EYT yaş sınırı kaldırıldı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Maalefer nasıl KYK borçlarının silinmesinde Kılıçdaroğlu'nun parmağı varsa EYT olayında da kendisinin parmağı var.

2023 gibi çok önemli bir seçim yılı öncesinde sen seçim vaadi olarak EYT getireceğim diye bağırıyorsan rakibine "bunlarda güzel oy potansiyeli var toplamak lazım" fikriin aşılarsın. Aklı başında hiçbir muhalefet ekonomi ve genç nesillerin kucağına bomba bırakacak işleri hükümetin yapması için dürtmez.

Kılıçdaroğlu en başta EYT'yi görmezden gelseydi Erdoğan da "yav he he siz bize oyun verin belki getiririz" diye hasır altı eder geçerdi. Şimdi ise Erdoğan ve Kılıçdaroğlu kardeşler el ele pimi çektiler hayırlı olsun.
Hocam o zaman ne yapsın kilicdar vaat vermesin mi?

Haklı karar. Adamlar bildiğin boşuna çalışmış olacaktı. Misal dayım 16'sında sigorta girişi aldı, 2012'de 30 yıl + 5400 primi doldurdu fakat yaştan dolayı takılıyordu. Şimdi verseler ne âlâ 10 yıllık hakkı kim ödeyecek?

Ortalama ömür tıptaki gelişmelere bağlı olarak uzuyor. 50 yaşında bile emekli olsa 100 yaşına kadar 50 yıl emekli maaşı alması demek. Bu maaşlar da devletin kasasından ödeniyor.

2,25 milyon X 12 X aylık ortalama emekli maaşı = devletin sırtına eklenen yüklenen yıllık maliyet. Sonuç olarak ödeyeceğimiz vergiler daha da artacak.
Bu adamın ödediği sigorta + prim nereye gidiyor 30 yıl boyunca? Bugün sırf sigortanın kendisi 2000₺. Devlet 80 yaş üstüne falan zarar yazar anca.

Bana kızgın atanların çoğunun daha sigorta numarası bile olmadığına eminim. Çevremde emekli olduğu halde çalışan çok insan var, hepsi en düşükten almıyor emekli maaşını. En düşük emekli maaşı ile geçinmenin imkansız olduğunun bende farkındayım fakat tekrarlıyorum, çok üstten maaş alıp çalışanlar da var. Böyle yüksek emekli maaşı alan bir tanıdığımın eşide emekli ve oda çalışıyor, 3 evden de kira geliri alıyor. E kardeşim bu nedir? Ben 3 senedir doğru düzgün iş bulamıyorum, 6 aylığına bir yere girdim o kadar çok ki emekli olduğu halde çalışan. İstihdamı etkilemiyor mu bu durum. Her şey normal mi sizce?

Bana kızgın atanların çoğunun daha sigorta numarası bile olmadığına eminim. Çevremde emekli olduğu halde çalışan çok insan var, hepsi en düşükten almıyor emekli maaşını. En düşük emekli maaşı ile geçinmenin imkansız olduğunun bende farkındayım fakat tekrarlıyorum, çok üstten maaş alıp çalışanlar da var. Böyle yüksek emekli maaşı alan bir tanıdığımın eşide emekli ve oda çalışıyor, 3 evden de kira geliri alıyor. E kardeşim bu nedir? Ben 3 senedir doğru düzgün iş bulamıyorum, 6 aylığına bir yere girdim o kadar çok ki emekli olduğu halde çalışan. İstihdamı etkilemiyor mu bu durum. Her şey normal mi sizce?
Bu tamamen kendi insafına kalmış bir durum. Avrupa'da da yaşlı ve emekli olduğun halde çalışma imkanın var. Öyle ki bu adamlar kendi canıyla çalışıyor. Mesela benim de bildiğim var adam emekli oldu ağzında diş kalmadı fakat hala çalışmaya devam ediyor kendine eziyet ediyor. Bunu engellemek saçma, bu tamamen insanın kendisine bağlı. Bu ülkede kendi işletmesine karısını çalışıyor olarak ekleyip emekli maaşı yürüten çoooook kesim var.

Hocam o zaman ne yapsın kilicdar vaat vermesin mi?

Seçim vaadi her vatandaşın iyiliği gözetilerek verilmelidir sen orada 2 milyon kişinin sefasını süreceği şeyin cefasını 20 milyonun üzerine atarsan ne anladık bu işten değil mi? KYK borcu olayı da saçmalıktı resmen zamanında ödeyen insanlar koca bir nah çektiler.

Şu EYT olayının en başta konuşulması bile saçmalıktı. Evin üzerine haciz gelmiş sokakta kalacağız ama biz hala araba almak için kredi çekiyoruz.

Bu tamamen kendi insafına kalmış bir durum. Avrupa'da da yaşlı ve emekli olduğun halde çalışma imkanın var. Öyle ki bu adamlar kendi canıyla çalışıyor. Mesela benim de bildiğim var adam emekli oldu ağzında diş kalmadı fakat hala çalışmaya devam ediyor kendine eziyet ediyor. Bunu engellemek saçma, bu tamamen insanın kendisine bağlı. Bu ülkede kendi işletmesine karısını çalışıyor olarak ekleyip emekli maaşı yürüten çoooook kesim var.

Yazdıklarınız çok doğru. Fakat bu durumun insanların vicdanlarına bırakmanın doğru olmayacağını düşünüyorum. Tüm ülkeyi etkiliyor maalesef.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı