F/P B650M anakart tavsiyesi

Bütçe
3.500

eneskaradeniz

Kilopat
Daha fazla  
RAM
32 GB (2x16) 6000 MHz CL30 DDR5
İşlemci
Ryzen 5 7500F
Merhaba 3.500 TL gibi bir bütçem var. Ryzen 5 7500F'li sistem topluyorum. Aşağıdaki 3 anakart arasında kaldım. BIOSTAR'ı almayı düşünüyorum özelliklerinden dolayı fakat markadan dolayı biraz kararsızım. Bu bütçede bir anakart önerir misiniz? İyi sosyaller.

Son düzenleme:
MSI en mantıklısı bence burada. En basitinden, PCi-E yuvası demirle güçlendirilmiş ve fiyat olarak daha uygun. Yakın zamanda ben de MSI BB550M PRO VDH modelini satın aldım ve öncesinde de MSI ve Gigabyte anakart kullanmıştım. MSI'ların BIOS'unun daha kullanışlı olduğunu da belirtebilirim.

MSI en mantıklısı bence burada. En basitinden, PCi-E yuvası demirle güçlendirilmiş ve fiyat olarak daha uygun. Yakın zamanda ben de MSI BB550M PRO VDH modelini satın aldım ve öncesinde de MSI ve Gigabyte anakart kullanmıştım. MSI'ların BIOS'unun daha kullanışlı olduğunu da belirtebilirim.
MSI'ın B650 anakartlardaki giriş seviyesi seçeneklerine yakından baktınız mı?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

B550 tarafında güzel iş çıkarmışlardı ancak bunu B650 için pek devam ettirmediler.

Bu anakart ülkemizde 6K'dan daha pahalıya satılıyor ama termal sonuçları parasına göre felaket.

BIOSTAR'ın BIOS'u çok kötü. MSI'ın giriş seviyesi B650'leri aşırı vasat. Gigabyte'ı da MSI'dan çok öne koyamam ama 7500F için yine en makul tercih gibi.

BIOSTAR seçme sebeplerimden birkaçı 4 RAM slotu, Type-C portu ve Wi-Fi kart girişi olması ama bu özelliklere rağmen de en ucuzu bu. Merak ettiğim konu şu bu anakartta ne gibi sorunlarla karşılaşabilirim?

MSI'ın B650 anakartlardaki giriş seviyesi seçeneklerine yakından baktınız mı?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

B550 tarafında güzel iş çıkarmışlardı ancak bunu B650 için pek devam ettirmediler.

Bu anakart ülkemizde 6K'dan daha pahalıya satılıyor ama termal sonuçları parasına göre felaket.

O zaman 3.5K'ya arkadaşa anakart önerisi yapın bana bu kadar cevap vermekle uğraşacağınıza.

O zaman 3.5K'ya arkadaşa anakart önerisi yapın bana bu kadar cevap vermekle uğraşacağınıza.
Yukarıdaki yorumum Gigabyte temelliydi zaten. Yorum yazmadan önce okuyabilirsiniz.

BIOSTAR seçme sebeplerimden birkaçı 4 RAM slotu, Type-C portu ve Wi-Fi kart girişi olması ama bu özelliklere rağmen de en ucuzu bu. Merak ettiğim konu şu bu anakartta ne gibi sorunlarla karşılaşabilirim?
Biostar, anakart işinin Vestel'i gibidir. BIOS'u yıllardır vasattır, parça kalitesi genel olarak düşüktür ama rekabetçi fiyatlarla kendisine yer bulur. 7500F özelinde kullanılabilir tabii ama vasat duruşlarına yıllardır değiştirmediler.

Yukarıdaki yorumum Gigabyte temelliydi zaten. Yorum yazmadan önce okuyabilirsiniz.

BIOSTAR, anakart işinin Vestel'i gibidir. BIOS'u yıllardır vasattır, parça kalitesi genel olarak düşüktür ama rekabetçi fiyatlarla kendisine yer bulur. 7500F özelinde kullanılabilir tabii ama vasat duruşlarına yıllardır değiştirmediler.

Abimde MSI Pro B650M-B anakartı var ve RAM'lerden mi kaynaklı bilmiyoruz ilk çalıştırmada sorun yaşadık. Birçok kez deneme yanılma sonucu RAM'lerin yerini değiştirip ve birçok tek takıp çıkarmanın sonucunda garip bir şekilde görüntü almayı başarmıştık. O günden sonra o anakarttan soğumuştum. BIOSTAR'da fiyatından da belli kaliteli olmadığı. Tercihim Gigabyte anakartından olacak. Teşekkür ederim. Konu kapanabilir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı