Excelde Farklı Değerler İçin Farklı Birim Kullanımı

SeFFaH

Megapat
Daha fazla  
Özel bir şirkette sera projeleri hakkında çalışan bir ziraat mühendisiyim. Özel sektörü bilirsiniz müşteri daima haklıdır. Bizde de bu geçerli. Sera konusunda belirli bir standart ölçüsünde yapmak için patronu ikna edemiyorum. Sera da sıra arası, yükseklik ve benzeri değerler değiştikçe bazı uzunluklar değişmektedir. Benim sıkıntım excelde birinci resimde kırmızıyla gösterdiğim uzunluklar değiştikçe, 2. resimde işaretlediğim uzunlukları otomatik değiştirmek veya uzun olarak açıklarsam örnekle beraber bir sayfa veri sayfası oluşturup;

2 m yükseklik, 2 m tünel aralığı ve 8 metre genişlik için bir veri grubu, 2 m yükseklik, 2.5 m tünel aralığı ve 8 m genişlik için bir veri grubu oluşturup, 2. resimdeki değerleri otomatik değiştirmesini istiyorum.
2. resimdeki tabloda yaklaşık 12-13 veri değişmekte ve 1.resim için bahsettiğim gruplar yaklaşık 3'er adet değişken var. Bu da faktöriyel hesapla 27 tane değişik ölçü oluşturmakta.

Bu 27 grup için ölçüleri 1 kere girip hesaplama programı oluşturmak istiyorum. Her seferinde yapmaktansa bir kerede excelde yapıp otomatikleştirmek istiyorum. Bu konuda hesap tablosu için bu verileri inceleyip uygun olanı seçip kullanması için nasıl bir programlama yolu izlemeliyim? Hangi kodları ne sırada kullanmalı veya nasıl bir tablo oluşturmalıyım. Biraz karışık olduğunun farkındayım. Tüm sorulara açığım. Yardımlarınızı bekliyorum.

excell 1.jpg
proje 2.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Uzun yıllardır Excel kullanmıyorum ama INDEX(), MATCH(), VLOOKUP(), HLOOKUP() fonksiyonlarını araştırıp öğrenmenizi tavsiye ederim. VLOOKUP ve HLOOKUP'ın Türkçeleri DÜŞEYARA() ve YATAYARA() idi sanırım.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı