Excalibur G770 1650 vs. 1650Ti

O paraları gözden çıkardıysanız bu modeli tavsiye ederim. En azından ne aldığınız belli. Casper'a o para verilmez.

8800 TL Casper'a vereceğime gider game garaj alırım.
RAM ve SSD yükseltmesi yaparsan çok iyi olur, 1660 Ti var.
açıkçası piyasa ile alakalı pek bilgim yok ondan dolayı Gamegaraj'i ilk defa görüyorum. Aklımda Monster veya Excalibur vardı. Fakat 1660Ti baya canavar onu biliyorum. Önerdiğiniz sistem de hiç fena değilmiş.

G770 oyun testlerine bakabilirsiniz işlemci 100 derecelerde geziyor, ben de almayı düşünüyordum. Casper artık düzeldi diyorlardı daha da kötü olmuş bence şu modele bakın: HP Pavilion Power 15-DK0013NT ya da GameGaraj Blaster 7TN bakabilirsiniz.

Excalibur'un ısınma konusundan şikayetçi olan arkadaşları görünce yazma gereği duydum. Başta karşılaştığım ısınma sorununu nasıl çözdüğümü kısaca bir anlatayım: ThrottleStop uygulamasını indirdim. Ardından herhangi bir undervolt işlemi yapmadım ve işlemcinin TurboBoost ayarını devre dışında bıraktım, Herhangi bir performans düşüşü yaşamadım ve tüm problemim çözüldü.

Bu işlemlerden sonra Excalibur G770'de aldığım sıcaklık değerlerini konuyla ilgili aydınlatıcı olması açısından buraya bırakıyorum:

LoL: Maksimum 60-65 derece
PUBG'de 170 FPS ortalama 80-85 derecelerde oynuyorum.
CS:GO'da en yüksek ayarlarda ortalama 170-200 FPS Alıyorum ve sıcaklık değerlerim maksimum 75-80 derecelerde seyretti
Payday 2'de 180 FPS 75 derece,
Bu değerler benim için gayet tatmin edici.

Hemen hemen tüm markalar aynı parçaları kullanıyor arkadaşlar. O yüzden aralarında çok fark olacağını sanmıyorum. Casper'ın avantajı akıllı termal soğutması olması. Herhangi bir ısınmada fanları Turbo modda çalıştırabilme gibi seçenekler. Karar sizin.

Excalibur'un ısınma konusundan şikayetçi olan arkadaşları görünce yazma gereği duydum. Başta karşılaştığım ısınma sorununu nasıl çözdüğümü kısaca bir anlatayım: ThrottleStop uygulamasını indirdim. Ardından herhangi bir undervolt işlemi yapmadım ve işlemcinin TurboBoost ayarını devre dışında bıraktım, Herhangi bir performans düşüşü yaşamadım ve tüm problemim çözüldü.

Bu işlemlerden sonra Excalibur G770'de aldığım sıcaklık değerlerini konuyla ilgili aydınlatıcı olması açısından buraya bırakıyorum:

LoL: Maksimum 60-65 derece
PUBG'de 170 FPS ortalama 80-85 derecelerde oynuyorum.
CS:GO'da en yüksek ayarlarda ortalama 170-200 FPS Alıyorum ve sıcaklık değerlerim maksimum 75-80 derecelerde seyretti
Payday 2'de 180 FPS 75 derece,
Bu değerler benim için gayet tatmin edici.

Hemen hemen tüm markalar aynı parçaları kullanıyor arkadaşlar. O yüzden aralarında çok fark olacağını sanmıyorum. Casper'ın avantajı akıllı termal soğutması olması. Herhangi bir ısınmada fanları Turbo modda çalıştırabilme gibi seçenekler. Karar sizin.
Turbo mod kapandığında kaç FPS düşüyor?
Laptop almayı düşünüyorum fakat 7000 TL'lik Asus model ile şikayetler var HP Pavilion Power 15-DK0013NT almayı düşünüyordum G770'den vazgeçmiştim şimdi bi yeniden bakasım geldi.

Ben üzerine 300 TL daha ekleyip HP Pavilion Power 15-DK0013nt modelini alacağım. Casper'ın teknik servisi kasa kalitesi ve ısı sorunu yüzünden vazgeçtim.

Turbo Boost'u kapatmak işlemci hızını sakatlamak demektir, çözüm değildir.
açıkçası piyasa ile alakalı pek bilgim yok ondan dolayı Gamegaraj'i ilk defa görüyorum. Aklımda Monster veya Excalibur vardı. Fakat 1660Ti baya canavar onu biliyorum. Önerdiğiniz sistem de hiç fena değilmiş.
excaliburg770.jpg gamagaraj7tn.jpg tulpart7v19.jpg
Soğutma bakımından G770'in, Game Garaj ve Monster Tulpar'dan bir tık daha az heatpipe'ı var. Game Garaj ve Tulpar T5 ikisi de işinizi görür, ben şasesi daha çok kullanıldığı için Tulpar T5'i öneririm.

Turbo Boost kapalı 85C'yi gören laptopta sorun vardır. Hemen servise başvurun. Heatsink yukarıdaki resimdeki gibiyse o laptoptan uzak durun. Aynı heatsink üzerinde hem işlemci hem ekran kartı var borularını bile ayırmamışlar. Gereksiz yere birbirlerini ısıtıyor kompanentler.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı