Excalibur G900 düşük FPS veriyor

Bre Deyyus

Decapat
Katılım
16 Ocak 2021
Mesajlar
139
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar yeni aldığım Excalibur G900 model laptopum oyunlarda düşük FPS veriyor. Bunun sebebini biraz araştırdım ve tek kanal RAM kullanımı olduğunu okudum lakin CPU-Z uygulamasının SPD kısmında 2 slot ve her slotta 8 GB RAM olduğunu gösteriyor. Toplamda 16 GB RAM var.
Bilgisayarın donanımları şu şekilde;
  • RTX 2070 Super.
  • i7-10750H
  • 512 GB NVMe M.2 SSD.

Bu donanımlar varken Valorant'ta 150, CS:GO'da 180, CoD Warzone'da 70 civarı FPS alıyorum ve ilginçtir ki oyunlarda grafik ayarlarını düşürdüğümde FPS düşüyor.
NVIDIA Denetim Masası'nda tüm kombinasyonları denedım lakin FPS'de bir değişim olmadı. Onun haricinde birkaç tane farklı NVIDIA sürücüsü yükledim, değerleri kontrol ettim ama bu yazdığım değerlerin üzerine çıkamadım. PC'yi Gaming modda kullanıyorum.
Sıkıntı tahminimce şundan kaynaklı da olabilir, oyunlarda dikkat ediyorum GPU kullanımım %6-35 arasında gidip geliyor. Warzone oyununda lobide ara ara FPS 6-13'e düştüğü görülüyor. Bunun anlamı şu, evet darboğaz oluyor ama bunun sebebi ne olabilir ki? Bana yardımcı olursanız çok sevinirim.
 
Oyunu düşük grafik ayarlarında oynadığınızda işlemci ve ekran kartı arasında dengesiz bir yük paylaşımı meydana geleceğinden darboğaz normaldir. Oynadığınız oyunu mümkün olan en yüksek grafik ayarlarında oynamak sorununuzu çözebilir.

En yüksek ayarlarda oynuyorum zaten ama FPS almam gerekenlerin çok altı.
 
Artık eskisi gibi grafik düşürmek FPS arttırmıyor, hele ki o oyunlar AAA değil ise, DDU ile ekran kartı sürücüsünü kaldırın ve en güncel sürümü kurun, ayrıca varsa BİOS güncellemesi yapın, onun dışında sıcaklık yüksekse eğer FPS düşebilir.
 
Yeni laptota BIOS güncel değil midir?

Artık eskisi gibi grafik düşürmek FPS arttırmıyor, hele ki o oyunlar AAA değil ise, DDU ile ekran kartı sürücüsünü kaldırın ve en güncel sürümü kurun, ayrıca varsa BIOS güncellemesi yapın, onun dışında sıcaklık yüksekse eğer FPS düşebilir.

Sıcaklık normal.
 
Ekran kartı sürücüsünü de DDU ile kaldırıp en son sürümü kurmayı unutma.
 
Geforce Experience'ta Battery Boost gibi ayarları kapatmayı deneyin.. BIOS güncellemesiyle alakalı olduğunu sanmıyorum fakat güncellemekten zarar gelmez, siz güncelleyin. Valorant, CSG:GO gibi oyunlarda aldığınız değerler laptoplar için standart. Aynısı Monster'ın yeni T5 ve T7 kasalarında da oluyor. Bahsettiğimiz oyunlar ekran kartını ve işlemciyi hiçbir zaman %100 çalıştırmıyor. Bu sayede her PC rahatça açabiliyor zaten. Fakat Warzone hakkında bir fikrim yok. Ray-Tracing kapalı olmasına rağmen mi bu değerleri alıyorsunuz? RAM bilgisi için Görev Yöneticisinde Performans kısmında Bellek'i seçin. Orada 2/4 veya 2/2 yazar. Sağdaki toplam slotu, soldaki değer ise dolu olan kaç slot olduğunu gösterir.

Onun dışında MUX özelliği varsa bir nebze artabilir GPU kullanımı. Kullandığınız modelde MUX varsa açmayı deneyebilirsiniz. BIOS'ta "Switchable graphics" sekmesini bulun. İçeride "dGpu" varsa seçebilirsiniz. Ancak BIOS ve modele göre siyah ekran yeme ihtimaliniz mevcut ve hiç düşük ihtimal değil. Ben olsam hiç o riske girmezdim. Monster RTX30'larda şu an gırla bu muhabbet dönüyor. İnsanlar BIOS güncellemesi bekliyor.
 

Geri
Yukarı