İnsan şu an hala simiyen halindedir. Yani insan şu an taksonomik olarak hala maymundur. Şu an bildiğimiz bonobo şempanze gibi türlerle ortak ataya sahiptir, ama hala maymun olarak kabul edilir. Özelikle kuyruksuz maymun özelliklerinin tamamını karşılar.
Peki Darwin diyor ki, hayat ağacı cizimine göre her şey ortak atadan geliyor ve bu maymun olsun.
Eger bir populasyon belirli şartlara maruz kalırsa ve başka populasyon da başka şartlara maruz kalırsa doğal seleksiyon farklı yönlerde gelişir. Zaman içinde birçok değişime maruz kalırsa farklı bir tür ortaya çıkar. Darwin de buna dayanarak bu cizimi yapmıştır. Ama bu durum öyle enzim katılmış gibi kısa sürede gerçekleşmez uzun bir zaman dilimi gerekir. Ama fosiller bakarsan bu çalışır özellikle de eski kanat fosili için zaten Darvin filumlarin yani şubelerin aniden ortaya çıktığını kabul ediyordu. Yani fosiller kısa sürede olması gerektiğini anlatırken Darwin ise uzun sürede olmasını savunuyor. Bize ani bir sıçrama enzim lazim ki şubeye ışınlanalim buna da kabriyen patlaması denildi.
Arkadaşlar devamını yazacağım tablet büyük zor oluyor.
Gelelim bu kabriyen patlamasına.
Bu patlama jeolojik bir dönemdir. Kısaca biyolojik big bang diyelim. Zaten bu patlamada bazi turler yok olmuş bazıları ise ortaya çıkmış zaten burası bir çelişki senin bir binan var yolluyorsun füzeyi sonra sana oluyor gökdelen amaci dalga geçmek değil sadece anlaşılır olsun ve gece gece sıkılmayın diye dedım.
Kayıtlara göre patlamadan önce denizanasi sünger solucan vs var ama kabriyenin basinda ise eklembacaklilar pavuryalar yeni türüyen deniz kestaneli var kordatlar var omurgalilar var. Daha sonra bunlara memeliler ekleniyor.
Ama bu anlattığım Darwin’in ağacı ile ters düşen bir durum ama evrimin temelinde buraya dayanır, e bu ne yaman çelişki.
Selamlar, uzun bir süredir evrimi araştırmaya çalışıyorum, şimdi ise kendi bilgimi denemek için kendimce Evrim'in tanımını yapmaya çalıştım. Yanlış mı, doğru mu söyler misiniz?
Evrim: Bir neslin çeşitli mutasyonlar geçirerek bazı değişimlere uğramasıdır.
Ve bu arada duzgun yorum yapan ve konuya kilit attırmayan herkese teşekkürler.
Yahu kendi gözünüzle bile görebileceğiniz milyonlarca öğreğin milyarlarca fosilin yanında dediğiniz şey ne kadar küçük farkında mısınız siz?
İşte o fosiller zaten sorunlu.
Ayrıca yarın konuşalım unutmayın.
Son düzenleme: