Excalibur RTX 4070 vs Gigabyte Aorus RTX 4060

• Konuyu başlatan NaroK
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 25
  • Görüntüleme 1.295

NaroK

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar selam, hem oyun hem de çizim için (AutoCAD vs) bir laptop bakıyorum bütçem 50-55 civarı ama kafam Excalibur konusunda karışık.

i7-4070-64 GB RAM- 2TB SSD'li Excalibur mu?

i7-4060-32 GB RAM-1TB SSD'li Gigabyte mı?

Veya daha düşük özelliklerde(4050-4060-16 GB RAM vs) ASUS'ya da MSI mı?

Bunlar arasında kafam karışık Excalibur kalitesiz deniyor ama hepsinden 10-15 bin daha uygun olmasına rağmen hafife alınacak özellikler gibi gelmedi. Sistemsel olarak çok fark var, ne diyorsunuz farklı bir öneriniz tavsiyeniz var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Casper kesinlikle alma. Malzeme kalitesi çok kötü.

@Algoritmik millete dislike atmışsın ama ben uzun yıllar teknik servis ve kurumların IT yöneticiliğini yaptım, sırf ucuz diye kaçılan Casper makinelerin servis trafiği diğer markalardan çok daha fazla. İlk makinem Casper Nirvana idi, Excalibur da kullandım yani kullanarak yorum yapıyorum, Excalibur eski cihazlara göre bir tık toparlasa da hala sıkıntılı bir cihaz ki sıkıntılarını kendin bile itiraf etmişsin, soğutma kalitesi kötü ve bataryası düşük. Burada sırf yediremediğin için millete dislike atma komik duruma düşüyorsun.

Son düzenleme:
Arkadaşlar selam, hem oyun hem de çizim için (AutoCAD vs) bir laptop bakıyorum bütçem 50-55 civarı ama kafam Excalibur konusunda karışık.

Bunlar arasında kafam karışık Excalibur kalitesiz deniyor ama hepsinden 10-15 bin daha uygun olmasına rağmen hafife alınacak özellikler gibi gelmedi. Sistemsel olarak çok fark var, ne diyorsunuz farklı bir öneriniz tavsiyeniz var mı?
Asus falan almani oneririm. 4 yildir Asus ROG laptop kullaniyorum ve baya memnunum. Kalitesinden soz etmeye gerek yok zaten. RAM ve SSD konusuna kafayi cok takmayin derim cunku ileride bu parcalari yukseltebilirsiniz. Benim laptopun SSD 512 GB mesela ama ben Haziran ayinda 1 TB SSD daha aldim ve taktim. RAM de 32 GB yapacaktim ama vazgectim cunku bu 1 ay icinde direkt masaustu bilgisayar toplayacagim o yuzden pek ihtiyacim kalmiyor.

Bütçe nedir hocam?

Acer veya Asus'a bütçen yetiyorsa al geç, Casper ve Monster gibi markalara bulaşma.

@Algoritmik millete dislike atmışsın ama ben uzun yıllar teknik servis ve kurumların ıt yöneticiliğini yaptım, sırf ucuz diye kaçılan Casper makinelerin servis trafiği diğer markalardan çok daha fazla. İlk makinem Casper Nirvana idi, Excalibur da kullandım yani kullanarak yorum yapıyorum, Excalibur eski cihazlara göre bir tık toparlasa da hala sıkıntılı bir cihaz ki sıkıntılarını kendin bile itiraf etmişsin, soğutma kalitesi kötü ve bataryası düşük. Burada sırf yediremediğin için millete dislike atma komik duruma düşüyorsun.

Hocam boş verin gerçekten, bu gibi insanlar bilgisel olarak eksik olup, elindeki dandik cihazı etrafa pazarlamayı ve aykırı görüş belirtenleri yuhalama eğilimine sahip. Laptoplarda en önemli şeylerden birisi zaten soğutma, kasa kalitesini de geçiyorum. Soğutmada bile başarılı olmayan bir cihazı nasıl önerebilirler ki?

Hocam boş verin gerçekten, bu gibi insanlar bilgisel olarak eksik olup, elindeki dandik cihazı etrafa pazarlamayı ve aykırı görüş belirtenleri yuhalama eğilimine sahip. Laptoplarda en önemli şeylerden birisi zaten soğutma, kasa kalitesini de geçiyorum. Soğutmada bile başarılı olmayan bir cihazı nasıl önerebilirler ki?
Hayır bilip bilmeden öneriyorlar, biz karşı argüman sununca da ergen gibi dislike atıyorlar. Sanki Casper'da hissesi varmış gibi. Olanı söylüyoruz, Casper'ın soğutma sistemi yıllardır sıkıntılı ve ben kronik ısınma sorunundan dolayı chip arızasından sürekli reball işlemi yaptırmış biriyim, adamlar ürünlerinin arkasında da durmuyorlar. Kurumda sıfır laptopu açtığımızda direk servise yollattırdığımı biliyorum.

@Algoritmik millete dislike atmışsın ama ben uzun yıllar teknik servis ve kurumların IT yöneticiliğini yaptım, sırf ucuz diye kaçılan Casper makinelerin servis trafiği diğer markalardan çok daha fazla. İlk makinem Casper Nirvana idi, Excalibur da kullandım yani kullanarak yorum yapıyorum, Excalibur eski cihazlara göre bir tık toparlasa da hala sıkıntılı bir cihaz ki sıkıntılarını kendin bile itiraf etmişsin, soğutma kalitesi kötü ve bataryası düşük. Burada sırf yediremediğin için millete dislike atma komik duruma düşüyorsun.

Üstte ironi yaparak ısınma ve pil konusunu kabul ediyorsan al dedim. Zaten önermek için konuşmadım fakat anlayamayanlar dislike atıp gülmüş bundan dolayı bir tık gerildim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı