Fan ayarları nasıl olmalı?

Arkadaşlar sıvı soğutucu olarak ASUS ROG Ryujin III 360mm ARGB kullanıyorum. Armoury Crate yazılımı üzerinden Fan Xpert 4 sekmesini açtığımda karşıma CPU - chassis fan 3 - AiO olmak üzere 3 tane seçenek çıkıyor. Bu 3 seçenekten biri olan CPU, sıvı soğutucunun radyatörünün üzerine taktığım 3 adet fanın hızlarını kontrol etmemi sağlıyor. Chassis fan 3 ise bilgisayar kasasındaki öndeki 3 adet ve arkada 1 adet egzoz fanı olmak üzere 4 adet fanı kontrol etmemi sağlıyor. AiO pump seçeneğinde ki fan eğrisini yukarı aşağıya indirip kaldırdığımda kasadan herhangi bir ses duymuyorum bu AiO pump fan eğrisi nasıl olmalı?
Ek olarak Fan Xpert sekmesinden çıkıp aygıtlarım bölümünden Ryujin III 360mm sıvı soğutmanın "fan kontrolü" bölümüne girdiğimde burada da 2 adet seçenek beni karşılıyor. Embedded Micro fan dediği LCD ekranın altında bulunan anakartın üzerindeki kapasitörlere de soğuk hava üfleyen ufak fanı diyor sanırım aşırı yüksek RPM değerlerine çıkıyor çünkü bu fan ve son hızlardayken gerçekten aşırı ses çıkarıyor. Gelelim buradaki "pump" yazan yere. Buradaki fan eğrisini yüzde yüz kullanıma çektiğimde kasanın içerisinden çok düşük dB de ince bir ses duyuyorum bu AiO pump ve pump arasındaki fark ne? Bunlar hangi ayarlarda olmalı?

Ekran görüntüsü 2024-10-04 211240.png

Ekran görüntüsü 2024-10-04 211247.png

Ekran görüntüsü 2024-10-04 211253.png

Ekran görüntüsü 2024-10-04 211208.png

Ekran görüntüsü 2024-10-04 211227.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam soğutma problemi yaşamıyorsanız kesinlikle otomatikte bırakın. Bendeki gibi aşırı OC yapılmış bir işlemci varsa ve aynı modelinin yükteki ısısını boşta veriyorsa maksimuma çekin.

Hocam soğutma problemi yaşamıyorsanız kesinlikle otomatikte bırakın. Bendeki gibi aşırı OC yapılmış bir işlemci varsa ve aynı modelinin yükteki ısısını boşta veriyorsa maksimuma çekin.
Hocam zaten Fan Xpert 4 bölümünde sağdaki otomatik ayarlama butonuna bastığımda uygulama kendisi bir fan eğrisi çıkarıyor bende o fan eğrisini kullanıyorum fakat benim asıl merak ettiğim soğutucunun fan ayarları kısmındaki Pump ile fan xpert 4 sekmesinde gözüken AiO pump ayarının arasındaki fark nedir bunlar hangi pompayı temsil ediyor ben daha çok bunu merak ediyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı