Exitbs: Start kısmında takılma

Makaleler
3
Yer
Samsun
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Case: Xigmatek Venom X | MBO: Asus TUF B450-PRO GAMING | CPU: AMD Ryzen™ 5 3600X , @ 3.8GHz | CPU Cooler: Stock | RAM: Crucial 16GB (2x8GB) Ballistix Sport LT Gray DDR4 @ 3000MHz | GPU: ASUS RADEON™ RX 5700XT 8GB GDDR6 @ 1905 MHz 256-bit | PSU: XIGMATEK X-POWER 650W 80+ | SSD: Kingston 480GB HyperX Fury 3D | M.2 SSD : 1 WD 240GB Sata Green M.2 SSD | Display: AOC Q3279VWFD8 |
Meslek
Üniversite Öğrencisi
IMG_20200822_024529.jpg

Resimde gördüğünüz yerde takılma oluyor. EFI dosyasını kusursuz yaptığıma eminim. Yaklaşık 6 defa denedim ve aynı hata ile karşılaşıyorum sorun nerede bilmiyorum. EFI dosyasını hazırlarken burayı baz aldım. Boot etmeye çalıştığım EFI dosyası ise bu. Ne kadar ayrıntılı olarak baksam da bu kısımda takılıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Config dosyandan kaynaklanıyor. Baz aldığın sitede config yapımı anlatılıyor, dikkatli yap. Big Sur için çekirdek yamaları daha beta aşamasındaydı en son.

Config dosyasına bakınca bir sorun göremiyorum diye farklı bir yöntem denemeye çalıştım. Buradan indirdiğim imaj dosyasının içinden çıkan EFI ile kurulum yapınca ilk kurulum başarılı oluyor. 2.kuruluma geçiş yaptığımda "Forcing CS_RUNTIME for entitlement : com.apple.rootless.install" hatası ile karşılaşıyorum. Acaba sorun benim bilgisayarımın kext dosyalarının EFI'deki kext dosyaları ile uyumlu olmadığını düşündüm. İmaj dosyasının içinden çıkan kextleri kendi kextlerim ile değiştirmek için ProperTree açıp CTRL+SHIFT+R kombinasyonu ile kendi EFI dosyamı tarattım. Bu sefer tekrardan ilk kurulumu yapmak için başlatınca yine aynı hatayı verdi. Sorun indirdiğim kext dosyalarında olabilir mi?

Eki Görüntüle 645590

Resimde gördüğünüz yerde takılma oluyor. EFI dosyasını kusursuz yaptığıma eminim. Yaklaşık 6 defa denedim ve aynı hata ile karşılaşıyorum sorun nerede bilmiyorum. EFI dosyasını hazırlarken burayı baz aldım. Boot etmeye çalıştığım EFI dosyası ise bu. Ne kadar ayrıntılı olarak baksam da bu kısımda takılıyorum.
Hocam 2-3 içinde tüm bilgisayarlar için yapmaya çalıştığım EFI dosyası bitmek üzere. Clover ile denemenide tercih ederim. 😀 😀 😀

Hocam 2-3 içinde tüm bilgisayarlar için yapmaya çalıştığım EFI dosyası bitmek üzere. Clover ile denemenide tercih ederim. 😀 😀 😀
macOS'u sorunsuz bir şekilde kurdum. İstersen konuma buradan ulaşabilirsin. Belki yapmaya çalıştığın şey hakkında sana yardımcı olur. Bu arada navi ekran kartlarında normal ekran kartlarına göre farklı boot-args girmen gerekiyor. Yoksa siyah ekrana düşüyor. Biraz işkence. 😂 😂

macOS'u sorunsuz bir şekilde kurdum. İstersen konuma buradan ulaşabilirsin. Belki yapmaya çalıştığın şey hakkında sana yardımcı olur. Bu arada navi ekran kartlarında normal ekran kartlarına göre farklı boot-args girmen gerekiyor. Yoksa siyah ekrana düşüyor. Biraz işkence. 😂 😂
Çok Teşekkürler, bu forma macOS,OpenCore ve Clover hakkındaki bilgilerimi paylaşmak için katıldım sonuçta bu form gönüllüler için var. İyi Hackintosh'lu Günler 😀 😀

Çok Teşekkürler, bu forma macOS,OpenCore ve Clover hakkındaki bilgilerimi paylaşmak için katıldım sonuçta bu form gönüllüler için var. İyi Hackintosh'lu Günler 😀 😀
Sence clover mi daha sorunsuz yoksa opencore mu? Clover eskimiş bir bootloader olduğunu söylediler. Sence bu doğru mu?

Sence clover mi daha sorunsuz yoksa opencore mu? Clover eskimiş bir bootloader olduğunu söylediler. Sence bu doğru mu?
OpenCore veya Clover bootloader olsun iki bootloader çeşidide her an sorun çıkartabilir. Sonuçta biz gerçek bir macOS bilgisayara kurulum yapmıyoruz. Eskiden kullandığımız iatkos imajlarındada sorun çıkmaktaydı. Burada amaç bilgisayar kullanımını günlük hayatta kolaylaştırmak ve 10 bin , 20 bin tl ödemeden Mac kullanımını kolaylaştırmak.

OpenCore veya Clover bootloader olsun iki bootloader çeşidide her an sorun çıkartabilir. Sonuçta biz gerçek bir macOS bilgisayara kurulum yapmıyoruz. Eskiden kullandığımız iatkos imajlarındada sorun çıkmaktaydı. Burada amaç bilgisayar kullanımını günlük hayatta kolaylaştırmak ve 10 bin , 20 bin tl ödemeden Mac kullanımını kolaylaştırmak.
Saçma bir soru olucak ama merakımdan soruyorum. 32 GB Flash Belleğe macOS Big Sur kurulabilir mi?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı