Sürprizbozan Far Cry 4 hikayedeki görev çeşitliliği az

Bu konuda spoiler olduğundan sürprizbozan olarak işaretlenmiştir. Spoiler olmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

333365

Yottapat!
Bin Çözüm, Bir Efsane Zamanın Tanığı Çözüme Giden Yol 1000'e Doğru
Makaleler
65
Far Cry 4'te hikayedeki görev çeşitliliğini az buldum. Görevler de genel olarak a kişisini öldür, resmini çek, a kişisini öldür, resmini çek şeklinde ilerliyor. Bana mı öyle geliyor yoksa oyun gerçekten mi böyle? Far Cry serilerinin genel olarak tekrara sardığını biliyorum. Üçüncü oyununu bitirmiştim, dördüncü oyununu da öylesine oynamak istiyordum. Onun için oynuyorum da sanki üçüncü oyunu böyle değildi diye hatırlıyorum. Kendi içerisinde çok fazla tekrara sarmıyordu. Yanlış mı düşünüyorum?

Son düzenleyen: Moderatör:
Başlıkta hikaye demişsiniz ama yine de, yan görev ve aktiviteleri mi diyorsunuz, hikaye görevlerini mi hocam? Hikayede ilerledikçe farklı şeyler yapıyoruz aslında, hiç "aynı şeyleri yapıyoruz" diye düşündüğüm olmamıştı. Arada sırada seçilen tarafa göre farklı görevlerde farklı şeyler yapılıyor hatta.

Yan görevler ve aktiviteler açısından da oyun bunlarla dolu zaten ve hikayede ilerledikçe yeni şeyler açılıyor. İlk başta rehine kurtarma, intikam alma, komutan öldürme vs. varken ileride bomba çözme, hayvan avlama, hayvanlardan koruma falan geliyor mesela. Malzeme teslim etme ve kamyon koruma görevlerine zaten denk gelmişsinizdir diye düşünüyorum, bayağı erken açılıyorlardı ve oyun boyunca da varlardı diye hatırlıyorum.

Son düzenleme:
@Teyrn, oyunun 19. saatindeyim ve daha haritanın diğer tarafına geçemedim. O köprüden geçmedim, öyle söyleyeyim. Acaba erken mi konuştum?

@Teyrn, oyunun 19. saatindeyim ve daha haritanın diğer tarafına geçemedim. O köprüden geçmedim, öyle söyleyeyim. Acaba erken mi konuştum?

Hocam yan görevlere bence olabildiğince az takılın oyunda. Şahsen ana hikayesini sıkılmadan bitirmiştim. Yanlış hatırlamıyorsam köprünün öbür tarafında hikaye devam edecek köprüyü geçmeyi bekleyin. Ubisoft oyunları genelde kendini tekrar eder zaten.

@ZesuN, işte o yan görevleri mecburen yapıyorum. Bu sefer de köprüyü geçmeye izin vermiyor, biraz daha görev yap diyor.

Yani, ben de en son oynayalı bi' 1 - 1.5 buçuk yıl oldu ama dediğim gibi ben oyunun o kadar da tekrara düştüğünü düşünmemiştim. Kuzey Kyrat'ta da ambiyans/çevre ve düşmanların biraz daha sağlam olması dışında çok değişen bi' şey yok. Yan görevler açısından o zamana kadarki yaptığınız görev türlerini farklı bi' atmosferde yapıyorsunuz sadece.
Yan görevlerden Kuzey'de açılan yeni yan görevler oluyor muydu hatırlamıyorum, benim aklımda yan görev türlerinin hepsi Güney'deyken açılıyor, bunları Kuzey'de de yapmaya devam ediyorsunuz diye aklımda kalmış. Ana hikayede de savunmadan biraz daha ofansife geçiliyordu sanki, yapılan şeyler bakımından.
@333365
Ben Kuzey'e geçmeye acele etmeyin derim, daha Güney'deyken bile yapabileceğiniz bi' ton şey var çünkü. Yorulursanız isterseniz ara vererek oynayın ama yine de olabildiğince yan içerikleri, karargahları, radyo kulelerini vesaire yapmaya çalışın.
Hatta yeterince güçlendikten sonra kaleleri ele geçirmeyi deneyebilirsiniz (en azından susturuculu bi' nişancı tüfeğiniz ve ağır zırhlıları öldürme yeteneğini açmış, fark edilmeden bitirmeye uğraşmak isterseniz de sabrınız olsun...), karargahlar gibi bunların da oyundaki mevcut yan görev havuzundan verdiği görevler var.

Son düzenleme:
Değerli yorumunuz için teşekkür ederim. Sanırım ara vererek oynamak daha makul gibi duruyor. Far Cry serisinin nasıl bir seri olduğunu biliyorum da serinin tamamını bitirmek istedim. Zamanında üçüncü oyununu bitirmiştim ve diğer serilerini sadece birkaç saat oynadım, bitirmemiştim.

Witcher 3, RDR2, GoW, Uncharted gibi kaliteli yapımları oynayınca da bu oyun aşırı sönük kalıyor. Elbette ki o oyun firmalarıyla Ubisoft'u bir tutmuyorum da kaliteli bir oyundan sonra Ubisoft oyunu oynamak, adama işkence geliyormuş. Onun farkına varmış oldum.

Mafia III: Definitive Edition'ı bile bitirdim. Şu oyunu bir türlü bitiremedim. Sanırım ben acele ediyorum, en iyisi acele etmeden yavaş yavaş oynamak. Başka yapacak bir şey yok gibi gözüküyor. Konuya yorum yapan herkese teşekkür ederim.

@ZesuN, işte o yan görevleri mecburen yapıyorum. Bu sefer de köprüyü geçmeye izin vermiyor, biraz daha görev yap diyor.

Hocam seneler önce oynadığım için pek hatırlamıyorum dediğiniz gibi olabilir. Lakin nedense Far Cry 4 benim aklımda sıkılmadan bitirdiğim bir oyun olarak hatırlıyorum. Ubisoft'un illeti yan görevlerdir maalesef.

@ZesuN, o konuda haksızsınız diyemeyeceğim çünkü Ubisoft'ta yan görev adına adamakıllı bir şey yok. Hep aynı görevler. Keşke yan görevleri biraz daha çeşitlenseydi, hep aynı.

@ZesuN, o konuda haksızsınız diyemeyeceğim çünkü Ubisoft'ta yan görev adına adamakıllı bir şey yok. Hep aynı görevler. Keşke yan görevleri biraz daha çeşitlenseydi, hep aynı.

Bu arada konudan bağımsız olacak fakat Far Cry Primal çok hoşuma gitmişti, tema açısından diğer Far Cry oyunlarından ayrılıyordu. Cidden sıkılmadan 2 defa bitirdim bayağı güzel geldi bana. Eğer oynamadıysanız göz atmanızı tavsiye ederim.

Taş devri temalı olan oyun piyasada pek yok size değişiklik olur hem.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı