F1 bilinmeden F1 2020 oynanabilir mi?

Strateji? DRS noktaları? ERS sistemi? Lastikler? Yakıt Dengesi? Bastırma Kuvveti? Fren Balansı?
F1 oyunları simracing oyunlarına göre çok daha basit. Strateji kolayca öğrenilebilir. Ara ara yarış izleyen insanlar bile bir şeyler çıkarabilir. DRS'nin zorluğu olduğunu düşünmüyorum. ERS de aynı şekilde. Lastik kontrolü için F1 bilmesi ile alakası yok. Oyunda pratik lazım.

Oyunun kitlesi bana göre çok geniş. Her kitleden insanlar oynayabilir çünkü yapay zeka zorluğu ve oyun yardımlarının sunduğu seçenek çok fazla. Gerçek bir pilot da oynarken eğlenebilir 12 yaşında bir çocuk da.
 
Pek karmaşık oyun değil tamamen simülasyon seçimleriyle oynamıyorsan. Zaten alışana kadar bir sürü asist ile oynarsın, zamanla da öğrenince hem zorluğu hem asistleri kapatırsın. Pistleri de ezberledikçe çizgilere de ihtiyaç duymadan gözün yarım kapalı dönersin.

Belli bir seviyeye gelene kadar araç ayarlarını piste göre kendin yapmakla uğraşmazsın. Seçenekler içinden piste göre yüksek hız mı yoksa yüksek downforce mu alacağını belirlersin yeter. Hangi pistlerin hızlı, hangisinin yüksek downforce, hangisinin dengeli profil araç istediğine internetten bakabilirsin.

Bunun öncesinde MFD'yi kullanmayı, tercihine göre lastik stratejisi yapmayı da çözmüş olursun.
 

Geri
Yukarı