Fanları Tam Devirde Çalıştırma

Hasan Emir Geyik

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar. 2 gün önce aldığım sistemimde bütün fanları çalıştırmak istiyorum. Sistemim i3 4130, GTX 750 Ti TwinFrozrGaming, 8GB RAM. MSI Gaming App'da ekran kartı fanlarını %100 yapıyorum ancak 30 saniye sonra geri eski haline dönüyor. %32 yapıyor kendisi. Ve işlemci fanı ise 1230RPM civarlarında. Kasa fanı 1200RPM civarında. Ben bunların hepsini nasıl çalıştırabilirim? Yani %100 nasıl yapabilirim? Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kasa fanlarını direkt olarak Molex ile bağlarsan %100 hızda döner. İşlemci soğutucunu MSI Command Center indirip ayarlayabilirsin.
Ekran kartına gelirsek MSI AfterBuner işini fazlasıyla görecektir.

Kasa fanlarını direkt olarak Molex ile bağlarsan %100 hızda döner. İşlemci soğutucunu MSI Command Center indirip ayarlayabilirsin.
Ekran kartına gelirsek MSI AfterBuner işini fazlasıyla görecektir.
Öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim. MSI Command Center indirme linkini bulamadım. GTX 750 Ti kutusunda DVD var ancak bende DVD Player yok :) MSI AfterBurner işe yaramıyor fan hızını ayarlama olarak. Kutudaki DVD'de neler vardı?

Anakart marka modelin nedir? Bundan sonra konu açarken tüm sistemi detaylıca belirt, bilmemiz gerekir. Destekliyorsa indirme linki göndereyim. İşletim sistemi - bit değerini de belirt.
MSI Afterburner'in fan hızlarını ayarlayabilmesi gerekir. TwinFrozr zaten MSI'ın soğutma sistemine verdiği isim.
NVDIA denetim masasından da mı ayarlama yapamıyorsun?

Anakart marka modelin nedir? Bundan sonra konu açarken tüm sistemi detaylıca belirt, bilmemiz gerekir. Destekliyorsa indirme linki göndereyim. İşletim sistemi - bit değerini de belirt.
MSI Afterburner'in fan hızlarını ayarlayabilmesi gerekir. TwinFrozr zaten MSI'ın soğutma sistemine verdiği isim.
NVDIA denetim masasından da mı ayarlama yapamıyorsun?
Anakartım Asus H81M-C. Windows 8.1 64 bit. NVIDIA denetim masasından nasıl yapacağım?
Düzenleme:NVIDIA denetim masasından kastınız ayarlar ise evet yapabiliyorum. NVIDIA denetim masasında sorun yok.

Son düzenleme:
Device Setting kısmından yapabiliyor olman gerek : Kullandığın panelin sürümünü bilmiyorum tabi ufak farklılıklar olacaktır.

2ddXO.png

ASUS anakart kullanıyorsan MSI Command Center ile işin zaten yok. Başta belirtmen gereken bilgileri belirtsen direkt olarak ASUS All Suite 3 gibi şahane bir yazılım önerirdik. ASUS All Suite 3 indir, içerisinde farklı kurulum paketleri de olur. Farklı programları içerisinde barındıran bir ana yazılım kısacası.
İndir mutlaka.

Device Setting kısmından yapabiliyor olman gerek : Kullandığın panelin sürümünü bilmiyorum tabi ufak farklılıklar olacaktır.

Eki Görüntüle 135079

ASUS anakart kullanıyorsan MSI Command Center ile işin zaten yok. Başta belirtmen gereken bilgileri belirtsen direkt olarak ASUS All Suite 3 gibi şahane bir yazılım önerirdik. ASUS All Suite 3 indir, içerisinde farklı kurulum paketleri de olur. Farklı programları içerisinde barındıran bir ana yazılım kısacası.
İndir mutlaka.
Çok teşekkür ederim gerçekten moderatörlüğü hakediyorsunuz :)

@Hasan Emir Geyik Eğer birden çok kontrol yazılımını aynı sistem çatısı altında barındırıyorsan karşılıklık olabiliyor. NVDIA hariç tek bir kontrol programı yer alsın. Ekran kartın MSI marka ise ki öyle olmalı, yalnızca MSI After Burner kullanmalısın.

All Suite III programını indiremezsen yardımcı olurum, çünkü çok dolu ve güzel bir yazılım. Mahrum kalmanı istemem. Bizim anakart 3'ü desteklemediği için 2 ile idare ediyoruz :)

@Hasan Emir Geyik Eğer birden çok kontrol yazılımını aynı sistem çatısı altında barındırıyorsan karşılıklık olabiliyor. NVDIA hariç tek bir kontrol programı yer alsın. Ekran kartın MSI marka ise ki öyle olmalı, yalnızca MSI After Burner kullanmalısın.

All Suite III programını indiremezsen yardımcı olurum, çünkü çok dolu ve güzel bir yazılım. Mahrum kalmanı istemem. Bizim anakart 3'ü desteklemediği için 2 ile idare ediyoruz :)
Dediğiniz gibi yaptım. MSI ile ilgili sadece AfterBurner kaldı ve fan hızını ayarlayabiliyorum. MSI Gaming App'ı kaldırdım. H81M-C - Destek bu sitede araçlar kısmında All Suite 3 yazıyor onu indiriyorum. İlginiz için teşekkürler :)

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı