Fanlarda CFM ve dB ne derecede olmalıdır?

Çok teşekkür ederim . Kısaca ben CFMi yüksek ve dbsi düşük fan alıcam doğru mudur ? Kasam Thermaltake v200 tg kendiliğinden 3 önde 1de egzoz fanı var ama kasanın sadece sol tarafında yukarıdan aşağıya doğru ızgara yeri var ordan hava alıyor. Ben bu kasaya fan takviyesi yapsam soğuma kısmında hissedilir bi soğukluk yaşar mıyım?

Çok teşekkür ederim . Kısaca ben CFMi yüksek ve dbsi düşük fan alıcam doğru mudur ? Kasam Thermaltake v200 tg kendiliğinden 3 önde 1de egzoz fanı var ama kasanın sadece sol tarafında yukarıdan aşağıya doğru ızgara yeri var ordan hava alıyor. Ben bu kasaya fan takviyesi yapsam soğuma kısmında hissedilir bi soğukluk yaşar mıyım?
Aslında bunun cevabı yapman gereken testlere bağlı. Sıcaklıkların iyiyse uğraşmaya ve masrafa gerek yok. Muhtemelen kasanın şuanki hali yeterlidir diye düşünüyorum.

Kasada daha çok ızgara yada hava alıcak yer olsa hiç almicam ama bir yerde oda ufak olduğu için alınması gerekiyo diye düşünüyorum. Bide ışıklandırma anlamında istiyorum

Üste takacağın fanları egsoz yapmazsan kasa içerisinde hava akımını bozarsın. Isınan hava yükselir prensibinden dolayı kasa içerisinde ısınan hava üst taraftan ve arkadan dışarı atılmalı.
Ayrıca üst kısımdaki fanlar içeri üflerse kasa içindeki sıcak havayı direk ekran kartına doğru yönlendirmiş olacaksın. Bu da ekran kartının sıcaklığını arttırır. Kasaya dışarıdan soğuk havanın az girdiğini düşünüyorsan öndeki fanlardan daha kuvvetli fanlar alıp öne takabilir, önden çıkardığın fanları da üstte egsoz yaparsın. Öncelikle öndeki fanların RPM ve CFM değerlerine bakman lazım. Belki de hız ayarını biraz arttırıp daha fazla hava çekmesini sağlayabilirsiniz.

Ustam Allah razı olsun cidden. Her şeyi noktası virgülüne kadar güzel bi şekilde anlattın. Şuan indirimleri kaçırmayıp güzel CFM değerli ve çok ses çıkarmayan fan almak ve egzoz fan olarak hepsini takmak . Eğer olmazsa dediğin gibi değiştiririm . Tekrardan çok teşekkür ederim

50 CFM altı hava akışı iyi değildir genelde RGB olup dekor amaçlı tercih edilir, 50-70 CFM kabul edilebilir, 70 ve üzeri CFM hava akışı açısından çok iyi denilebilir. dB'de olay fanın boşta ve yükteki RPM hızına dB oranı rakip fanlardan aynı şartlarda ne kadar az ise diğerlerinden daha sessiz denilebilir.

Teşekkür ederim dostum
Teşekkür ederim dostum
50-60 ve üstü CFM değeri fazlasıyla yeterli olacaktır. Ses düzeyini 25 dB ve üstüne çıkmayacak şekilde bulduğunuz fanlar nimet değerindedir.
@Asım Demir Reis bu konuda konuşmuştuk. Aerocool Orbit RC 3x12cm RGB Led Fan + Uzaktan Kumanda fiyatı 220 TL . 55.9 CFM ve 14 db ses şiddeti var alınır mı sence? Alınır ise anakartima ve kasama uygunmudur. Anakartim Asus tuf b450 plus gaming kasam ise Thermaltake v200 tg . Yardımcı olursan çok sevinirim

Son düzenleme:
Arkadaşlar merhaba, Akasa Viper kullanan birinin yorumlarına ihtiyacım var ve Viper başlıklarında pek net bilgi yok. Corsair Carbide 275R kasada ön kısıma iki adet Akasa Viper 140 mm takmak istiyorum fakar iki sorum var;

İki Viper rahatsız edici derecede ses üretir mi?
Kasamın önü kapalı ve havayı kasa kapağının yanlarındaki dikey boşluklardan alıyor. Bu performansı etkiler mi? Ya da havayı çekmek için gereğinden fazla devirle çalışır mı? Teşekkürler.

Merhaba, kasamın önünde kasa ile birlikte gelen 3 adet fan vardı içeriye fazla soğuk hava veremediğini ekran kartımı değiştirince anladım çünkü kasadaki temperli camın alev gibi yandığına şahit oldum daha sonra arayışa girdim ve akasa viper fanları buldum db değerleri benim için çok önemli değil çünkü oyun oynamadan önce bios ayarlarından fan rpm arttırıyorum ee kulaklığı takınca da zaten ses gelmiyor bana bu olayı böyle aştım, işim bittikten sonra da yine biostan otomatik ayarlara çekiyorum iş tamamdır. Hava konusuna gelecek olursak ben böyle birşeye daha önce şahit olmadım kasa içinde bildiğin fırtınalar kopuyor o derece hava üflüyor o 14 cmlik fanlar şimdi sıvı sogutucu ve egzos fan kısmına da toplam 3 adet akasa viper 12cm olandan alacağım daha da aşağılara çekerim içerideki ısıyı diye düşünüyorum. Uzun yazdım ki belki bir bilmek isteyen vardır.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı