Ellie Williams
Petapat
- Makaleler
- 35
Kur'an, çeşitli bilim kitapları ve onlarca makale/yazı bana hak olanı aramayı ve yaymayı değil, sağa sola saldırmayı öğretti, evet aynen öyle.Siz beni çok yanlış anlamışsınız. Okuduğunuz kitaplar da işe yaramamış. Size sağa sola saldırmayı öğretmiş anladığım kadarıyla. İyi günler.
@bitwise bu konuda kimseye yanıt yazmam normalde böyle konulara mesaj yazmıyorum çünkü daralıyorum bu forumda görünce. @359149 kardeşim yanlış anlamasın ona özel değil. Genel olarak.
Sadece sana ayıp olmasın diye yanıt yazıyorum amacım seninle tartışmak değil. Başkası olsa görmem bile. Konuyu bu mesajımdan sonra takipten çıkıyorum. En basitinden 3 örnek. Suyun kaldırma kuvveti, yerçekimi kanunu ve evrensel kütle çekim kanunu. Bunlar bırak yasa olmayı kanun olmuştur hatta. Günümüz bilimi bu Darwin meselesini kanun yapacak teknolojiye sahip. Olması gerekiyorsa da 10 yıl önce bile bu teknoloji vardı... Attığım 3 dakikalık videoyu da izleyin.
Kapatılmasının sebebi, inanan arkadaşların yeterli ve mantıklı deliller sunamaması (evrimin olmadığını savunmaları bambaşka bir mantıksızlık zaten) ve en sonunda hakarete/kavgaya başvurması. Karşı taraf da durur mu sence? Böylece olay çok farklı yerlere gidiyor.Forumda anlamadığım bir şey var. Mevzu din konusuna dönünce neden hemen silahlar çekiliyor. Müslüman bir toplumda yaşamıyor muyuz? O yüzden bence din muhabbet olduğu zaman hemen kılıçları çekmeye gerek yok. Herkes birbirine saygı duymak zorunda. Özellikle yöneticiler bu konuda çok hatalı davranıyor. Hemen konuyu kapatıyorlar. Bizde ki en büyük sıkıntı tartışma kültürümüz olmaması. İnsanlar bir şeyler öğrensin ne olacak, hemen konu kapatalım tartışma bitsin muhabbeti çok saçma...
Kapatılmasının sebebi, inanan arkadaşların yeterli ve mantıklı deliller sunamaması (evrimin olmadığını savunmaları bambaşka bir mantıksızlık zaten) ve en sonunda hakarete/kavgaya başvurması. Karşı taraf da durur mu sence? Böylece olay çok farklı yerlere gidiyor.
Yüzlerce örneği var bu tarz konuların. Artık rahatlıkla öngörülebiliyor ve kapatılıyor konu.
Bilime inanmamak gibi bir şey söz konusu olamaz. Bu bir dayatma değil, gerçekler ne zamandan beri dayatma olarak geçiyor?Hakaret eden varsa uzaklaştırılsın. Bu resmen şuna benziyor ormana hırsız girdi komple ormanı yakalım. Ayrıca İnsanlar evrime inanmak zorunda değil. Senin doğruların ona göre yanlış olabilir. Dayatmalara karşıyım...
Dediğim yanlış anlaşılmış. Evrim yok diyen kesim öyle olduğunu iddia ediyor.İlk kertenkele, ilk kuş, ilk balık, ilk karınca bile aynı aileden geliyordu, sizin deyimize göre ensest.
Saygısızlık edecek hiçbir şey yapmadım.Ayrıca insanların dinine saygısızlık edecek kadar densiz olmamanızı tavsiye ediyorum. Ben size saygısızlık etmiyorsam siz de bana etmeyeceksiniz.
"Kitabı yazdı" diyerek bir dinin önderini karalıyorsun, hakaret ediyorsun ve yalanlıyorsun, işte bu tam olarak saygısızlıktır. Hangi dinden, hangi inançtan olursan ol bunu yapamazsın, sana da yapamazlar. Ahlaksızlıktır, saygısızlıktır.Saygısızlık edecek hiçbir şey yapmadım.
Afrika'da, insanlıktan izole bir kabileye gidip 1+1=2 desen sana ne derler?Bilimde inanç diye bir kavram söz konusu değildir. Bariz ortada olan bir hakikati kabul etmek zorunludur. Ama inanmamak diye bir olay söz konusu değil. Kabul etmek dışında yapılabilecek şey umursamamak olur. Nesnel gerçekler kişiden kişiye değişmediği için ya kabul edersin ya da umursamazsın. Başka seçenek yok.