Far Cry 5 FPS düşmeleri

İşletim sistemi
Windows 10

ExceptionalPath

Kilopat
Arkadaşlar oyunu daha önce bir defa zaten bitirdim arkadaşımla eşli bir şekilde ve pek drop yemiyordum High ayarlarda gayet akıcı bir şekilde oynuyordum CPU kullanımımda yüksekti ama drop yapacak kadar değil tam değerleri hatırlayamıyorum video da kayıt alırdım ancak o zaman belli droplar girmeye başlardı.

Şimdi oyunu tekrar indirip başka bir arkadaşımla oynamaya başladım Single da bile bazen drop giriyor işlemci genel olarak %85 90'larda ama 99 100'ü gördüğüde oluyor. Eşlide daha fazla drop girmeye başlıyor daha önceden yoktu bu sıkıntı sizce neden oluyor olabilir.

CS de de yüksek FPS'e rağmen takılmalar hissediyorum oyun içerisinde anlık pek drop gibi değil ama takılıyor. Format atmıştım driverları kurdum ama fikri olan var mı?

Sistem imzada altta var ama şunu demek istiyorum işte öncesinde böyle drop yaşamıyordum ben. Oyunu ilk bitirdiğimizde yaklaşık 19 saat oynadık belirli bir drop kasma falan olmuyordu belki çok nadir video kayıt yaparken CPU zıvanadan çıkıyor iyi drop giriyordu ama normal oyunda öyle değildi. Sistemin eskisi kadar performans vermediğini düşünüyorum ister istemez. Şüpheleniyorum canımı sıkan bu. Şu aralar 8 GB takviye etmeyi düşünüyorum zaten.

ASRock A320 HDV anakart.
Ryzen 3 2300X işlemci.
Sapphire RX 570 4 GB Single fan ekran kartı.
8 GB Kingston 3200MHz CL18 RAM
240GB Adata SSD
300GB HDD.
400W +80 Bronze High Power PSU.

Tekli moda göre çoklu mod işlemciye daha fazla yük bindirir. Sisteminizi belirtmeniz lazım Far Cry 5 işlemciye çok yük bindiren bir oyun olduğu için bariz bir darboğaz var gibi. 8 GB RAM'iniz varsa bu da yetersiz kalıyor.

Sistem imzada altta var ama şunu demek istiyorum işte öncesinde böyle drop yaşamıyordum ben. Oyunu ilk bitirdiğimizde yaklaşık 19 saat oynadık belirli bir drop kasma falan olmuyordu belki çok nadir video kayıt yaparken CPU zıvanadan çıkıyor iyi drop giriyordu ama normal oyunda öyle değildi. Sistemin eskisi kadar performans vermediğini düşünüyorum ister istemez. Şüpheleniyorum canımı sıkan bu. Şu aralar 8 GB takviye etmeyi düşünüyorum zaten.

ASRock A320 HDV anakart.
Ryzen 3 2300X işlemci.
240GB Adata SSD
300GB HDD.
İmzadaki sistemi göstermek ceza sebebi o yüzden belirtmenizde yarar var. Ek olarak arkada ilk zamanlardan farklı bir şey açıyor musunuz?

Bilmiyordum sistem genel olarak şöyle.
ASRock A320 HDV anakart.
Ryzen 3 2300X işlemci.
240GB Adata SSD
300GB HDD.

Sistem bu şekilde ek olarak arkada ilk zamanlardan başka bir şey yok yine Steam + Discord + Uplay + AMD Radeon Software bu kadar.

Sistemi alalı 1.5 sene oluyor oyunu oynayalı da bir süre oluyor. Acaba termalin etkisi geçiyor işlemci sıcaklığı yükseliyorsa kullanım oranı artar mı? Pek bilgim yok bu konuda.

Kullanım oranı artmaz fakat belirli bir sıcaklığa eriştiğinde anlık olarak gücünü kısıtlar buda size FPS düşüşü olarak yansır. Aklıma farklı olarak bir yöntem gelmiyor. Virüs vs. sisteme ek yük bindiren bir şeylerde olabileceği ihtimalide var.

Yani sistemi yeni formatladım sayılır ekran kartı driverini falan kurdum daha sonra BIOS güncellemeyi düşünüyorum daha hiç güncellemedim. Asrcok sitesinden baktım bayağı yeni sürümler gelmiş tüm güncellemeleri gerektiği şekilde yapmayı düşünüyorum bunun bana pozitif olarak getirisi olacağını umuyorum. 2 kit RAM yaparak çok ufak bir şekilde CPU'nun yükünü azaltabilir diye düşünüyorum oyunlarda bazı testlerde izledim durumdan duruma %5-10'luk azalmalar var.

Canımı sıkıyor önceden olmayan şeyin şimdi böyle olması.
Yardımcı olmaya çalıştığınız için teşekkür ederim.

ASRock A320 HDV anakart.
Ryzen 3 2300X işlemci.
240GB Adata SSD
300GB HDD.
Bire bir aynı sorun bende de yaşandı. İlk oynadığımda 5-6 saat hiç durmadan ultra ayarlarda oynadım ancak şu an High ayarlarda bile aşırı bi drop söz konusu. Hatta denemek için low ayarlara aldım drop hala mevcut.

Selam, ben bu durumu çözdüm. Öncellikle V-ram kontrolu yaptım, biraz fazla v-ram dolduğunu fark edip ultra dan high'a düşürdüm. Sonrasında fazla düzelmediğini gördüm ve depolama alanım aşırı fazla doluydu, onu da neredeyse yüzde 75 dolu olacak kadar boşalttım, ve yeniden başlattım. Şu an sorun olmadan oynayabiliyorum.

Son düzenleme:
Bire bir aynı sorun bende de yaşandı. İlk oynadığımda 5-6 saat hiç durmadan Ultra ayarlarda oynadım ancak şu an high ayarlarda bile aşırı bir drop söz konusu. Hatta denemek için Low ayarlara aldım drop hala mevcut.

Selam, ben bu durumu çözdüm. Öncellikle v-RAM kontrolu yaptım, biraz fazla v-RAM dolduğunu fark edip Ultradan High'a düşürdüm. Sonrasında fazla düzelmediğini gördüm ve depolama alanım aşırı fazla doluydu, onu da neredeyse yüzde 75 dolu olacak kadar boşalttım, ve yeniden başlattım. Şu an sorun olmadan oynayabiliyorum.

Çift kanal RAM geçiş yapınca bile devam etti hiç o ilk baştaki akıcılığı yakalayamadım bilemiyorum :D

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı