Excalibur laptoplar hangi markanın kasasını kullanıyor?

Mantony

Hectopat
Katılım
4 Eylül 2021
Mesajlar
2.121
Makaleler
1
Çözümler
4
Casper Excalibur laptoplarında kasasını hangi markadan temin ediyor? Kalitesiz olduğunu biliyorum markasını merak ediyorum sadece.
 
Clevo markasını ülkemizde kullanan yalnızca Excalibur değil, Monster'ın da bir çok serisi yıllardır Clevo kasa ve anakart kullanıyor. Hatta Tong Fang gibi markalar da var bu işin içinde.

Barebone bilgisayar dendiği zaman Pegatron(bir nevi Asus), MSI, Compal dışındaki alternatiflerden biri de Clevo'dur. Compal'ı zaten duymuşsunuzdur, Acer, Lenovo, Dell, Toshiba, HP vs. bir çok markaya üretim yapıyor.

Burada işler bir nevi ticarete bakıyor. Barebone bilgisayar satışı yapacak markalar çok ciddi satış rakamlarına ulaştıkları zaman MSI üretimi kasalar da kullanmaya başlıyor. Bunun sebebi üst segment üreticilerin, üretim için Clevo gibi orta segment üreticilerden daha maliyetli faturalar oluşturması. Örneğin; Monster yanılmıyorsam 1 senedir MSI kasasını kullandığı Tulpar serisi ortaya çıkarıyor.

Bilmediğimden soruyorum, Clevo o kadar kötü mü ?

Monster Abra serisi kullanırken "Clevo çok kötü, almayın sakın, Excalibur çöp" gibi yorum yapan insanlarla da karşılaşacaksınız. Ama evet sorunuzun özü olarak Clevo pek sağlıklı bir tercih değil. Yine de Clevo kullanan markaların servis ağı, müşteri memnuniyeti, ürün/parça değişim hizmetleri gibi şeyleri göz önüne alarak olası yaşanılacak problemler için kendinizi garanti altında hissettiğinizde ve çok düşük bütçeli bilgisayarlarda zorunlu tercih sebebi olabilir.

Piyasada en F/P kasa hangisi 3050lerde?

Ben tercihimi Asus TUF serisinden yana yapardım.
 

Geri
Yukarı