Fanlar dönüyor klavye ve farede ışık yok ve görüntü gelmiyor

gialen

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
GIGABYTE 12GB RTX 3060 / RYZEN 5 5500 / 16GB HYPERX FURY RAM / GIGABYTE A520M K ANAKART
Bugün bir RTX 3060 ve 8 GB RAM aldim kendi RAM'imle uyumlu. Fakat görüntü alamıyorum ve klavye mouse ışığı yanmıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Denediniz ve sonuç alamadınız anladığım kadarıyla. Bahsettiğiniz sorun genelde ram kaynaklı olur. Yeni aldığınız rami tek takın, başka slotlara tek tek takıp deneyin. Ram ile kombinasyonları deneyip yine sonuç alamazsanız biosa reset atın.
goruntu alamiyorum ki reset atayim

goruntu alamiyorum ki reset atayim
Hocam bios reset sadece bios ekranından atılmaz. Sistemi kapatın, güç fişini çekin, açma kapama tuşuna 5sn basılı tutun. Daha sonra bios pilini çıkarıp pil kutuplarını bi tornavida yardımıyla kısa devre yaptırın. Tahmini 10sn tutsanız yeterli olur. Sonra pili takıp sistemi çalıştırmayı deneyin.

Hocam bios reset sadece bios ekranından atılmaz. Sistemi kapatın, güç fişini çekin, açma kapama tuşuna 5sn basılı tutun. Daha sonra bios pilini çıkarıp pil kutuplarını bi tornavida yardımıyla kısa devre yaptırın. Tahmini 10sn tutsanız yeterli olur. Sonra pili takıp sistemi çalıştırmayı deneyin.
pile mi pil slotuna mı?

RAM eklemesi yaptıysanız RAM'ler ile alakalı olabilir sorun. Sistem donanım testini geçemiyor görünüyor. Eklediğiniz RAM'i çıkarıp öyle deneyin.

Donanım testini geçemiyor derken?

Hocam BIOS reset sadece BIOS ekranından atılmaz. Sistemi kapatın, güç fişini çekin, açma kapama tuşuna 5sn basılı tutun. Daha sonra BIOS pilini çıkarıp pil kutuplarını bir tornavida yardımıyla kısa devre yaptırın. Tahmini 10sn tutsanız yeterli olur. Sonra pili takıp sistemi çalıştırmayı deneyin.

Denedim olmadı.

Son düzenleme:
Bahsettiğim şeyleri doğru yaptıysan eğer bios reset atıp sistemin açılması lazım. Ya bir yerde yanlış yapıyorsun ya da sisteme takarken ramlere zarar vermiş olabilirsin. En sağlıklısı bir bilgisayarcıya götür pcyi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı