10 gün önce satın almış olduğum Fantech Helios II XD3V3 1K Wireless fareyi sonunda detaylı bir şekilde inceleyip kullanmış bulunmaktayım.

Öncelikle şunu belirtmekte fayda var, bu fare 4K değil 1K olan versiyonu.
4K olan ile aralarındaki tek fark sensörü besleyen Micro kontrol ünitesi dediğimiz işlemci. (çok ufak diğer detay ise 4K UV 1K ABS)

4K versiyonunda Nordic 52833 Micro kontrol ünitesi bulunurken benim ürünümde CompX 52850 Micro kontrol ünitesi bulunuyor.
Bendeki MCU Nordic kadar başarılı olmasa da oldukça iyi high tier bir mcu.

Gelelim neden bu fareyi tercih ettiğime, çok oturaklı fareleri seven birisi olarak Endgame ürünleri hoşuma gidiyordu. Normalde XM2we alacaktım, fakat fiyatları çok yukarılara çıkmış ve bu fiyatı hak etmediğini düşünüyorum.
XM2We'nin sevdiğim bir diğer yanı ise optik switch kullanması olmuştu 'nedir bu optik switch?' derseniz şöyle bir örneğini atayım;

dwdw.gif

Yukarıdaki değişken fotoğrafta gördüğünüz üzere her tuşa basıldığında lazer sinyali varması gereken noktaya temas edebiliyor.
Bu temas sonucu fare tıklaması gerçekleşiyor.
Lazer (optik) Switch'i daha iyi anlamanız için bir görsel daha;

ddddd.gif

Gelelim Delux M800 Pro- Ultra, VXE R1, VGN Dragonfly vb. piyasadak rekabetçi fiyatlara satılan veya GPX SL gibi dudak uçuklatan fiyatlara satılan farelerde ise mekanik switch kullanılıyor.
Mekanik Switch'e bir örnek;

wwwwwwwwww.gif

Tam olarak mouse switch bulamadım ama mantık neredeyse aynı, 2 metal parça fiziksel olarak birbirine değerek temas oluşturuyor ve ortaya çıkan mikro akım fareye tık olarak yansıyor.
Burada asıl benim için önemli olan nokta switch hassasiyetidir.

program.PNG

Görseldede göreceğiniz üzere Switch'in yanıt hızı yer alıyor (kırmızı kutulu alan).
Buradaki yanıt hızı gpx SL veya Delux M800 Ultra gibi farelerde 7Ms'den aşağıda tutulmamalıdır, nedeni ise basit; FPS oyunlarında veya RPG'de fareyi flick atarken veya biraz sert bir şekilde sağa sola savururken plastik esnemesi sonucu hayalet bir Click olacaktır.
Eğer optik switch bulunan bir fareniz yok ise 5 ms ile 10 ms cevaplama hızında kullanmanız önerilir.
0 ms.PNG

Optik Switch'de ise 0ms değerinde rahatlıkla kullanabilirsiniz.
Evet sanırım Switch'leri anladığımıza göre güncel olarak 2.099TL'ye alabileceğiniz bu farede optik switch ne kadar iyi bir rol alıyor gördünüz.
Şimdi gelelim amatör çekmiş olduğum kutu içeriği ve farenin görünümüne;

20240513_200310.jpg

20240513_200323.jpg

20240513_200329.jpg

20240513_200336.jpg

20240513_200351.jpg

20240513_200404.jpg

20240513_200409.jpg

20240513_200505.jpg

20240513_200510.jpg

20240513_200518.jpg

20240513_200607.jpg

20240513_200719.jpg

20240513_200722.jpg

20240513_200738.jpg

Kısacası optik Switch'in artısı 1K ile 4K arasındaki farktan çok fazla derecede önde olduğu için ben seçimimi optik switch ile kullandım.
Ayrıca optik Switch'in 4K pooling Rate'de olduğu gibi sisteminize etkisi olan bilinen bir problemide yok.

Alacaklara öneririm, şimdi artılarına ve eksilerine geçelim;

+
3395 sensör.
Compx mcu (çok fazla üst seviye farede bu mcu mevcut)
Optik switchler.
Gıcırdama yok.
Sallanma yok.
Esneme yok.
Titreme yok.
DPI sapması yok.
Yazılım çok başarılı.
Pil ömrü batarya kapasitesine göre çok başarılı.
55 gr. Tam yerinde bir ağırlık (50-60 gr. Altına veya üstüne iyi bir değer değil bence)
Kaplaması çok dayanıklı.
El terletmiyor (Antalya'da yaşıyorum, klima kapalı)
Skatezler gerçekten başarılı.
Kutu içeriği tatmin edici.
Başarılı paracord kablo

-
Zemin tasarımı iyi değil, içeriye toz alabiliyor.
Dot skatez sayısı daha fazla olabilirdi.
Beyaz fareye siyah paracord kablo göndermişler.
DPI tuşu gereksiz.

Son düzenleyen: Moderatör:
@328914 merhaba hocam. Bende 3K bütçeye kadar çıkarttığım bütçem ile sizin kullandığınız Pro s modelini veya Scyrox V6 modelini düşünüyorum. Güncel deneyimlerinizi bana aktarabilir misiniz?

Bu arada mevcutta Delux M800 Ultra model faremin bozulmasıyla yeni fare arayışındayım. Sensör, mcu ve switchlerinin aynılığından dolayı düşündüğüm modellerden biri sizin fareniz. Sizin yorumlarınızı bu yüzden önemsiyorum.

Sürekli ekleme yapar gibi oldum da son olarak yanlarında gelen donglerın fotolarını atarsanız sevinirim. :kalp:

Yukarıdada hocamla konuştuğum gibi Fantech Helios 2'lerde tasarımsal bir sorun var ortadaki skatez yere temas etmiyor bu bence büyük bir dezavantaj.

Skatez demişken Scyrox V6 da ön tarafında 2 adet dot skatez kullanılmış kişiden kişiye değişir fakat dot skatezler bence daha iyi kontrol sağlıyor.

Scyrox V6 da PixArt 3950 kullanılmış Helios 2 Pro S te ise PixArt 3395 high end kullanılmış neredeyse tıpatıp aynılar fakat 3950'nin daha verimli calıştığı söyleniyor.

Mcuları zaten aynı Nordic 52840 kullanıyorlar ona söyleyecek bir şey yok.

Ağırlık olarak Helios 2 Pro S 55 gram Scyrox V6 ise 40 gram ağırlığında hafif bir mouse kullanmaya alışık değilsen alışman biraz zaman alabilir.

Hz konusuna gelecek olursak Scyrox V6 kablosuz 8K hz sunarken Helios 2 Pro S kablosuz 4K kablolu 8K hz sunuyor kendi fikrimce 4K ve 8K hz kullanmak gereksiz ayrıca çok fazla şarj harcadığı içinde önermiyorum ama sen 4K hz gibi yüksek hz değerlerinde kullanmayı düşünüyorsan Scyrox V6 nın azami hz değeri 8K olduğu için daha stabil bir hz vereceğini düşünüyorum. @328914 hocam daha detaylı bilgi verebilir.

Şarj olarak ise 1000Hz te Scyrox V6 75 saat kullanım süresi sunarken Helios Pro s 60 saatlik kullanım süresi sunduğu söyleniyor.

Yukarıdada hocamla konuştuğum gibi Fantech Helios 2'lerde tasarımsal bir sorun var ortadaki skatez yere temas etmiyor bu bence büyük bir dezavantaj.

Skatez demişken Scyrox V6 da ön tarafında 2 adet dot skatez kullanılmış kişiden kişiye değişir fakat dot skatezler bence daha iyi kontrol sağlıyor.

Scyrox V6 da PixArt 3950 kullanılmış Helios 2 Pro S te ise PixArt 3395 high end kullanılmış neredeyse tıpatıp aynılar fakat 3950'nin daha verimli calıştığı söyleniyor.

Mcuları zaten aynı Nordic 52840 kullanıyorlar ona söyleyecek bir şey yok.

Ağırlık olarak Helios 2 Pro S 55 gram Scyrox V6 ise 40 gram ağırlığında hafif bir mouse kullanmaya alışık değilsen alışman biraz zaman alabilir.

Hz konusuna gelecek olursak Scyrox V6 kablosuz 8K hz sunarken Helios 2 Pro S kablosuz 4K kablolu 8K hz sunuyor kendi fikrimce 4K ve 8K hz kullanmak gereksiz ayrıca çok fazla şarj harcadığı içinde önermiyorum ama sen 4K hz gibi yüksek hz değerlerinde kullanmayı düşünüyorsan Scyrox V6 nın azami hz değeri 8K olduğu için daha stabil bir hz vereceğini düşünüyorum. @328914 hocam daha detaylı bilgi verebilir.

Şarj olarak ise 1000Hz te Scyrox V6 75 saat kullanım süresi sunarken Helios Pro s 60 saatlik kullanım süresi sunduğu söyleniyor.

Ortadaki skatesin yere temas etmemesi ana skateslerin kesiminden dolayı ve temas etmemesi çok bir şey etkilemiyor. Yeni skates alınırsa muhtemelen düzelir ki Fantech’in kendi dot skates’lerini takınca çok hafiften sürtüyor.

Malzeme kalitesinde Fantech Helios II Pro S daha iyi. Ellerden kaymaması konusunda da mat kaplama Zowie Mouse’lara çok yakın, hatta hissiyatın Logitech G Pro 2 X gibi olduğunu söylemiş G Pro 2 kullanan biri.

Scyrox V6’nın kaplaması ise Lamzu Maya X ve Hitscan Hyperlight gibi denmiş ki Lamzu Maya X’in de kaplaması iyi yani.

@328914 Merhaba hocam. Bende 3k bütçeye kadar çıkarttığım bütçem ile sizin kullandığınız Pro S modelini veya Scyrox V6 modelini düşünüyorum. Güncel deneyimlerinizi bana aktarabilir misiniz?

Bu arada mevcutta Delux M800 Ultra model faremin bozulmasıyla yeni fare arayışındayım. Sensör, mcu ve switchlerinin aynılığından dolayı düşündüğüm modellerden biri sizin fareniz. Sizin yorumlarınızı bu yüzden önemsiyorum.

Sürekli ekleme yapar gibi oldum da son olarak yanlarında gelen donglerın fotolarını atarsanız sevinirim. :kalp:

Mouse’tan aşırı memnunum, ana tıklamalar ve malzeme kalitesi çok iyi. Ben Relaxed Claw tutan biri olarak boyutu ve şeklinden çok memnunum.

Eksileri ise eğer uygulamadan Mouse’un Dongle’ına renk seviyeleri atarsanız yani şarjı azalınca kırmızı yansın falan diye, ışık bir daha kapanmamak üzere hiçbir şekilde açılmıyor. O günden itibaren Dongle’da hiçbir işık yanmıyor ama pek sorun değil benim için.

IMG_6537.jpeg

Son düzenleme:
Umarım memnun kalırsınız, geri dönüşünüzü bekliyorum hocam :)
Hocam mouse 10 dakika önce geldi. İlk deneyimlerim: Malzeme kalitesi dehşet, önceki faremin (siyah dandik skatezlerden) skatezlerinden daha güzel kayıyor dandik mousepadime rağmen. Uygulama arayüzü güzel. Farenin click sesleri güzel. Biraz deneyimledikten sonra deneyimlerimi daha detaylı aktarırım.

Hocam mouse 10 dakika önce geldi. İlk deneyimlerim: Malzeme kalitesi dehşet, önceki faremin (siyah dandik skatezlerden) skatezlerinden daha güzel kayıyor dandik mousepadime rağmen. Uygulama arayüzü güzel. Farenin click sesleri güzel. Biraz deneyimledikten sonra deneyimlerimi daha detaylı aktarırım.
Dehşet derken iyi anlamda diyorsunuzdur umarım :D Sevindim beğenmenize.

Merhaba hem iş yerinde kullanım için hem de oyun için mouse bakıyorum. Zemin tasarımı iyi değil, içeriye toz alabiliyor demişsiniz. Mouse'u çoğunlukla cafe gibi yerlerde kullanacağım o yüzden sorun yaşatır mı sizce? Mouse'lar konusunda hiç bilgim yok şu an Logitech'in M221 Mouse'unu kullanıyorum sessiz click özelliği için almıştım fakat birkaç ayda bozulmaya başladı bazen tuş basmıyor. Ayrıca laptopu hep sırt çantamda taşıyorum o yüzden mouse da sırt çantamda ezilmiş olabileceği için clicki bozuldu diye düşünüyorum. Bu mouse'da da bu konuda sıkıntı yaşar mıyım hiç öyle kullandınız mı?

Merhaba hem iş yerinde kullanım için hem de oyun için mouse bakıyorum. Zemin tasarımı iyi değil, içeriye toz alabiliyor demişsiniz. Mouse'u çoğunlukla cafe gibi yerlerde kullanacağım o yüzden sorun yaşatır mı sizce? Mouse'lar konusunda hiç bilgim yok şu an Logitech'in M221 Mouse'unu kullanıyorum sessiz click özelliği için almıştım fakat birkaç ayda bozulmaya başladı bazen tuş basmıyor. Ayrıca laptopu hep sırt çantamda taşıyorum o yüzden mouse da sırt çantamda ezilmiş olabileceği için clicki bozuldu diye düşünüyorum. Bu mouse'da da bu konuda sıkıntı yaşar mıyım hiç öyle kullandınız mı?

Fareyi çantaya atıp taşırsanız çok kolay bozulur. Eğer o şekilde taşıyacaksanız pahalı fare almayın derim.

Bu farenin de altı delikli ve skatezleri de toz topluyor. Dışarıda kullanma açısından sorun olup olmayacağı gittiğiniz mekanın temizliğine bağlı yani.

Fareyi çantaya atıp taşırsanız çok kolay bozulur. Eğer o şekilde taşıyacaksanız pahalı fare almayın derim.

Bu farenin de altı delikli ve skatezleri de toz topluyor. Dışarıda kullanma açısından sorun olup olmayacağı gittiğiniz mekanın temizliğine bağlı yani.
Şu an evde değilim ama yanlış hatırlamıyorsam delikli tabandan içeri doğru bakınca PCB’nin alt kısmını plastikle kapatmışlar gibi görünüyor. Böyle kare bir şey, sensörün etrafını kaplıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı