- Makaleler
- 1
Daha fazla
Öncelikle ana karta bağlı olmadığı sürece hız kontrolünü anca harici bir kontrolcü ile yapabilirsin. Y tipi PWM kablo sorununu çözecektir. Pompanın tam hızda çalışmasında sıkıntı yok. O nedenle PSU'ya takabilirsin diye düşünüyorum. Kasa fanlarını da CHA fan girişine, radyatör fanlarını da CPU girişine takman yeterli. Bu sayede pompan tam hız çalışması gerektiği gibi olur, işlemci ısına göre radyatör fanların, sistem sıcaklığının geneline göre de kasa fanların otomatik hızlanan hale gelir.Arkadaşlar benim anakart ASUS Prime B660 m k D4, 2 tane fan girişi var anakartta biri cha fan biri CPU fan. Geçen gün sıvı soğutma aldım ama kablosunu takacak yer olmadığı için egzoz fanının yerine taktım. Sonradan fark ettim kasayı aldığım yer PSU'ya fan girişi yapmış sanırım 3 tane 3 pinli kablo var. Birini de oraya taktım ama kasanın fanları tam gaz dönüyor. AI Suite 3 üzerinden değiştirebiliyordum önceden. Şimdi sadece sıvı soğutucunun fanlarını kontrol edebiliyorum. Ne yapmam gerekir benim de mi çoklayıcı almam lazım? (Molex falan yazmışsınız ama ne olduğunu bilmiyorum )
Bunun gibi ikili, üçlü veya dörtlü alabilirsin. Sadece bir detay var, çoğaltıcıda sadece 1 tane 4 pin vardır, diğer kafalarda 3 pin. 4 pinli olana hangi fanı takarsan ana kart onu master olarak baz alır ve diğer kafalara taktığın fanlara da aynı şekilde rpm komutu gönderir. Eğer fanları karakteristik özellikleri birbiriyle aynı veya yakınsa sorun çıkmaz. Ama eğer farklı farklı fanları bir arada kullanacaksan en güçlü olanı 4 pinli kafaya takmanı öneririm.