Evrim'in tanımı

Büyük evrimlerden ziyade zaman içinde gelişmiş küçük adaptasyonlar vardır.

Sizin “küçük adaptasyon” dediğiniz şey, Darwin’in ana teorisi olan ayrıcalıklı ırkların korunması yoluyla türlerin kökeni teorisi yani doğal seçilimdir.

Bende bunu diyorum daha fazla ara forma ihtiyacimiz var ve birinde diğerine nasil geçildiğini bilmemiz gerek.
Sürüngenden kuşa geçişi büyük bir adımdır. Mesela ornitorenk ördeğe benzer gagasi var yumurtlar ama yavrularini sütle besler neden bu geçiş formu olmasın.

Ona cevap vermeye gerek yok. Evrimin temel kanunlarını bilmeyen birine anlatmak faydasız, cevap versen dahi inatla bilim dışı cevaplar vermeye devam edicek.
Şahsen ben de merak ettim ancak aklımda bir cevap var.
Soru: Nasıl bir evrim ise, milyonlarca yıl boyunca ortak bir atadan türlü cinsler türemiş. Ama sadece "İnsan" denen varlık akıl sahibi konumuna gelmiş. Yüz binlerce türün, bir tanesinde bile İnsanınki gibi akletme ve düşünce özelliği yok. (hayvansal iç güdüleri ve eğitilerek gelen özellikleri, akıl diye sunmayın)
Cevap: Çünkü insanların bu haline gelmesi için uzun bir zaman geçmiştir ve zaman gerekmektedir.
Ne kadar doğru bilemem.

Büyük evrimden kastın ne bilmiyorum ama küçük adaptasyonlar dahi çok uzun süre alır. Senin şu anki haline gelmeden milyonlarca yıl önce ataların ortak atalarından ayrılmaya başlamıştı.
Büyük evrimden kastım bir trexin tavuğa dönüşmesi gibi. Bir sürü küçük adaptasyon milyonlarca zaman içinde o türün tamamen değişmesine sebep oluyor.

Bende bunu diyorum daha fazla ara forma ihtiyacimiz var ve birinde diğerine nasil geçildiğini bilmemiz gerek.
Sürüngenden kuşa geçişi büyük bir adımdır. Mesela ornitorenk ördeğe benzer gagasi var yumurtlar ama yavrularini sütle besler neden bu geçiş formu olmasın.
You say so huh?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şahsen ben de merak ettim ancak aklımda bir cevap var.
Soru: Nasıl bir evrim ise, milyonlarca yıl boyunca ortak bir atadan türlü cinsler türemiş. Ama sadece "İnsan" denen varlık akıl sahibi konumuna gelmiş. Yüz binlerce türün, bir tanesinde bile İnsanınki gibi akletme ve düşünce özelliği yok. (Hayvansal iç güdüleri ve eğitilerek gelen özellikleri, akıl diye sunmayın)
Cevap: Çünkü insanların bu haline gelmesi için uzun bir zaman geçmiştir ve zaman gerekmektedir.
Ne kadar doğru bilemem.

Neden sadece biz? Bizimle birlikte bir ton tur var neden sadece biz?

Boyle kestirip atmak saçma ben sizden bilimsel bir cevap istiyorum.

Çünkü insan diğer türlere göre daha az gelişmiştir. İnsan baştan beri ne iyi bir kas sistemine, ne iyi bir görüşe, ne iyi duymaya, ne de iyi koku almaya sahipti. İnsan diğerlerine göre dezavantajlı olduğun için beyniyle yani aklıyla korunabildi. Bu da insanın şu anki haline kadar gelmesini sağladı.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı