Excalibur G770 CPU güç tüketimini değiştirmek zararlı mı?

Jowtax

Hectopat
Daha fazla  
Selam öncelikle Casper Excalibur G770 bir laptopa sahibim Excalibur Control Center'da sistem modlarını seçebiliyorum resimde detaylıca attım.
Valorant, LoL gibi oyunları oynarken Power saving moduna alıyorum işlemci 62 derecelerde çalışıyor, Naraka GTA 5 gibi oyunları oynarken text moda alıyorum 82 83 derecelerde oynayabiliyorum. Sorum şu ki bu işlemci watt ayarlarını sürekli değiştirmem işlemcime bir zarar verir mi, uzun vadede sorun yaratır mı?

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    124,6 KB · Görüntüleme: 41
Son düzenleyen: Moderatör:
Selam öncelikle Casper Excalibur G770 bir laptopa sahibim Excalibur Control Center'da sistem modlarını seçebiliyorum resimde detaylıca attım.
Valorant, LoL gibi oyunları oynarken Power saving moduna alıyorum işlemci 62 derecelerde çalışıyor, naraka GTA 5 gibi oyunları oynarken text moda alıyorum 82 83 derecelerde oynayabiliyorum. Sorum şu ki bu işlemci watt ayarlarını sürekli değiştirmem işlemcime bir zarar verir mi, uzun vadede sorun yaratır mı?

Bir sıkıntı olacagını sanmıyorum, bu urunler kac defa arge yapılarak gelistiriliyor ve bunları teker teker deniyorlar.

Aynı ürünü ben de kullanıyorum. Oyun oynarken High Performance'da, normal kullanımda Text Mode veya Power Saving'de. Bir sıkıntı olacağını sanmıyorum.

Benim yazdığım başlık daha anlaşılırdı moderatörler neden değiştirdi acaba 🤨

Aynı ürünü ben de kullanıyorum. Oyun oynarken high performance'da, normal kullanımda text mode veya Power Saving'de. Bir sıkıntı olacağını sanmıyorum.

Anladım high performance'ye alınca 96'lara çıkıyor uzun vadede zarar vereceği için almıyorum ben.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı