Exynos 1380'den memnun musunuz?

Akifm

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, Samsung A54 hakkinda sormak istiyorum. Sizce Exynos işlemci alınır mı? Oyun performansı, günlük kullanım, ısınma ve benim için en önemlisi batarya verimliliği konusunda. Ben PUBG, CoD tarzı oyunlar oynamıyorum. Sadece emülatörlerde ve 4G de Online çok güc gerektirmeyen oyunlar oyanırım. Batarya ve ısınma konusunda üzer mi? Siz Exynos ve A54'ten memnun musunuz?

Son düzenleme:
Merhaba, Samsung A54 hakkinda sormak istiyorum. Sizce Exynos işlemci alınır mı? Oyun performansı, günlük kullanım, ısınma ve benim için en önemlisi batarya verimliliği konusunda. Siz Exynos ve A54'ten memnun musunuz?

Oyun oynayacak ya da performans gerektirecek bir telefon arıyorsanız Samsung'a serisi ve Exynos işlemcilerden uzak durun, Exynos daha çok batarya ömrü, gündelik kullanım ve 5G'ye önem verirken Snapdragon işlemciler oyun ve akıcılığa önem veriyor haliyle daha çok ısınıyor ve pil yiyor, aradaki tek fark bu.

S23 FE'deki 4LPP uretim bandindan gecen Exynos 2200 2th ile beraber en iyi Exynos. Samsung'un chip uretim bandi simdilik iyiye dogru gidiyor, 3nm'de yani 3GAP'da TSMC'yi gececeklerini soyluyorlar.

1380'e detayli olarak deginecek olursak; cok guclu olmayan ancak 778G gibi kendi RAW gucu skalasinda bulunan SoC'lardan daha verimli olan ve gayet iyi bir termal verimliligi bulunan bir SoC. Konsol grafiklerine sahip oyunlarda grafikleri fullemek gibi bir derdiniz yoksa uzmez.

Oyun oynayacak ya da performans gerektirecek bir telefon arıyorsanız Samsung'a serisi ve Exynos işlemcilerden uzak durun, Exynos daha çok batarya ömrü, gündelik kullanım ve 5G'ye önem verirken Snapdragon işlemciler oyun ve akıcılığa önem veriyor haliyle daha çok ısınıyor ve pil yiyor, aradaki tek fark bu.

Ben PUBG, CoD tarzı oyunlar pek oynamıyorum. Daha çok Nintendo ve PSP, PS2 emulatöründe ve cok yuksek gux gerektirmeyen oyunlar oynuyorum ama çok değil bazen. Ara sıra Online oyunlar oynuyorum 4G de oyun oynarken ısınır mı? Ve batarya konusu benim için çok önemli. A34 almak istemiyorum tasarımı çok çirkin arka kapak cam.

S23 FE'deki 4lpp uretim bandindan gecen Exynos 2200 2th ile beraber en iyi Exynos. Samsung'un chip uretim bandi simdilik iyiye dogru gidiyor, 3Nm'de yani 3Gap'da TSMC'yi gececeklerini soyluyorlar.

1380'e detayli olarak deginecek olursak; cok guclu olmayan ancak 778g gibi kendi RAW gucu skalasinda bulunan SoC'lardan daha verimli olan ve gayet iyi bir termal verimliligi bulunan bir SoC. Konsol grafiklerine sahip oyunlarda grafikleri fullemek gibi bir derdiniz yoksa uzmez.

Emülatör ve 4G de Online oyun oynuyorum ısında ve batarya konusunda üzer mi?

Birçok Exynos'un aksine daha verimli, ısınma sorunu yok. Birçok oyunda FPS limiti yemesi dışında oyunda da üzecek bir işlemci değil.

Her SoC'da ve her telefonda oldugu gibi elbette isinir ancak rahatsiz etmez. Batarya da gun icerisinde kac saat oyun oynadiginiza bagli olacak sekilde uzmez denilebilir.

Ben şu an Redmi Note 9 kullanıyorum gerçekten rezalet. Performans açısından zaten beklentim yok ama batarya olarak çok kötü. 4G de kullanırken çok ısınıyor ve oynadığım oyun çok güç istemeyen oyun olmasına rağmen pil uçup gidiyor. Sizce Redmi Note 12 Pro 5G'den iyi midir A54?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı