S21 FE vs S24 FE

2. nesil değil mi? Ekran süreniz nedir?

Ağustos 2022'den beri Redmi Note 10S kullanıyorum. Bu cihazla günde ortalama 4-5 saat ekran sürem var. Pili beni kurtarıyor. Bundan kötü değildir herhalde.

Kamerasından memnun musunuz? Size göre avantaj ve dezavantajları neler? Bu telefonu gözüme kestirdim kaç aydır almayı düşünüyorum. Oyun oynayan birisi değilim fotoğraf ve sosyal medyada vakit geçireceğim tavsiye eder misiniz?

Ben de 2. nesil kullanıcısı olarak cevap vereyim, ekran sürem 6-7 saat ve en azından sabahtan akşama kadar rahatlıkla dayanıyor diyebilirim. Kamerası da gerçekten muazzam. Telefoto özelliği zaten apayrı bir seviye, normal çekimlerde de aşırı başarılı, video çekimleri de çok iyi. Telefonun bence tek dezavantajı bataryası. Ekranım aralıksız açıkken %47 şarj harcayarak 4 buçuk saat kullandım, daha sonra kenara koydum ve bataryası daha hızlı azalmaya başladı, finalde de bugün için 6 saat 56 dakika ekran süresi ve 2 saat 6 dakika bekleme süresinin ardından %20 şarjla yaklaşık 1 saat önce tekrar şarj ettim. Yani evet batarya bu cihazın güçlü noktası değil ama bence kabul edilebilir bir seviyede. Ben de oyun oynamayan biriyim, sosyal medyada gezmek, fotoğraf çekmek, video izlemek gibi günlük işler için gerçekten ekranı, kamerası ve gücüyle gerçekten iyi bir telefon. Bütçeniz S24 FE alacak kadar değil ise bu fiyat bandında alınacak en iyi telefon bu, ben de 1 ay süren araştırmalarım sonucunda aldım.

Çektiğim fotoğrafları da ekliyorum


20250223_192624.jpg 20250223_144017.jpg 20250222_112015.jpg 20250222_111946.jpg 20250221_214007.jpg 20250221_213840.jpg 20250221_213137.jpg
 
Son düzenleme:
@LionelHezarfen ve @Naganen yorumlar için teşekkür ederim. Kamerasının gece, fotoğraf ve video kalitesi nasıl? Örnek atabilirseniz sevinirim. Kafaya koydum alacağım.

Pek geceleri fotoğraf çeken biri değilim ama camımdan görünen bir yeri telefoto ile çekip atabilirim 😀 gece çekimleri genel olarak kaliteli ve net ama ışığın çok düşük olduğu yerlerde biraz bozulma oluyor. Ama karanlıkta normalde görünenden daha aydınlık fotoğraf çektiğini söyleyebilirim.

20250224_201506.jpg
 
S21 FE Exynos kullanıcısıyım. Ben değeceğini düşünmüyorum açıkcası. Yani kamera bazında beklentiniz çok büyükse bunun için FE serisi tercih etmeyin. S21 FE ve S24 FE arasında günlük kullanımı etki edecek bir işlemci farkı olduğunu düşünmüyorum yani telefonu çok yoruyorsan montajdır oyundur fazlaca takılıyorsan tercih et. Onun dışında batarya anlamında en büyük fark S24 FE'nin adaptif ekran tazeleme özelliğinin olması. Kamera zaten 10 bin tl lik farka değer mi sanmıyorum. Ben geçseydim düz Samsung S serilerine geçerdim.
 
S21 FE Exynos kullanıcısıyım. Ben değeceğini düşünmüyorum açıkcası. Yani kamera bazında beklentiniz çok büyükse bunun için FE serisi tercih etmeyin. S21 FE ve S24 FE arasında günlük kullanımı etki edecek bir işlemci farkı olduğunu düşünmüyorum yani telefonu çok yoruyorsan montajdır oyundur fazlaca takılıyorsan tercih et. Onun dışında batarya anlamında en büyük fark S24 FE'nin adaptif ekran tazeleme özelliğinin olması. Kamera zaten 10 bin tl lik farka değer mi sanmıyorum. Ben geçseydim düz Samsung S serilerine geçerdim.
Hocam 17 bin liraya dahaiyi seçeneğimiz var mıdır ki, ben Snapdragon olanı alacağım.
 
@Naganen @LionelHezarfen
Hocalarım telefonu aldım yurt içi ve Samsung Türkiye garantili olarak ancak bit sorum olacak IMEI sorgulama sitesine gittiğimde kaynak kısmında "ithalat yoluyla kaydedilen IMEI" yazıyor bu sizde de aynı mı? Sizde ne yazıyor? Benim telefonumla ilgili endişeleneceğim bir şey var mıdır?
Benim de aynı şekilde ithalat yoluyla kayıt yazıyor. Bunlar ithal cihazlar olduğundan böyle, garantisiyle alakalı bir durum değil.
 

Technopat Haberler

Geri
Yukarı