F/P telefon tavsiyesi

Bütçe
3200

rickrollin

Hectopat
Katılım
9 Mayıs 2021
Mesajlar
1.801
Çözümler
2
Yer
Asgard
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba ilk kez Technopat kullanıyorum ve bir sorum olacak. Maksimum 3200 TL bütçem var ve beni 3-4 yıl idare edecek telefon arıyorum. Piyasadaki telefonların neredeyse hepsi günlük kullanımda iyi ama ben 1 yıl falan oyun oynamak istiyorum. Bu yüzden kafam karışıyor. 100'den fazla inceleme izledim fakat hala karar veremedim. Siz ne dersiniz? Oyunda beni üzmeyecek hangi model telefonu alabilirim?
 
Bu bütçe sıkıntılı. Günlük kullanım için ideal olan sorusuz cihazlar var ancak oyun performansları kötü. Performans olarak iyi cihazlar var ancak bazı sorunları olabiliyor.

Bu bütçedeki en mantıklı cihazlar M31s(günlük kullanım) ve Realme 7(oyun performansı). Ancak Realme 7 de ekran dokunmatiği ile ilgili sorun yaşayanlar varmış. Son güncellemeler ile düzeldiği söyleniyor ancak net bir şey diyemeyeceğim.

Alternatif olarak POCO X3 var ancak onda da yazılımsal sorunlar yaşayan insanlar var.

Son tercih sizin. Garantiye almak istiyorsanız M31s alabilirsiniz. Ancak Realme 7 ya da POCO X3 de alınabilir. Bütçe 300-400 daha artarsa da reno 4, Realme 7 Pro'ya da M51 bakabilirsiniz. Çoğu sorunsuzdur.
 
M31s de kulaklık takınca cızırtı geldiğini söylüyorlar kronik bir sorunmuş telefonların hiçbirini test etme şansım olmadı bu yüzden kararsızım bir de Letgo'da falan(https://www.letgo.com/tr-tr/i/poco-x3-pro-8256_164fbb2f-5c28-4f66-a6fb-42ccd18d7bae) bu tarz 2. el satanlar var daha yüksek modelleri daha düşük fiyata satıyorlar yurt dışı olduğundan mı? Bir sorunumu var emin de olamıyorum evet bütçem gerçekten sıkııntılı teşekkürler cevabın için
 
- Cep Telefonları - İrismo Store Realme 7 demiştiniz Hepsiburada gibi sitelerde 64 GB'lık versiyonu hariç bulamadım ama bu sitede 2551 TL'ye 8/128'lik halinin satılması nasıl oluyor site güvenilir mi değil daha önce de hiç duymamıştım yeni gördüm.

Bana güvenilir gelmedi. Resmi 9C 500 TL aşağıda satılıyor, ben pek güvenemedim. Bir de hızlı satın al tuşuna basınca 2 tane telefon gönderiyor azaltman gerekiyor. Ben güvenemedim yani.
 
Ancak Realme 7 de ekran dokunmatiği ile ilgili sorun yaşayanlar varmış. Son güncellemeler ile düzeldiği söyleniyor ancak net bir şey diyemeyeceğim.
Samsung Galaxy S20 FE ile Realme 7'yi karıştırınız sanırım. Sorunsuz cihaz mı var? Forumlara, Şikayetvar sitesine falan bakarsanız iPhone 12 için de şikayetçi olan kişileri bulabilirsiniz. YouTube üzerinde videoları vardı, bu durum tamamen yazılımsal, zamanında az bir kesimde yaşanmış olan sorun (kullanıcı yorumlarını da almıştım, ghost touch, flickering gibi bir sorun ile karşılaşmadıklarını söylemişlerdi). Yani hemen Realme 7'yi kronik sorunlu (sorunlu) bir cihaz ilan edip üyelerin gözünü korkutmanıza gerek yok.

Realme 7 tavsiye ederim, Super AMOLED ekran ve daha iyi batarya performansı isterseniz Realme 8 bekleyebilirsiniz.
 
Son düzenleme:
Samsung Galaxy S20 FE ile Realme 7'yi karıştırınız sanırım. Sorunsuz cihaz mı var? Forumlara, Şikayetvar sitesine falan bakarsanız iPhone 12 için de şikayetçi olan kişileri bulabilirsiniz. YouTube üzerinde videoları vardı, bu durum tamamen yazılımsal, zamanında az bir kesimde yaşanmış olan sorun (kullanıcı yorumlarını da almıştım, Ghost touch, flickering gibi bir sorun ile karşılaşmadıklarını söylemişlerdi). Yani hemen Realme 7'yi kronik sorunlu (sorunlu) bir cihaz ilan edip üyelerin gözünü korkutmanıza gerek yok.

Realme 7 tavsiye ederim, Super AMOLED ekran ve daha iyi batarya performansı isterseniz Realme 8 bekleyebilirsiniz.

Realme 7'yi özellik bakımından sevdim 90Hz ekranı olsun işlemcisi olsun daha önce MediaTek işlemcili cihaz kullanmıştım sorun yoktu hatta işlemcisi yüzünden Redmi Note 8 Pro'yu almayı da düşündüm ama 2021 için eski gibi geldi Oppo'nun arayüzü nasıldır hiç deneyim etmedim.
Bir de Realme 7'yi Hepsiburada gibi sitelerde 128 GB bulamaz mıyım daha Türkiye'ye gelmedi mi?
 
Realme 7'yi özellik bakımından sevdim 90Hz ekranı olsun işlemcisi olsun daha önce MediaTek işlemcili cihaz kullanmıştım sorun yoktu hatta işlemcisi yüzünden Redmi Note 8 Pro'yu almayı da düşündüm ama 2021 için eski gibi geldi Oppo'nun arayüzü nasıldır hiç deneyim etmedim.
Bir de Realme 7'yi Hepsiburada gibi sitelerde 128 GB bulamaz mıyım daha Türkiye'ye gelmedi mi?
Realme UI çok sade bir arayüz, YouTube üzerinde videolarına bakabilirsiniz. 128 GB modeli ülkemize gelmez, 64 GB alıp hafıza kartı takabilirsiniz.
 
Realme 7 de ekran dokunmatiği ile ilgili sorun yaşayanlar varmış.

Hocam o sorun eski bir sorun diye hatırlıyorum ben.
İsim vermeyeceğim ama MediaTek telefon alınmaz, Realme 7'nin bataryası çok düşük deyip Note 9S öneren birisi sürekli bu nedenle (Ghost touch) Realme 7'ye laf ediyordu. O zamanlarda bile sorun çözülmüştü diye hatırlıyorum.

Hatta @Shenzhenn hocam (sürekli fotoğrafını değiştiriyor umarım etiketlediğim kişi doğrudur 😁) daha iyi hatırlar. Çünkü çözüldüğüne dair kanıtları o atıyordu :D


(Hocam zaten gelmişte fark edememişim)
 

Geri
Yukarı