Excalibur G900 soğutucusu değiştirilir mi?

RaoTr

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba, laptopumun soğutucu bloğu çıkarırken bir vidanın ucunun yalama olması nedeniyle çatlatmadan hafifçe büktüm ve sogutucuyu biraz dondurerek vidayi cikardim, bükerken bir yerden minik bir kivilcim attı. Termal macun değişimi yapmadan önce ekran kartim bosta 99 dereceyi gosterdi ancak degistirdikten sonra bosta 66 yukte 90 derece de calisiyor. Benchmark testlerini ve stres testlerini yaptım ve işlemci ve ekran kartım ortalama gözüküyor ancak daha hızlı ısındığı izlemine kapılıyorum.

Soğutma bloğunu değiştirmem mümkün mü? Excalibur G900 kullanıyorum.

Nasıl büktüysen öyle eski haline geri getirmeye çalış ve vidaları iyice sık, yerine otursun soğutucu. Olmazsa tek çare soğutucu bloğu değişimi.

Çok ciddi bir bukulme degil ve eski haline geri getirdim, sadece bukuldugu yerde minik bir gocuk var. Onun harici sanirim normal bir şekilde işini yapıyor sanirim.

Yalnizca ekran kartimin 115 W oldugu halde 75 W i gecemedigini ve 1800 MHz'ye cikabilirken en fazla 1200 MHz'ye cikabildigini fark ettim, kıvılcım cikarken belki de anakarttaki minik bir direncin yanmasına bagliyorum (ekran kartinin oldugu kisimindan kivilcim atti), su an sarji bitsin diye bosta çalıştiriyorum, belki uzerindeki gereksiz elektrik bosalirsa iyi gelir falan gibi bir dusuncem var ama emin degilim, ekran kartini sanirim evde kendim duzeltmek gibi baska bir sansim yok? Duzgun calisiyor ancak 1800 MHz yerine 1200 MHz'ye ve 115 W yerine 75 W degerine cikabiliyor yani biraz performans kaybı var.

Çok ciddi bir bukulme degil ve eski haline geri getirdim, sadece bukuldugu yerde minik bir gocuk var. Onun harici sanirim normal bir şekilde işini yapıyor sanirim.

Yalnizca ekran kartimin 115 W oldugu halde 75 W i gecemedigini ve 1800 MHz'ye cikabilirken en fazla 1200 MHz'ye cikabildigini fark ettim, kıvılcım cikarken belki de anakarttaki minik bir direncin yanmasına bagliyorum (ekran kartinin oldugu kisimindan kivilcim atti), su an sarji bitsin diye bosta çalıştiriyorum, belki uzerindeki gereksiz elektrik bosalirsa iyi gelir falan gibi bir dusuncem var ama emin degilim, ekran kartini sanirim evde kendim duzeltmek gibi baska bir sansim yok? Duzgun calisiyor ancak 1800 MHz yerine 1200 MHz'ye ve 115 W yerine 75 W degerine cikabiliyor yani biraz performans kaybı var.

75W'da çalışmasının nedeni çok ısınması. 85-90'da thermal Throttle'a girer ekran kartları.

75W'da çalışmasının nedeni çok ısınması. 85-90'da thermal Throttle'a girer ekran kartları.
Anladım, o halde sogutma bloguyla ilgili sanırsam. Şu an şarjinin bitmesini beklerken 55 dereceye kadar düştü ancak yük altında işler değişiyor tabiki. Herhangi bir çatlak olmadığından soğutma bloğunun içindeki gazın kaçtığını düşünmüyorum ama bükülmesi düşündüğümden daha fazla hasar veriyormuş o halde :`) İlginiz için teşekkürler, yine de şarjının bitmesini bekleyip belki kıvılcımın oluşturduğu problemdir diye şansımı deneyeceğim.

Anladım, o halde sogutma bloguyla ilgili sanırsam. Şu an şarjinin bitmesini beklerken 55 dereceye kadar düştü ancak yük altında işler değişiyor tabii ki. Herhangi bir çatlak olmadığından soğutma bloğunun içindeki gazın kaçtığını düşünmüyorum ama bükülmesi düşündüğümden daha fazla hasar veriyormuş o halde:') İlginiz için teşekkürler, yine de şarjının bitmesini bekleyip belki kıvılcımın oluşturduğu problemdir diye şansımı deneyeceğim.

Düzelmezse soğutucu bloğu değiştirmek şart. Hem tam performans alamazsın hem de aşırı ısınır.

Düzelmezse soğutucu bloğu değiştirmek şart. Hem tam performans alamazsın hem de aşırı ısınır.
Maalesef düzelmedi. İşin ilginç yanı ise işlemcinin bu soğutucu bloktan etkilenmeyip yalnızca ekran kartının etkilenmesi. Anlık 1800 mhz ve 90+ watt görebilsemde fazla ısıdan dolayı kendini bir yerden sonra 75 watt ve 1100 mhz ye 90 derece de sabitliyor. Aklımdaki tek soru neden işlemcinin benzer bir şekilde sıcaklıktan dolayı dara girmediği, sonuçta aynı soğutma bloğu..

Maalesef düzelmedi. İşin ilginç yanı ise işlemcinin bu soğutucu bloktan etkilenmeyip yalnızca ekran kartının etkilenmesi. Anlık 1800 MHz ve 90+ watt görebilsemde fazla ısıdan dolayı kendini bir yerden sonra 75 watt ve 1100 MHz'ye 90 derece de sabitliyor. Aklımdaki tek soru neden işlemcinin benzer bir şekilde sıcaklıktan dolayı dara girmediği, sonuçta aynı soğutma bloğu.

Ekran kartı Denetim Masası'ndan gücü maksimumdan tutarlıya aldım, ayrıca ucu yalama olan bir vidanın gevşek olduğu için yenisini alacağım, bir de MX4 termal macun sürmüştüm ama MX6 gibi daha kaliteli olan bir tane süreceğim, sıcaklıklığı maksimum güçten tutarlıya alınca 60-90 aralağından 44-90 aralagınına düşürebildim ve fanlarım Full'de donerken 1500 MHz'e kadar çıkabiliyorum, eskiden de bu civarlardaydı sanırım açıp dakikalarca izlemedigimden emin olamıyorum. Ancak sıkılmayan vidadan kaynaklanıyordur umarım, alternatif çözümleri denemeye devam edeceğim edebildikçe. Şu anlık idare edemeyecek kadar sorunlu çalışmıyor. %10 luk bir performans kaybım var sanırsam. Sadece yaralandı hafiften :`)

Dosya Ekleri

• IMG_20231015_161010_387.jpg
    IMG_20231015_161010_387.jpg
    204 KB · Görüntüleme: 33
Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı