Fabrikada iyi bir ücrete çalışmaya değer mi?

Emre12345

Megapat
Daha fazla  
Alman ortaklı bir firmada 6 gün 8 saat olarak sabah 7 öğle 3 şeklinde metal üzerine bir işe başladım. Aldığım ücret 11.800. Sizce bu paraya çalışmaya değer mi? Kimyagerim normalde lakin kendi mesleğimde iş bulamıyorum. Mecbur bu işe girdim. Fikirlerinizi merak ediyorum. Ücreti dolgun ve saati iyi diye katlanılır geldi. Yorumlarınızı merak ediyorum.

Sadece ayakta durmak yoruyor. Hayatımda ilk defa fabrikada çalışmıyorum tabii ki ama yine de acaba daha az paraya kendi alanımda mı bulsaydım diyorum ama uuzn sürecek gibi. Ya da bu işte sabredip iyi para yapacağım ki dediğim gibi bu paraya başka bir işte almam bayağı zor.

Mekan ve şartlar uygunsa çalışın. Ağır işler yaptıracaklarsa çalışmayın bence.
Ağır iş yok aslında. Sadece el işi. Arada bir de ağır kutu kaldırmak var ki o da o kadar sık değil. Sadece ayakta durmak yoruyor o da zamanla geçer dert etmiyorum.

Ayakta çalışan biri olarak zamanla alışıyorsun. İlk önce işsiz ve parasız kalmaktan iyidir. Sonuçta çalışıyorsun. Fabrikayı satın almıyorsun. Daha iyi şartlar bulana kadar devam.

Sadece ayakta durmak yoruyor. Hayatımda ilk defa fabrikada çalışmıyorum tabii ki ama yine de acaba daha az paraya kendi alanımda mı bulsaydım diyorum ama uuzn sürecek gibi. Ya da bu işte sabredip iyi para yapacağım ki dediğim gibi bu paraya başka bir işte almam bayağı zor.

Ayakta kalmak insanı yormaz hocam benşm yaptığım iş baskı işi tekstil firmamız var orada çalışıyorum versace gibi markaların orijinal tişörtlerini basıyoruz. Benim işim fiziksel olarak zor değil ancak mental olarak zor atıyorum 1000 adet işin var 950 adetini bitirmişsin akşam olmuş 50 adet kalmış 5-10 dk sonra çıkacaksın ancak makine arıza veriyor o işide basmak zorunda olduğun için saatlerce tekrar makine üzerinde çalışıyorsun. İşin zorluğunu siz belirleyin.

Eğer rütbeniz yükselebiliyorsa zamanla maaşınız da yükselir 15 16 civarına çıkar en kötü kendi alanınızda iş bulana kadar devam edin bence.

Sabah 7 öğlen 3 için güzel ücret hocam devam edin bence. Hangi şehirdesiniz bilmiyorum da Mersinde iş verenler asgariyi verirken bile böyle bakıyor.
images.jpg

Sanayi işinde giriş için aldığın ücret mükemmel. Bence ses etmeyin. Şartların daha iyi olacağı varsa devam edin. 2 yıl içinde sanayi içinde işe giren tanıdıklarım 18 ve üstü maaş alıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı