Excalibur G870 ve donuyor çalışması için tekrardan başlatılması gerekiyor

Test için CrystalDiskMark.

Sağlık için.

1737828734879.png

şimdi indirdim . bu şekilde gözüküyor sorun yok gibi

Test için CrystalDiskMark.

Sağlık için.
1737829475780.png

bu programda da böyle bir sonuç çıktı

Son düzenleme:
G870 Excalibur marka laptopumun oyun oynarken bir anda ekranı donuyor ve ses takılıyor(bazen ses devam ediyor hatta Discord'dan arkadaşlarımla konuşmaya devam edebiliyorum ama ekran donmuş oluyor). Bir süre bekledikten sonra bazen kendini yeniden başlatıyor bazen benim kapatıp açmam gerekiyor başka türlü düzelmiyor. 5 kez Casper servise götürdüm süreklü oyun testi yapıldı bakım yapıldı macun yenilendi başka sorun bulunamadı deyip hep geri gönderdiler(4 gün oyun testi yapıldı dendi fakat 4 gün oyun testi yapıp nasıl fark edilmedi bilmiyorum). Bu sorunu her oyunda yaşamıyorum ama sürekli yaşanıyor diyebilirim çok can sıkıcı satsam satamıyorum sorunumu da kimse çözmüyor. Soğutucu fan da kullanıyorum sıcaklık değerleri normal gibi duruyor.
Bilgisayar özelliklerim:

Model: Excalibur g870.
RAM: 16 GB.
İşlemci: 12.nesil Intel Core i7-12650H 2300 MHz 10Core 16 mantıksal işlemci.
Anakart: Caspe nlxa 001.
Ekran kartı: NVIDIA GeForce RTX 3060 laptop GPU.
SSD: Kıoxa-Exceria Plus G3 SSD (1TB depolama)
İşletim sistemi: Microsoft Windows 11 Home Single Language.

Sürücüleri güncelledim. BIOS'u ellemedim(güncellediklerini söylediler fakat durum ne bilmiyorum). Hdu tune programı ile test ettim herhangi bir sorun çıkmadı.
Windows hatalarına baktığımda kritik hata olarak "kernel-41" gösteriyor. Onu araştırdım bilgisayarın düzensiz kapatılması çıktı(muhtemelen donduğu zaman Power tuşundan kapattığım için). Birkaç forumu okuduğumda voltaj düzeltmesi yaptıklarını söylediler denemek istedim BIOS'a girdim fakat BIOS'umda voltaj ayarları yok. (BIOS modum UEFI). MSI Afterburner indirdim onda voltaj ayarını nasıl düzenlerim bilmiyorum.
Sorunu yaşadığım ana dair 30 saniyelik bir video kaydettim linki bırakıyorum bakabilirsiniz:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu sırada arkadaşlarımla Discord üzerinden iletişim kurabiliyordum(sesim gidiyordu).

Başka oyunlarda oluyor mu bu sorun Hocam

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı