma. Vücudumuzun bilmem ne kaç saniyede, bir şeyleri yaptığını söylüyorsak, kötü olan yanlarını da söyleyebiliriz. En azından İnternet'te "Alerji türleri" diye ne tür felaketlerin olduğu araştırılabilir. Sadece iyiden örnek vermek ve bundan yola çıkarak kesin bir sonuca varmak doğru değil diye düşünüyorum.

Bu yargılar da son derece bilim dışı ve temelsizdir. Bu şekilde bilim tartışmak gerçekten imkansız ve iki tarafı da çıkmaza sokuyor.

@BERWAR arkadaşımızın gönderdiği bağlantının üzerine ben de bunu göndermek isterim. Mutlaka okumanı da tavsiye ederim, sevgili dostum.

Abiyogenez - 14: Miller-Urey Deneyi Nedir, Ne Değildir? - Evrim Ağacı
Kendimle çeliştiğim falan yok sadece bahsettiğiniz teorilerin gerçek olsa bile tesadüf olmadığı hepsini yapan düşünen eden bir gücün olduğunu demek istiyorum. Siz işte bu Allah'ın var olduğunun kanıtıdır diye anlıyorsunuz. Allah zaten var. İster inanın ister inanmayın derken de İslam'da zorlama olmadığı için sizin fikirlerinize saygı duyuyorum. İnanip inanmaması size kalmış.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı