Ezber yönteminiz var mı?

Olay baştan sona değil, parça parça ezberlemektir. 10 kelime ezberleyeceksen önce 2 kelimeyi ezberle, sonra 4, sonra 6...
 
Ezber yönteminiz var mı? Nasıl ezberlersiniz? Sözel dersler için soruyorum.

Hocam ne kadar yararlı olur bilmem ama ben günlük hayatta çokça yaşadığım unut şunu unut şunu diyerek kıvrandığım ama unut dedikçe daha da çok aklıma kazınan olaylara nasıl davranıyorsam ezber yaparken de aynı şeyi yapıyorum. Ben ne kadar unutmaya çalışırsam o ise o kadar aklma giriyor. Onun haricinde ezberlediğim ortamı vs hayal ediyorum az çok aklıma bir şeyler geliyor.
 
Tarih gibi derslerde tarihleri vs oyunlarımdan veya gördüğüm her şeyden hatırlamaya çalışırım. Türkçe gibi, edebiyat gibi derslerdeyse, özellikle şiir ezberlemede, parça parça ezberlemek daha iyidir. Ben mesela saate baktığımda, örneğin saat 18.53 ise, ilk dış borcumuzu alışımız ve Kırım Savaşı aklıma gelir :)
 
Bunu doktorluk okuyan birine sormak lazım. Hem kitaplar ağır özet anahtar kelime filan ezberlemiyorlar dediklerine göre konuyu birebir öğrenmeleri lazım. Konuya baktım böyle vurucu bir tavsiye gelmemiş. Bu konu ile alakalı aslında bayağı çalışma var ama işte oturup bakacak insan lazım.
 
Önemli kelimeleri yani atıyorum sorunun en önemli kelimesini ezberleyerek. Yada ben değişik bir şey yapıyorum bir şeyi ezberleyip bir kaç dakika telefonla uğraşıyorum sonra tekrar ezbere başlıyorum 1-2 kez daha tekrarlayınca kafamda kalıyor nedense.
 

Geri
Yukarı