Far Cry 6 FPS düşüşü

İşletim sistemi
Windows 10
Makaleler
4
Yer
Ankara
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RTX 4060TI 8GB, Ryzen 5 5600, 16 GB DDR4 3200Mhz CL16 RAM, ASUS A320M-F, Snowman M200, Aego Gamegaraj 650W PSU
Meslek
Öğrenci
Far Cry 6 oynarken yarım saatin ardından oyunda herhangi bir menü açtığımda oyun 50-60 FPS'den 2 FPS'ye kadar düşüyor. İnternetten araştırdım ve yabancılarda RTX 3080 sahibi insanlar bile yaşamış bu durumu. Aranizda bu durumu yaşayan başka biri var mı? Varsa bir çözüm buldu mu? Durum senin siteminden kaynaklanıyordur demeyin oyunu en düşük grafik ayarlarında açsam da aynı sıkıntı devam ediyor. Sorun oyundan kaynaklı.

Şu oyunu aldık bi türlü oynayamadık aga oyun bozuk hicbir oyunda böyle bişey yaşamadım oyunu 30-40 dk oynadıkdan sonra yada haritayı filan açınca direk fps 10lara 20lere düşüyor ne yaptıysam çözemedim oyun bozuk aga ya ekran kartı değişecek yada win 11de denemek lazım deneyen varmı win 11 sorun yaşayan.

Şu oyunu aldık bi türlü oynayamadık aga oyun bozuk hicbir oyunda böyle bişey yaşamadım oyunu 30-40 dk oynadıkdan sonra yada haritayı filan açınca direk fps 10lara 20lere düşüyor ne yaptıysam çözemedim oyun bozuk aga ya ekran kartı değişecek yada win 11de denemek lazım deneyen varmı win 11 sorun yaşayan.
Ben oyunu oynadığım zamanlar Win 11'deydim ve yine fayda etmemişti. Oyunu ekran kartımı değiştirdikten ve Steam'e geldikten sonra tekrar oynadım ve o zaman bu problemi yaşamadım.

85 saat oynadım 1 gram hata görmedim hocam imza sistem çok garip.
Herkesin yaşadığı bir problem değil hocam zaten. Reddit'te 3080'i olan adam bile oynayamazken 1660'ı olan adam oynayabiliyor gibi bir durum var oyunda.

Ben insanların PC'den kaynaklı olduğunu düşünüyorum sistemsel olarak değil yazılımsal olarak imkansız çünkü bu durum.
PC'den kaynaklı bir durum yok hocam orası kesin bir şey. Yeni alınmış PC'de de aynı problem yaşanabiliyor, 4 yıllık PC'de de(Daha önce hiçbir şeyde problem çıkarmamasına rağmen) problem yaşanabiliyor. Direkt oyuna girer girmez yaşanmıyor bu FPS düşüşü de. Oyunu durdurunca, haritaya bakınca veya herhangi bir şey ile etkileşime geçince oyun otomatik olarak kendini 10-12 FPS'e sabitliyor. Dikkat edin, düşüyor değil direkt olarak FPS'i sabitliyor oyun. Mesela ben eski ekran kartıyla oyunu oynarken 12FPS'e sabitleniyordu ve ne düşüyordu ne de artıyordu.

PC'den kaynaklı bir durum yok hocam orası kesin bir şey. Yeni alınmış PC'de de aynı problem yaşanabiliyor, 4 yıllık PC'de de(daha önce hiçbir şeyde problem çıkarmamasına rağmen) problem yaşanabiliyor. Direkt oyuna girer girmez yaşanmıyor bu FPS düşüşü de. Oyunu durdurunca, haritaya bakınca veya herhangi bir şey ile etkileşime geçince oyun otomatik olarak kendini 10-12 FPS'e sabitliyor. Dikkat edin, düşüyor değil direkt olarak FPS'i sabitliyor oyun. Mesela ben eski ekran kartıyla oyunu oynarken 12FPS'e sabitleniyordu ve ne düşüyordu ne de artıyordu.

85 saat böyle bir problem görmedim garip gerçekten.

85 saat böyle bir problem görmedim garip gerçekten.
Steam'deki 57 saatlik süremde bende böyle bir şey yaşamadım. Fakat bu konuyu açtığım sıralar problem yaşıyordum. Zaten oyunlarda hata böyle bir şey hocam. O hataya herkes denk gelecek diye bir şey yok. Last of Us gibi çok ağır problemli bir oyun olmadığı sürece hatasız oynayan sayısı hatalar alarak oynayan sayısına kıyasla çok daha fazla oluyor. Bu oyunda da problem yaşayan sayısı daha az.

Oyunu oynadım bitirdim ama şöyle sorunlar yaşadım oyun açıkken grafik ayarını değiştirirsem fps düşüyordu ana menüdeyken grafik ayarını yapıp sonra hiç değiştirmedim bitirdim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı