Excalibur G770 Windows 11'de 90 derece oluyor

Katılım
22 Mayıs 2022
Mesajlar
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar.

1 yıldan uzun süredir Excalibur G770 model cihaz kullanıyorum. Cihaz aldığımda FreeDOS olduğu için Microsoft üzerinden Windows 10 indirip eski bilgisayarımın lisansını kullandın. Cihaz sorunsuz kullanırken Windows 11'e geçtim ve son 1 aylık zamanda gelen güncellemeler sonucu bilgisayarımın CPU ısısı 90°C'yi gördü.
Termal macun yenilemesine gittim ama bir fark olmadı. Formlardan yaptığım araştırma sonuçu diğer kullanıcılarından aynı sıkıntıyıden dolayı şikayetleri olduğunu gördüm. Ben sıkıntının donanımsal olduğunu düşünürken bir durum fark ettim. Excalibur Control yazılımı Windows 11'de CPU GHz kullanımıcı 0 olarak gösteriyor ve CPU sıcaklığı 90°C'ye kadar çıkıyordu. Yazılımı güncelledim durum değişmedi. Çözümü Windows 10'a geri dönmekte buldum. Cihazın durumu şu an gayet iyi ve oyunlarda sıcaklık 67°c'ın üstüne çıkmıyor.

Bilginize.

Not: Ekte bulunan görsel Windows 10'ta kaydedildi. CPU kullanımı Windows 11'de "0" olarak yani ölçülemiyor. Windows 10'da bu sıkıntı yok ve cihazın ısınma sorunu bitti.
 

Dosya Ekleri

  • Adsız.png
    Adsız.png
    163 KB · Görüntüleme: 58
Son düzenleyen: Moderatör:
Bunun Windows 11 ile ilgili olacağını sanmam. Kullandığın programda hata vardır. MSI Afterburner ile kontrol edersen sıcaklıklar aynı çıkacaktır.

 
Turbo Fanı çalıştırıyor musunuz? Sağ üstte tuşu var diye biliyorum
Bende laptop almayı düşünüyorumda bilgisayarınız windows 11 haricinde bir sorun yaşadınız mı çünkü herkes bana casper alma diyor.
 
@yusufYAZICI155, benim de 2 yıldır kullandığım 9.nesil G770 bilgisayarımda herhangi bir sorun yok fakat son çıkan G770 serilerinde oyunlarda ciddi sıkıntı yaratan güç problemleri var.

Bizim donanımlarda kullanılan güç bileşenlerini daha fazla güç ihtiyacı gerektiren son nesil donanımlarda da hiçbir geliştirme yapmadan kullanıyorlar ve bu da tam performans almanı engelliyor.

Sıfır almayı düşünüyorsan farklı markalara yönelmeni öneririm. Casper bazı dönemler iyi, bazı dönemler kötü ürünler satıyor. Şanslı kişiler sorun yaşamıyor, fakat kötü zamanına denk gelenlerin markadan nefret etmesini sağlıyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı