F/P ve özellik açısından; S21 FE vs S23 FE vs S24 FE

Bütçe
23 bin civarı
Şuan cihazınızda kaç gb kullanıyorsunuz?
128 kullanıyorum. Çok gereksiz video var ve bunları silmek çok zaman alıyor, onun çin duruyorlar orada ve hafıza dolu. Yeni uygulama yüklerken bir şeyler silmek zorunda kalıyorum fakat bu gereksiz çok video olduğundan dolayı diye düşünüyorum. Sadece 67 GB videolar kaplıyor, fazla değil mi bu? Yeni telefon geçersem bu gereksiz dosyalar olmayacak tabii ona göre düşünelim. Bu şekilde dağılım:
1735154525913.png

Hocam o sizin kullanım senaryonuza göre karar vermeniz gereken bir durum. Günlük bir kullanıcı iseniz; yüksek boyutlu dosyalar ve uygulamalar kullanmıyorsanız 128 halen yeterli. Ben gitar kayıtları aldığım ve sürekli fotoğraf çektiğim için 256 GB aldım. S24fenin SD kart desteği olmadığını göz önünde bulundurarak karar vermek en doğrusu.
Hocam şöyle, resim ortalama seviyede çekerim. Arada bir video edit yapıyorum. Telefonda 2 civarı oyun olur genelde.

Son düzenleme:
Nasıl oluyor o olay? Batarya kullanımı sürekli kullanım şekline göre değiştiriliyor mu, yoksa sadece telefon ilk açıldığı zamanlar mı geçerli bu olay?

Aslında belli koşullarda bu olay gerçekleşebiliyor. İlki: Telefonu yeni kullanmaya başladığınız zaman. İkincisi: Dönem dönem bataryayı optimize etmek istediğiniz zaman.

Aslında belli koşullarda bu olay gerçekleşebiliyor. İlki: Telefonu yeni kullanmaya başladığınız zaman. İkincisi: Dönem dönem bataryayı optimize etmek istediğiniz zaman.
Kendim isteyerek optimize edemiyorum ama değil mi, otomatikmen oluyor o işlem?

128 kullanıyorum. Çok gereksiz video var ve bunları silmek çok zaman alıyor, onun Çin duruyorlar orada ve hafıza dolu. Yeni uygulama yüklerken bir şeyler silmek zorunda kalıyorum fakat bu gereksiz çok video olduğundan dolayı diye düşünüyorum. Sadece 67 GB videolar kaplıyor, fazla değil mi bu?

Hocam şöyle, resim ortalama seviyede çekerim. Arada bir video edit yapıyorum. Telefonda 2 civarı oyun olur genelde.

O halde 256 GB almak en doğrusu olur. Neticede s serisi bir cihaz alıyorsunuz ve haliyle beklentileriniz arasında uzun ömürlü olması da olacaktır. 128 bir süre idare etse de önümüzdeki 7 yıl içerisindeki alacağı güncellemeler vesaire de göz önüne alındığında 256 çok daha iyi olur.

O halde 256 GB almak en doğrusu olur. Neticede s serisi bir cihaz alıyorsunuz ve haliyle beklentileriniz arasında uzun ömürlü olması da olacaktır. 128 bir süre idare etse de önümüzdeki 7 yıl içerisindeki alacağı güncellemeler vesaire de göz önüne alındığında 256 çok daha iyi olur.
Maalesef S24FE 256 bütçesine çıkamıyorum. 256 alacaksam eğer S23FE düşmem gerekir.

Kendim isteyerek optimize edemiyorum ama değil mi, otomatikman oluyor o işlem?

Cihazı aldığınız zaman ayarlar sekmesinde adaptif pil seçeneği açık şekilde geliyor. Bu da sizin alışkanlıklarınıza göre pilinizi optimize ediyor. Bir süre sonra bunu kapatabilirsiniz. Telefona format attığınız zaman isteğe bağlı olarak manuel şekilde de optimize etmeniz mümkün. Bunun için rehberler mevcut.

Hocam alakasız bir sorum olacak uzun zamandır kablolu kulaklık kullanıyordum yeni cihaza geçince artık jak girişine veda ettik dac kablosu almak istiyorum acaba hepsi aynı kablolu birbirinden farkı varmi ?

Hocam alakasız bir sorum olacak uzun zamandır kablolu kulaklık kullanıyordum yeni cihaza geçince artık jak girişine veda ettik DAC kablosu almak istiyorum acaba hepsi aynı kablolu birbirinden farkı var mı?

Hocam DAC kabloları hakkında aşırı bir bilgim yok ama sanırım dönüştürücüler genelde stabil olmuyor diye biliyorum yanlış bilgi vermeyeyim.

Maalesef S24FE 256 bütçesine çıkamıyorum. 256 alacaksam eğer S23FE düşmem gerekir.

Ben 24 kardeşim ise 23 modellerinin FE serilerini kullanmaktayız. Arada günlük bir kullanıcının çok da önemsemeyeceği farklar mevcut. Mesela işlemciler arasında devasa farklar mevcut ama sosyal medya kullanımı için neredeyse aynı. Kamera olarak da S24fenin işleme motoru daha gelişmiş olduğu için fotoğraflar daha iyi işleniyor. Boyut olarak S24FE daha büyük ve kenarlı çerçeveye sahip, S23FE daha ufak ve kavisli bir çerçeveye sahip. Batarya konusunda S24FE daha başarılı. O tam şarjla Wi-Fi kullanımı ile 6 saat civarı ekran süresi alırken ben mobil veri ile alıyorum. En belirgin farkları bunlar.

Ben 24 kardeşim ise 23 modellerinin FE serilerini kullanmaktayız. Arada günlük bir kullanıcının çok da önemsemeyeceği farklar mevcut. Mesela işlemciler arasında devasa farklar mevcut ama sosyal medya kullanımı için neredeyse aynı. Kamera olarak da S24fenin işleme motoru daha gelişmiş olduğu için fotoğraflar daha iyi işleniyor. Boyut olarak S24FE daha büyük ve kenarlı çerçeveye sahip, S23FE daha ufak ve kavisli bir çerçeveye sahip. Batarya konusunda S24FE daha başarılı. O tam şarjla Wi-Fi kullanımı ile 6 saat civarı ekran süresi alırken ben mobil veri ile alıyorum. En belirgin farkları bunlar.
Özellikle işlemci olmak üzere kayda değer farklar bana göre. İşlemci farkı için bile 256'dan vazgeçilebilir gibi geliyor.

Özellikle işlemci olmak üzere kayda değer farklar bana göre. İşlemci farkı için bile 256'dan vazgeçilebilir gibi geliyor.

Bulut depolama uygulamaları kullanıyorsanız, fotoğraflarınızı veya büyük dosyalarınızı depolayabilecek başka bir cihazınız var ise S24FE tercih etmek çok daha doğru olur. 128 GB olan eski telefonumu kullanırken o şekilde yapıyordum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı