Evrim nedir?

Bir Müslüman'ın canlıların mutasyona uğrayıp farklılar geçirmesine, ortama adapte olabilecek şekillere girmesine inanmasında bir sakınca yoktur.

Bu yazdiginin, bazi canlilarin Allah tarafindan yaratilmadigi anlamina da geldiginin farkindasin degil mi? Buna itirazim yok elbette ama Islam inancina gore her varligi ( canli/cansiz) Allah'in bilerek, isteyerek, spesifik olarak yarattigina neredeyse eminim.

Bal gibi de sakınca vardır. Kendin de bunu açıkça söylemişsin. İnsanın başka bir atadan gelmediğini söyleyip nasıl olur da evrimi kabul etmemizde sakınca yoktur diyorsun. Siz şaka mısınız birader? Bıktık usandık yahu. Bu kadar bilgisizce şeyler nasıl yazabiliyorsunuz insan hayret ediyor.

İslam Tarihi okuyunca İslam denilen dinin nasıl çıktığını ve nasıl büyüdüğünü görüyorsun. Okuyunca kutsal bir şey olmadığını fark ediyorsun ve insan elinden çıktığını anlıyorsun. İslam Tarihi okumadan önce dinlere Tanrı gibi bakıyordum, "Tanrı var mı yok mu bilemeyiz" dinler için de böyle düşünüyordum fakat okuduktan sonra toplumu organize etmek ve çıkar sağlamak için uydurulduğunu anladım. Zaten kimse 5000 tane din araştırıp Müslüman olmuyor, ailesinden görüyor ve kendi dininin hak din olduğunu savunuyor. Emin ol başka ülkede doğsa İslam'a yabancıların baktığı gibi bakacak, "Arap dini, caniler, pisler, barbarlar" bu şekilde bakılıyor çünkü yurt dışında.

Tum canlilarin birbirlerinden olustuklari fikrini mantikli bulup ayni zamanda tum canlilarin ayri ayri Allah tarafindan tasarlanip yaratildiklarina da inanabilir diyorsun?
Hocam kendisi öyle inanıyorsa inansın, neden buna karşısınız ki? İsterse dini eğip büksün ama müslümanım desin. Kimseye zarar vermediği sürece ne yaparsa yapsın. Yıl 2022. Adam kendi dinini yaratıp ölene kadar belki ona inanır.

Sadece kendisi inanmıyor çünkü, başkası bir soru sorduğunda kendi fikrinin doğruluğundan emin olduğu için ona da düşüncesini empoze ediyor.

Gerçekten bir şeyler öğrenmek isteyen arkadaşlar için link bırakıyorum. Boştan yere gereksiz uzadı konu. Konu sahibi arkadaş videoyu izlersen kafandaki soru işaretlerinin çoğu kalkar. Belgesel tadında akıcı bir video gerçekten bir şeyler öğrenmek isteyenler izleyebilir.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Benim problemim neye inandigi degil ki, birbiri ile celisen 2 farkli iddianin ikisini de kabul etmesi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…