Çözüldü Excalibur laptop şarjda oyun oynarken şarjı düşüyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

528785

Hectopat
Arkadaşlar dün 3 saat Valorant oynadım ve şarjım %100'den %56'ya düştü. Bu bilgisayarı garantiye verdim 2 hafta önce. Her testi yapılmış ama sorun bulunamamış. Battery Boost'la alakalıdır dediler. O da açık. Bilgisayarımın özelliği i7 11600H, RTX 3050, 16 GB RAM.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Ben çözdüm sorunu. BIOS'tan battery Boost'u kapatmamız gerekiyormuş. Battery Boost hem adaptörden hem de bataryadan enerji çektiği için şarjı bitiyormuş ama kapatırsan %30'a kadar performans düşüşü olabilirmiş. Ben kapattım düzeldi ama performansda sanki dengesizlik oluştu sen bilirsin.
Yukarıda ki arkadaşın dediği gibi eğer adaptörün verdiği güçten fazlasını çekiyorsa böyle durumlar normal bilgisayarında bir sıkıntı olmayabilir.

Ben çözdüm sorunu. BIOS'tan battery Boost'u kapatmamız gerekiyormuş. Battery Boost hem adaptörden hem de bataryadan enerji çektiği için şarjı bitiyormuş ama kapatırsan %30'a kadar performans düşüşü olabilirmiş. Ben kapattım düzeldi ama performansda sanki dengesizlik oluştu sen bilirsin.

Çözüm
Diğer türlü sistemin ölürdü . Hem şarj olurken hem düşmesi çok kötü bir şey . Bataryaya baybay yollarsın sonra .

Technopat Haberler

Geri
Yukarı