Excalibur G870 alınır mı?

Bütçe
55.000₺
Metal sıvı vardı.
Sıvı soğutma = fan yok
Metal sıvı = işlemcideki termal macun, yerini daha uzun ömürlü bir metal sıvıya bırakıyor.
HP fan konusunda gayet başarılı ve asla üzmez, benim Victus'um 8 ay temizlenmemiş ve termal macunu yenilenmemiş halde, yük altında bile odanın dışına sesini duyurmuyor. Karşılaştıracak olursam Excalibur'umdan her anlamda(minimum ve maximum ses) tahminen 2-3 kat daha sessiz.
Acer'i bilemem, markayı övmek ya da gömmek gibi olmasın çünkü kullanmadım. Onun yorumunu başkaları yapsın.
Çok kararsızım hp ve acer arasında kaldım

İkisini yan yana koy ve karşılaştır.
Donanımı iyi gelen kazansın.
Ekran çözünürlüğü, CPU, GPU, RAM(GB'ından çok kaç MHz olduğuna bak DDR5 olması yetmiyor kendi içinde de MHz farkları var)SSD(okuma hızı dahil)

Sanırım nitro alıcam ekran konusunda ve performansta hp den daha iyi gibi görünüyor pazaramadan sipariş vericem sorun yaşamam umarım

İkisini yan yana koy ve karşılaştır.
Donanımı iyi gelen kazansın.
Ekran çözünürlüğü, CPU, GPU, RAM(GB'ından çok kaç MHz olduğuna bak DDR5 olması yetmiyor kendi içinde de MHz farkları var)SSD(okuma hızı dahil)
Acerin ekran yenileme hızı 165 işlemci hızı 3.80
Pil gücü 90wh işlemcisi 8645hs olarak gözüküyor
Hp ekranı 144 işlemci hızı3.3 pil gücü 83wh işlemcisi 8840h

Son düzenleme:
NTSC oranı
sRGB oranı
RAM MHz
SSD okuma hızları
GPU TDP
Bunları da belirtebilir misin?
Senin saydığın farklardan tam net bir karar veremedim. 21Hz ayırt edilebilecek bir fark değil. 144Hz ve 165Hz ekranları senelerce kullandım birinden diğerine geçince neredeyse hiçbir şey fark etmiyor.
Acer'in pili biraz daha üstün olabilir fakat harcanan elektriği de göz önünde bulundurmalıyız bu otomatik olarak Acer'in şarjı daha uzun gider anlamına gelmez. Ha artı yön mü? Kesinlikle. Acer ile HP aynı anda pili bitiriyorsa bu HP'nin ekran kartının daha düşük Watt'a sahip olduğu, ya da başka yerlerinden kıstığını ve böylece yetiştiğini belirtir. Tabii çok yüksek bir farkla değil.
Ben karar veremedim bu 3 şeyden. 8840h ile 8645HS arasındaki fark, diğer iki minimal dezavantajı örtecek kalitede mi diye düşünüyorum.

NTSC oranı
sRGB oranı
RAM MHz
SSD okuma hızları
GPU TDP
Senin saydığın farklardan tam net bir karar veremedim. 21Hz ayırt edilebilecek bir fark değil. 144Hz ve 165Hz ekranları senelerce kullandım birinden diğerine geçince neredeyse hiçbir şey fark etmiyor.
Acer'in pili biraz daha üstün olabilir fakat harcanan elektriği de göz önünde bulundurmalıyız bu otomatik olarak Acer'in şarjı daha uzun gider anlamına gelmez. Ha artı yön mü? Kesinlikle. Acer ile HP aynı anda pili bitiriyorsa bu HP'nin ekran kartının daha düşük Watt'a sahip olduğu, ya da başka yerlerinden kıstığını ve böylece yetiştiğini belirtir. Tabii çok yüksek bir farkla değil.
Ben karar veremedim bu 3 şeyden. 8840h ile 8645HS arasındaki fark, diğer iki minimal dezavantajı örtecek kalitede mi diye düşünüyorum.
Akakceden karşılaştırdım daha iyi bi karşılaştırma yeri önerirmisiniz arda bey

NTSC oranı
sRGB oranı
RAM MHz
SSD okuma hızları
GPU TDP
Ayrıca ekranı 2k acerin hp fhd

Son düzenleme:
Ben de bilgisayar alma arefesindeyim. Bu başlıkta bahsedilen Acer'i ben de beğendim, Hepsiburada ve Amazon'un kampanya günleri var birkaç gün sonra. Almak için bir onların fiyatlarını da görmek istiyorum.

Benim için ekran piksel inceliği önemli, piksel piksel görmek istemiyorum ekranı. BU nedenle fhd'den daha yüksek çözünürlüklü cihazlar tercihim.

Ek olarak şu bilgisayar için ne dersiniz, çözünürlük 2560x1600 bunun. Acer'den 5600Tl daha ucuz: Lenovo Legion Slim 5 16ARP9 83EX001DTR R7-7435HS 16 GB 512 GB SSD RTX4070 16" Dos Dizüstü Bilgisayar Fiyatları ve Özellikleri

Edit: Karşılaştırma tablosu eklendi
ÖzellikLenovo Legion Slim 5 16ARP9Acer Nitro 16 AN16-42
İşlemciAMD Ryzen 7AMD Ryzen 7 7845HS
RAM16 GB DDR532 GB DDR5
Depolama512 GB SSD1 TB SSD
Ekran16 inç (2560 x 1600)16 inç (2560 x 1600)
Fiyat50.000 TL55.600 TL

Son düzenleme:
Yüksek çözünürlük ekranın görüntü kalitesi açısından iyi. Peki oyunların performansı açısından yüksek çözünürlük olumsuz bir durum oluşturur mu?

O cihaz için oluşturmaz.
Hatta genel olarak oluşturmaz. Sizin anlatmaya çalıştığınızla ilgili şöyle bir şey var, optimizasyon açısından bazı oyunlarda en iyi sonuç native resolution yani monitörün asıl çözünürlüğü ile alınıyor.
Yani 1080p kapasiteli bir ekranda 1080p oynamak, 2K kapasiteli bir ekranda 1080p oynamaktan daha stabil olabilir. 2K çözünürlüklü bir ekrana sahipseniz oyunlarınızı da 2K da oynamanız bilgisayarınız açısından daha verimli olur.
Evet anlatınca kulağa çok saçma geliyor fakat böyle. Bu arada bu öyle ciddi bir fark değil. 2K monitör aldıysan 2K da oynayacaksın diye bir şey yok. Ya da 1080p monitör 1080p'de kusursuz çalışıyor da 2K monitör 1080p de delirip bozuluyor diye bir şey de yok.

Takmayın kafaya gitsin boş verin anlattıklarımı. Bu yukarıda bahsettiğim şey hayatınızda çok nadiren karşınıza çıkacak ve neredeyse hiçbir şeyi etkilemeyecek. Yüksek çözünürlük ekran iyidir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı