Çözüldü Excalibur G770 Intel Core i5 9300H undervolt yapılır mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

erdemsel

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, bende Intel Core i5 9300H işlemci var ve internette öylesine gezinirken undervolt diye bir şey gördüm laptop performansını arttırıp sıcaklık düşürüyormuş diyor ve çoğu kişi öneriyormuş bu undervoltu. Bana undervoltun ne işe yaradığını anlatacak birisi varsa mutlu olurum bir de undervolt u önerir misiniz, bilgisayarın işlemci ömrünü kısaltır mı, laptop garantisi biter mi böyle çok fazla sorum var yardımcı olursanız sevinirim :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
@erdemsel
FIVR sekmesine girin. Ekranın orta üst kısmında 5 adet birim var. Oradan ilk CPU Cache'i seçin. Ardından hemen altındaki kutuyu tikleyin. Sonrasında onun da altında Offset Voltage'i göreceksiniz. Range'i 250mV yapın ve CPU Cache için Offset Voltage'i -110 yapın. Sonrasında IccMax değerini maksimuma çıkartın. Apply'a basın.

Şimdi CPU Core'u seçin. Ardından hemen altındaki kutuyu tikleyin. Sonrasında onun da altında Offset Voltage'i göreceksiniz. CPU Core için Offset Voltage'i -110 yapın. IccMax değerini maksimuma çıkartın. Apply'a basın.

İntel GPU ve İGPU Unslice'ı da benzer şekilde -80 Offset Voltage ayarlayın. IccMax değerini maksimuma çıkartın. Apply'a basmayı unutmayın.

System Agent'in sadece IccMax değerini Maksimuma çıkartın. Apply'a basın.

FIVR sekmesinde tablonun hemen altındaki kutuyu tikleyin.

TPL sekmesinde PL1'İ 90 olarak ayarlayın. Clamp tikini kaldırın. Apply'a basın.
PL2'yi 120 olarak ayarlayın. Apply'a basın.

Power Limit 4'te sağdaki kutuya 0 değerini girin. Apply'a basın.

Şimdilik bu kadar bunları yapın. Devam edeceğiz. Bu arada laptopunuzun marka modeli nedir?
@erengore Tabii ki silikon farkı bilmem ne bir sürü etken var. Macun bile ne kadar fark ettiyor. Ama UV'nin riskine girmek yerine az bir şey frekans kısmak daha iyi olmaz mı?

Bu arada sizi yakalamışken bir şey sorayım. Bu Afterburner'ın yaptığı OC scan işlemi tam olarak ne yapıyor? Teste sokup hangi voltajda hangi frekans en iyi şekilde çalışıyor diye test etmiyor mu?

@erengore Tabii ki silikon farkı bilmem ne bir sürü etken var. Macun bile ne kadar fark ettiyor. Ama UV'nin riskine girmek yerine az bir şey frekans kısmak daha iyi olmaz mı?

Bu arada sizi yakalamışken bir şey sorayım. Bu Afterburner'ın yaptığı OC scan işlemi tam olarak ne yapıyor? Teste sokup hangi voltajda hangi frekans en iyi şekilde çalışıyor diye test etmiyor mu?
UV yapınca belki frekans kısmanıza gerek kalmayacak o yüzden ilk UV deniyoruz.

Benim sistemimde OC Scanner sürekli hata veriyor maalesef tam bilgi sahibi değilim ama tahminimce dediğiniz gibidir.

Şimdi sizden basit bir şey isteyeceğim. ThrottleStop Ana Ekranında TS Bench var. Oraya girin ve size'ı 960M yapın. Testi başlatın. Ama öncesinde şunu yapın. ThrottleStop Ana Ekranında Limits kısmına girin ve Clear'a basın. Sonrasında testi başlatın. Test esnasında Limits sekmesi önünüzde olsun. Kırmızı yanan ibreler olabilir. Kırmızı yandığı an ekran görüntüsü atın.

İşlemci aynı olsa bile sistemden sisteme çok değişiyor. Lenovo L340 model kullanan arkadaşım Cache'i -130'da çalıştırıyor. Mavi ekran da yemedi. CPU Core değeri de -160.

Özetle işlemci aynı olsa bile sistem üreticisi ile çok ilgili.
1629228770044.png

istediğiniz foto bu herhalde
UV yapınca belki frekans kısmanıza gerek kalmayacak o yüzden ilk UV deniyoruz.

Benim sistemimde OC Scanner sürekli hata veriyor maalesef tam bilgi sahibi değilim ama tahminimce dediğiniz gibidir.
ben şimdi oyun oynayacağım oynasam bir sorun olur mu
İlk Limits işlemini yapın. Sonrasında 960M testi yapın TS Bench test sonucunu ekran görüntüsü olarak atın.
az önce normal bi şekilde oyuna girdim şöyle bir olay oldu oyuna girdiğimde gpu 70-80 derece takılmasınaa rağmen 91 dereceye çıktı undervolt la bir alakası olabilir mi ayrıca cpu 96 derece gösteriyor forza horizon 4 te ama dokununca laptopa net bir şekilde 96 derece olmadığı çok net 96 dereceye göre daha ferah

Son düzenleme:
Eki Görüntüle 1141124

az önce normal bi şekilde oyuna girdim şöyle bir olay oldu oyuna girdiğimde gpu 70-80 derece takılmasınaa rağmen 91 dereceye çıktı undervolt la bir alakası olabilir mi ayrıca cpu 96 derece gösteriyor forza horizon 4 te ama dokununca laptopa net bir şekilde 96 derece olmadığı çok net 96 dereceye göre daha ferah
Sisteminizde Akımsal bir daralma var. Aslında bir konuda emin olmak istiyorum. Hocam siz bana FIVR, TPL ve Ana Ekranın ekran görüntülerini atar mısınız son haliyle?

Sisteminizde akımsal bir daralma var.
Aynen, sorunun düzelmesi için bilgisayarın yeniden başlatılması ve bilgisayar açıkken güç kablosunun çıkarılıp birkaç saniye sonra tekrar takılması gerekiyor. Ayrıca bilgisayarın kontrol merkezinden yüksek performans modunun açık olduğundan emin olunmalıdır.

Eki Görüntüle 1141124

az önce normal bi şekilde oyuna girdim şöyle bir olay oldu oyuna girdiğimde gpu 70-80 derece takılmasınaa rağmen 91 dereceye çıktı undervolt la bir alakası olabilir mi

Sisteminizde Akımsal bir daralma var. Aslında bir konuda emin olmak istiyorum. Hocam siz bana FIVR, TPL ve Ana Ekranın ekran görüntülerini atar mısınız son haliyle?
tabi düzeltme: hocam ben bütün ayarları yapıp apply e basmıştım ama ayarlar şu an stok halinde kalmış
@erdemsel
FIVR sekmesine girin. Ekranın orta üst kısmında 5 adet birim var. Oradan ilk CPU Cache'i seçin. Ardından hemen altındaki kutuyu tikleyin. Sonrasında onun da altında Offset Voltage'i göreceksiniz. Range'i 250mV yapın ve CPU Cache için Offset Voltage'i -110 yapın. Sonrasında IccMax değerini maksimuma çıkartın. Apply'a basın.

Şimdi CPU Core'u seçin. Ardından hemen altındaki kutuyu tikleyin. Sonrasında onun da altında Offset Voltage'i göreceksiniz. CPU Core için Offset Voltage'i -110 yapın. IccMax değerini maksimuma çıkartın. Apply'a basın.

İntel GPU ve İGPU Unslice'ı da benzer şekilde -80 Offset Voltage ayarlayın. IccMax değerini maksimuma çıkartın. Apply'a basmayı unutmayın.

System Agent'in sadece IccMax değerini Maksimuma çıkartın. Apply'a basın.

FIVR sekmesinde tablonun hemen altındaki kutuyu tikleyin.

TPL sekmesinde PL1'İ 90 olarak ayarlayın. Clamp tikini kaldırın. Apply'a basın.
PL2'yi 120 olarak ayarlayın. Apply'a basın.

Power Limit 4'te sağdaki kutuya 0 değerini girin. Apply'a basın.

Şimdilik bu kadar bunları yapın. Devam edeceğiz. Bu arada laptopunuzun marka modeli nedir?
yeniden yapiyim mi ayarları kaydetmemiş ben apply a bastığım halde

Son düzenleme:
tamam şimdi yine ts bench testi yapmalı mıyım
acil bişi demek istiyorum bilgisayarı kapatıp açtığımda fıvr ayarları sıfırlanıyor apply basıyorum ama yine oluyor ve masaüstü 80 derece şu an nedense
tamam şimdi yine ts bench testi yapmalı mıyım

acil bişi demek istiyorum bilgisayarı kapatıp açtığımda fıvr ayarları sıfırlanıyor apply basıyorum ama yine oluyor ve masaüstü 80 derece şu an nedense
yeni bişey fark ettim youtube dan baktım şu ayarın açık olması gerekiyomuş undervolt için doğru mu?
1629277961305.png

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı