Çözüm Exper E11IS2 "Computer Boot Certificate Has Expired" Hatası

Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
1
Yer
Sakarya
Daha fazla  
Meslek
Çizgi Film - Animasyon
Merhabalar. Bugün yaşadığımız ufak sorunun çözümünü sizlerle paylaşıyorum. Kocaeli Belediyesi'nin dağıttığı bu ürünün görünüşe göre bir sertifika ömrü var. Bu süre dolduğunda bilgisayar açılmıyor, açılışta 10 haneli şifre girmenizi istiyor. İnternette biraz araştırmayla birkaç çözüm buldum.

Çözümlerden biri, RAM yuvasının altındaki koruyucu tabakayı kaldırıp BIOS entegresine ulaşmaktan geçiyor. BIOS entegresinin "belli" iki ayağının, anakart üzerindeki yolları lehim ya da tel yardımı ile kısa devre yapılıp sistemi birkaç defa açmaya çalıştığınızda bu sorun çözülüyormuş. Ancak yanlış bir şey yapıldığında bilgisayara zarar verme ihtimaliniz yüksek. Bu yöntem içime sinmedi. Detaylarını internette arayıp bulabilirsiniz. Kafanıza göre yapmayın, sorumluluğu size ait.

Diğer bir çözüm, çoğunluğu Kocaeli'de bulunan teknik servislere gitmek. Telefondan bu işlemi yapmadıklarını, ürünü oraya götürmek zorunda olduğunuzu belirtmişler. Buna da gerek yok.

Son olarak bir yerde bu sorunun Exper müşteri temsilcisini arayıp yardım alabileceğimizi gördüm.
  • Müşteri Hizmetleri: 0850 277 00 85
Durumunuzu açıklayın. Kocaeli Belediyesi'nin dağıttığını belirtin, ürün modelini ve sertifika şifresine ihtiyacınız olduğunu söyleyin. Sizden istediği iki bilgi olacak.
  1. Ekranda ürününüzün bazı bilgilerini göreceksiniz, Unique Hardware ID karşılığına gelen XX-XX-XX-XX-XX şeklindeki ID numarasını söylemeniz gerekiyor.
  2. Bir alt satırda Boot Tick yazan yerin karşısında bir sayı dizini daha mevcut. 00 00 01 olabilir. Son iki hanesini, yani 01 yazan yere gelen kısmı söylemenizi istiyorlar.
Vermeniz gereken bilgiler bunlar. 1 dakika sürmeden size şifreyi söylüyorlar, ekrana yazıyorsunuz. Enter'a basmanıza bile gerek kalmadan sistem boot işlemine kaldığı yerden devam ediyor. Bilgisayarı kapatıp açtığınızda tekrar şifre istemiyor. İşlem bu kadar. Artık ileride tekrar şifre isterse müşteri hizmetlerini aramak o kadar zor olmasa gerek. Herkese iyi Sosyal'ler!

Çözüm için saol fakat ben bunları denemiştim artık destek vermiyor exper bu konuda. Kısa devrede nedense işe yaramadı onuda denemiştim neyse komşunun çöpe atacağı Bi laptopu aldım 512 mb ram ve 2000 den kalma celeron var pentıum 3 de olabilir boş ver işte ona win 7 atmayı deniyeceğim olmadı linux yüklerim ama pc 2000 lerden kalma ona eminim Toshiba s1800-204 model Bilişim lisesi ne gidiyorum ve evde laptop yoktu o yüzden sormuştum(sonra haşat edip attım experi).

Çözüm için sağ ol fakat ben bunları denemiştim artık destek vermiyor Exper bu konuda. Kısa devrede nedense işe yaramadı onu da denemiştim neyse komşunun çöpe atacağı bir laptopu aldım 512 MB RAM ve 2000'den kalma Celeron var Pentium 3 de olabilir boş ver işte ona Windows 7 atmayı deneyeceğim olmadı Linux yüklerim ama PC 2000'lerden kalma ona eminim Toshiba S1800-204 model bilişim lisesi ne gidiyorum ve evde laptop yoktu o yüzden sormuştum(sonra haşat edip attım experi).

Konuyu hortlattığımı biliyorum ama bu yılda çözüm arayan var ise ne belediye ne de Exper artık yardım etmiyor. Son çare kocaelinde bulunan elektronikçilere gitmenizdir çoğunda onu kırmak için yazılım var fiyatları konusunda bir bilgim yok lakin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı