Facebook - "Durum çok ciddi"

Katılım
1 Mayıs 2013
Mesajlar
44.220
Makaleler
36
Çözümler
229
Yer
Sakarya
Facebook'ta yine safları kandırmak için yapılan sahte bir bildiriyi dağıtmaya çalışıyorlar bu bir Spam'dır. Bu duruma alet olmayın altta verilen veya benzeri bildirimleri gözardı edin. Bunları yazmak size bir şey kazandırmaz, bu Spam'ı yayan kişinin Türkiye'deki ne kadar çok kandırılmaya müsait kişi olduğunu anlamasına sebep olursunuz.

NOT: Paylaşmayın. Kopyalayıp durum bildirgesi olarak yapıştırın.
Burada ise bir diğer sahtekarlıkları bulunmaktadır. Tabii ki işin içinde olmayan bunu anlamıyor. Burada önceki aylarda yine yapılan bu tür sahte bildiriler olmuş ve paylaşılması istenmişti ve haliyle şikayetler artınca paylaşan kişi asıl kimlikleri bu şekilde ortaya çıkmıştı. Size şimdi kendilerinin bulunmaması için paylaşmayın kendiniz yazmış gibi yapın demeye getiriyorlar ve kendilerini gizliyorlar. Ancak bunu yayan akılsızlar kendilerinin er yada geç bulunacaklarının farkında değil.


Kısaca kendinizi gülünç duruma düşürmek istemiyorsanız bu tür sahte bildirilere mantık çerçevesinde değerlendirip işlemlerinizi yapmanızı tavsiye ederim.

Jandarma veya benzeri kurumların bu tür bildirileri sizden yayınlaması, paylaşması, beğenmesini istemez, istememektedir. Yasal bildiriler kurumsal sitelerinden basın bildirisi olarak yayınlanır, bu tür sahte bildirilere itibar etmeyiniz.

Kod:
Durum çok ciddi. Yapmadığımız bir paylaşım yüzünden ceza almamak için, Jandarma Genel Komutanlığı Bilişim Suçları Sosyal Ağ Bildirgesi çerçevesinde, Facebook'un güvenlik açığından ötürü hesabım üzerinde bulunan tüm verilerimin (IP, fotoğraflarım, paylaşımlarım vs.) çarpıtma yolu ve yasa dışı bir şekilde sahte kişilerce kullanılmasından ve doğabilecek tüm zararlardan ilgili Türk Ceza Kanunu maddeleri gereğince Facebook sorumludur. Bu hesabımdan başka bir hesabım olmadığını bildirir ve gereğinin buna göre yapılmasını tarafınıza arz ederim.
NOT:Paylaşmayın. Kopyalayıp durum bildirgesi olarak yapıştırın.

Düzenleme:
Facebook Facts
 
Son düzenleme:
Bunlar da Google Play'de VPN uygulamaları altına ''Başıma gelecek her türlü şeyden Google sorumludur'' yazan salaklardan. Adamdaki işgüzarlığa bakın. Hem VPN'i kullanıyor hem de bir şey olursa Google sorumlu oluyor. Şaka gibi. :D
 
Devletin/istihbaratın işi gücü yok, insanların Facebook profillerine girip zaman tünellerine bakacaklar, acaba "Arz etmişler mi?" diye kontrol edecekler. Sabır... Aklı başında kategorisine koyduğum insanlar bunu yapıyor deliriyorum.
 
Devletin/istihbaratın işi gücü yok, insanların Facebook profillerine girip zaman tünellerine bakacaklar
Bunu zaten yapıyorlar :D Ancak dediğin gibi "Arz etmişler mi" etmemişler mi diye bakacak halleri yok. Baksalar da yazıyı dinlemezler. Adı üstünde istihbarat, önemli bir delile sahipse ve devletin bütünlüğünü ilgilendiriyorsa kişiye sorulmaz alayım mı diye.
 
Aynı şekilde Facebook üzerinde hiç bir tanıdığınız sizden para istemez, telefonunuza gelen bir kodu ona aktarmanızı istemez. En yaygın dolandırıcılık yöntemleri bunlardır. Durum çok ciddi da neymiş diye bakarken bunu da aklınızın bir köşesine not almanız yararlı olacaktır.

Güncel gelişmeler için: Technopat | Facebook
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı