Merhabalar. Laptopta arkada hiçbir şey açık değilken CPU 45 derece ama LoL oynarken en fazla 96 derece gördüm. Termal macunu yenileteli ve içini temizleteli 2 gün oldu. Oyunu açtığımda 96 derece ile karşılaştım. GPU derecesi 56 derece oyundayken. Neden böyle oluyor bir fikriniz var mı ve nasıl düzeltebileceğim hakkında? Bu arada laptopun bataryasını çıkarmıştım 1-2 gün önce.
Yok hocam eskilerine dönelim ya. Ben siz dönersiniz diye düşündüm nedense. Tabii ki o değerler ile yersiniz. Neyse şöyle yapın bari. Cache'i -130,9 ayarlayın o öyle kalsın. Core'u -144,5 ayarlayın.
Yok hocam eskilerine dönelim ya. Ben siz dönersiniz diye düşündüm nedense. Tabii ki o değerler ile yersiniz. Neyse şöyle yapın bari. Cache'i -130,9 ayarlayın o öyle kalsın. Core'u -144,5 ayarlayın.
Biraz da Prime95 ile test edin. İndirin programı. Açın. Options kısmında Torture Test var. Ona tıklayın. Small FFT'yi seçin. OK'a basın. 15 dakika test yapsın. Ardından Test'e tıklayın ve Stop'a basın. Eğer kusursuz geçerse test müthiş.
Hocam bu arada fotoğrafı gördüm de. Hocam ben -130 diyince Küsüratlı kısmın solu -130 olacak şekilde diyorum. Siz mesela İntel GPU ve İGPU Unslice'ı bu sebeple farklı ayarladığınız için Undervolt sistem düzeyinde geçersiz sayılıyor.
Biraz da Prime95 ile test edin. İndirin programı. Açın. Options kısmında torture test var. Ona tıklayın. Small Fft'yi seçin. Ok'a basın. 15 dakika test yapsın. Ardından Test'e tıklayın ve Stop'a basın. Eğer kusursuz geçerse test müthiş.
Hocam bu arada fotoğrafı gördüm de. Hocam ben -130 deyince küsuratlı kısmın solu -130 olacak şekilde diyorum. Siz mesela Intel GPU ve iGPU Unslice'ı bu sebeple farklı ayarladığınız için undervolt sistem düzeyinde geçersiz sayılıyor.
@vahşet123
FIVR sekmesine girin. Tablonun hemen altında bir kutu var. Onu tikleyin. OK'a basın.
TPL sekmesine girin. TPL sekmesini açtığında önünde "Disable..." diye başlayan bir kutu var. Ondaki tiki kaldır. PL1 75,PL2 100 olarak ayarla.
PL1'deki Clamp'i kaldır.
Power Limit 4'te sağdaki kutuya 0 değerini girin. Apply'a basın.
Ardından Limits sekmesinde Clear'a bas. Sonra tekrar stres testi yap. TS Bench yani ThrottleStop'unkini kullanabilirsin. Yada Prime95 de olur. Keyfine bak.