Fabrika çıkışlı OC kart tavsiyesi

Eemre4

Hectopat
Katılım
1 Haziran 2020
Mesajlar
9
Merhabalar,

Sistemimde 3600 X işlemci, ROG STRIX 5700 XT ve anakart TUF Game X570 bulunuyor bu kartların hepsinde fabrika çıkışlı OC yazmaktadir.

Sorum ben performanslı bir işlem yaptığımda sistemim fabrika OC değerlerine kendi mi ulaşıyor yoksa alternatif programlarla benim mi yükseltmem gerekiyor.

Alternatif program ise hangileri tavsiye edersiniz.

Cevaplarınız için şimdiden teşekküre derim.
 
İşlemci normal 3600 e göre temel ve turbo boost frekansı daha fazla. Ayrıca daha yüksek yapmak istersen anakart OC destekliyor.

Anakart işlemci OC destekliyor. Ama bu OC'u sen yapmalısın. Yoksa işlemci turbo boost frekansına kadar çıkar, üstüne çıkmaz.

Ekran kartı da stok karta göre daha üst frekansa çıkar, onu da kendini daha çok arttırabilirsin.
 
cevaplarınız için teşekkür ederim ama anladığım kadarı ile ekran kartı oc kullanıyorum fakat işlemci için oc yapma durumum var doğru mu ?
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı