Fan temizliği ve termal macun-pad yenilemesi yapılan LG R-590 donma sorunu

mksahinn16

Kilopat
Daha fazla  
Başlıkta da belirttiğim gibi uzun süren servis araştırmalarımdan yeterli sonuç alamayınca yarı profesyonel bir servise (İZMİR) verdiğim N.B. um çabuk ısınma ve ısınınca performansının düşmesi sorunlarını aştı fakat sıklıkla 5-10 SN. donmalar yaşamaya başladım ve fan sesi istediğim seviyeye düşmedi.

Termal macun, pad yenilemesi ve fan temizliği için hatırı sayılır miktarda para verdiğim için belki de servisi yaftalamaya çalışıyor olabilirim. Kendim yapmak istedim fakat arka kapağı yeknesak şekilde olduğu için üst kısmından da sökülmesi gerekti.

Donma sıkıntısını aşmak için görüş ve önerilerinizi bekliyorum.

NB. LG R-590 İ7 1.Nesil 500 GB HDD 2+2 GB RAM Win 7 64bit

HDD'e HD tune ile error ve health taraması yaparak başlayabilirsin.

Driverların güncelliğini de kontrol etmediysen tam zamanı.
Fan hızı hala istediğin değerlere gelmediğine göre ısı da çok düşmemiş olmalı.
i7 kullandığın için performans yüzdesini düşürerek çok daha serin bir sistem kullanabilirsin. Denemeler ile, performans ve sıcaklık olarak seni mutlu edecek yüzdeyi saptayabilirsin.

evet cpu kullanımı %50 yi görmüyor hiç ama bellek 2 GB a çok yakınlaşıyor oyun olarak sadece L.O.L . oynuyorum PC de fakat en düşük grafik seviyesinde oynamama rağmen GT 335M ekran kartımla FPS 60 bandında kalıyor yüksek grafiklerde fps oldukça düşüyor.

driverların güncelliğinin kontrolünü nasıl sağlayabilirim ?

23-Mart-2015_15-59.png
23-Mart-2015_18-23.png
raporlar aşağıdaki gibi yorumlarsan çok iyi olur.
23-Mart-2015_15-59.png

HDD OK.
Driverlar LG sitesinde, alt model numarası aynı ise buradan driver tarihlerine göre güncelleme yapabilirsin. BIOS güncellemelerine de özellikle göz at.

NVidia için nvidia sitesinden sistemini taratıp önerdiği bir driver var ise onu da deneyebilirsin. Öncesinde geri yükleme noktası oluştur gene de.

Sıcaklıkları bir programla açılışta ve yük altındayken ölçtün mü?

BIOS güncellemesi nasıl yapılır veya kontrol edilir bilgim yok yardımcı olursan sevinirim. Biraz riskli ve zor olduğunu duymuştum sadece.
NVİDİA ve LG güncel.
Sıcaklık ölçümü yapmadım hiç program önerin varsa indirip ölçüm yapabilirim.

Anakartınızın modelini aratın arama motorunda, en güncel driverı siteden bulup indirin daha sonra flashbellek yardımıyla açılışta boot edin.

bahsettiğin aşamalardan sadece anakart modelimi bulmayı yapabilirim şu anda USB ile boot etmeyi yani açılışta nasıl boot edilir bilmiyorum.

Anakart AdıLG R590-P.ARU1BT

BilgiAlanıDeğer
Anakart Özellikleri
Anakart Kimliği <DMI>
Anakart AdıLG R590-P.ARU1BT
Veri Yolu (FSB) Özellikleri
Yol TürüIntel QPI
Gerçek Saat 133 MHz
Etkin Saat 133 MHz
QPI Saat [ TRIAL VERSION ]
Bellek Yolu Özellikleri
Yol TürüDual DDR3 SDRAM
Yol Genişliği 128 Bit
DRAM:FSB oranı4:1
Gerçek Saat 533 MHz (DDR)
Etkin Saat 1066 MHz
Band Genişliği[ TRIAL VERSION ] MB/s

BIOS sürümüne BIOS'a girip bakabilirsin, bios version diye yazar.
Ya da AIDA64'den sistem özeti çıkarırsın orada da yazar. Ya da windows'da çalıştır'a msinfo32 yazarsın özet çeker.

AIDA64, hwmonitor, realtemp programlarından biri ile sıcaklıkları izleyebilirsin. Tavsiyem realtemp, x bir limit değer verip, sıcaklık o değere ulaşınca sesli alarm verebiliyor.

Yukarıda birçok şey yazdım ama hepsinin nasıl yapılacağını teker teker açıklamam çok uzun sürer, biraz araştırman gerek. Aralarda destek olurum.

Kolay gelsin.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı