Excalibur G770 oyundayken CPU 96 derece oluyor

vahşet123

Hectopat
Makaleler
1
Merhabalar. Laptopta arkada hiçbir şey açık değilken CPU 45 derece ama LoL oynarken en fazla 96 derece gördüm. Termal macunu yenileteli ve içini temizleteli 2 gün oldu. Oyunu açtığımda 96 derece ile karşılaştım. GPU derecesi 56 derece oyundayken. Neden böyle oluyor bir fikriniz var mı ve nasıl düzeltebileceğim hakkında? Bu arada laptopun bataryasını çıkarmıştım 1-2 gün önce.

Sistem özelliklerim:
  • Intel Core i5 9300H.
  • Kingston 8 GB 2666MHz.
  • NVIDIA GeForce GTX 1050.
  • Toshiba-TR200 480 GB SSD.

-

-130 ve -160 yapınca test yapıyorum 18 saniye sürüyor bitiyor sonra mavi ekran yiyorum ne yapmam lazım?
Yok hocam eskilerine dönelim ya. Ben siz dönersiniz diye düşündüm nedense. Tabii ki o değerler ile yersiniz. Neyse şöyle yapın bari. Cache'i -130,9 ayarlayın o öyle kalsın. Core'u -144,5 ayarlayın.

Yok hocam eskilerine dönelim ya. Ben siz dönersiniz diye düşündüm nedense. Tabii ki o değerler ile yersiniz. Neyse şöyle yapın bari. Cache'i -130,9 ayarlayın o öyle kalsın. Core'u -144,5 ayarlayın.
Yaptım test 18 saniye sürdü şimdide fivr sekmesinin fotoğrafını atıyorum.

Dosya Ekleri

• fivr sekmesi son durm.PNG
    fivr sekmesi son durm.PNG
    246 KB · Görüntüleme: 57
Biraz da Prime95 ile test edin. İndirin programı. Açın. Options kısmında Torture Test var. Ona tıklayın. Small FFT'yi seçin. OK'a basın. 15 dakika test yapsın. Ardından Test'e tıklayın ve Stop'a basın. Eğer kusursuz geçerse test müthiş.
Hocam bu arada fotoğrafı gördüm de. Hocam ben -130 diyince Küsüratlı kısmın solu -130 olacak şekilde diyorum. Siz mesela İntel GPU ve İGPU Unslice'ı bu sebeple farklı ayarladığınız için Undervolt sistem düzeyinde geçersiz sayılıyor.

Son düzenleme:
Biraz da Prime95 ile test edin. İndirin programı. Açın. Options kısmında torture test var. Ona tıklayın. Small Fft'yi seçin. Ok'a basın. 15 dakika test yapsın. Ardından Test'e tıklayın ve Stop'a basın. Eğer kusursuz geçerse test müthiş.

Hocam bu arada fotoğrafı gördüm de. Hocam ben -130 deyince küsuratlı kısmın solu -130 olacak şekilde diyorum. Siz mesela Intel GPU ve iGPU Unslice'ı bu sebeple farklı ayarladığınız için undervolt sistem düzeyinde geçersiz sayılıyor.

Hmm tamam düzenledim bu sefer bir daha Prime95 ile test yapayım o zaman.

Yaptım stopa bastım ama sorun çıkıp çıkmadığını nasıl anlayacağım ?
Merak etmeyin ciddi bir sorun çıkmış olsa zaten bu mesajı yazmak yerine sistemi Power tuşundan kapatıyor yada mavi ekran ile cebelleşiyor olurdunuz. 😃

Bana ThrottleStop Limits sekmenizi atar mısınız?

@vahşet123
FIVR sekmesine girin. Tablonun hemen altında bir kutu var. Onu tikleyin. OK'a basın.

TPL sekmesine girin. TPL sekmesini açtığında önünde "Disable..." diye başlayan bir kutu var. Ondaki tiki kaldır. PL1 75,PL2 100 olarak ayarla.
PL1'deki Clamp'i kaldır.

Power Limit 4'te sağdaki kutuya 0 değerini girin. Apply'a basın.

Ardından Limits sekmesinde Clear'a bas. Sonra tekrar stres testi yap. TS Bench yani ThrottleStop'unkini kullanabilirsin. Yada Prime95 de olur. Keyfine bak.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı