F-16 Block 30 İçin Özgür Modernizasyonu Başladı

Katılım
22 Kasım 2016
Mesajlar
25.483
Makaleler
24
Çözümler
105
Yer
İstanbul
Türk Hava Kuvvetleri'nin F-16 Blok 30 savaş uçakları, ÖZGÜR Projesi ile aviyonik modernizasyondan geçecek ve günümüz için eskiyen aviyonikleri ASELSAN üretimi yerli aviyoniklerle değiştirilecek.

En önemli güncellemelerden biri milli görev bilgisayarıdır. Böylece Block 30'a yerli mühimmatları Amerikan mühimmatı olarak tanıtmadan takabileceğiz. Yerli IFF gibi sistemler de bizim daha çok bağımsızlaşmamıza yardımcı olacaktır.

Bunların dışında önemli eksiklik olarak AESA radar kalıyor. O da ASELSAN tarafından geliştiriliyor ve üretildiğinde modernizasyona dahil olacaktır.

Yeni kokpit:

FUQg4pPX0AAZnsT.jpg


F-16-Blok-30.jpg
 
ASELSAN'ın yaptığı modernizasyonlar ne kadar başarılı? Aviyonik noktasında birkaç duyduğum şeye göre pilotların bir kısmı memnun değil.
 
ASELSAN'ın yaptığı modernizasyonlar ne kadar başarılı? Aviyonik noktasında birkaç duyduğum şeye göre pilotların bir kısmı memnun değil.

ASELSAN çok yanlış politika izliyor. Diğer firmaları startupları engelliyor geribildirim mekanizması var mı bilmiyorum ama çok iyi çalışmadığı aşikar. Şu videoyu izlemeni tavsiye ederim.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 

Geri
Yukarı