Far Cry 6 FPS düşüşü

İşletim sistemi
Windows 10
Makaleler
4
Yer
Ankara
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RTX 4060TI 8GB, Ryzen 5 5600, 16 GB DDR4 3200Mhz CL16 RAM, ASUS A320M-F, Snowman M200, Aego Gamegaraj 650W PSU
Meslek
Öğrenci
Far Cry 6 oynarken yarım saatin ardından oyunda herhangi bir menü açtığımda oyun 50-60 FPS'den 2 FPS'ye kadar düşüyor. İnternetten araştırdım ve yabancılarda RTX 3080 sahibi insanlar bile yaşamış bu durumu. Aranizda bu durumu yaşayan başka biri var mı? Varsa bir çözüm buldu mu? Durum senin siteminden kaynaklanıyordur demeyin oyunu en düşük grafik ayarlarında açsam da aynı sıkıntı devam ediyor. Sorun oyundan kaynaklı.

Far Cry 6 oynarken yarım saatin ardından oyunda herhangi bir menü açtığımda oyun 50-60 FPS'den 2 FPS'ye kadar düşüyor. İnternetten araştırdım ve yabancılarda RTX 3080 sahibi insanlar bile yaşamış bu durumu. Aranizda bu durumu yaşayan başka biri var mı? Varsa bir çözüm buldu mu? Durum senin siteminden kaynaklanıyordur demeyin oyunu en düşük grafik ayarlarında açsam da aynı sıkıntı devam ediyor. Sorun oyundan kaynaklı.

Yıl 2024 durum hala aynı birkaç çözüm denedim driver güncelleme ve özellikler kısmından ama fayda etmedi rezillik oyunu da seve seve oynuyordum devam edebilecek miyim bilmiyorum.

Yıl 2024 durum hala aynı birkaç çözüm denedim driver güncelleme ve özellikler kısmından ama fayda etmedi rezillik oyunu da seve seve oynuyordum devam edebilecek miyim bilmiyorum.

Oyunla alakalı aga attım kenara oyunu şimdi yeni PC aldım onunla bitirdim bazı bilgisayarlarda ne yaparsan yap oynanmıyor aga oyunda ne varsa bir türlü düzelmiyor.

Benim sorunum GTX 1650'den RX 6600'e geçince çözülmüştü hocam. Oyun @Ali Çetinkaya dediği gibi şansına bağlı çalışıyor. Bazı PC'lerde düzgün bazılarında bozuk. Mesela Steam'deki bir kullanıcı 3090'ı olmasına rağmen bu problemi yaşıyordu. Yani ekran kartının ne kadar güçlü olduğuna da bakmıyor bu saçma optimizasyon problemi.

Oyunu Ryzen 7 6800H 3050 Ti ile oynadım bu sefer ve haritayı açtığım anda yine aynı sorun oluyor daha önce bir firmadan bu kadar nefret ettiğimi hatırlamıyorum rezillik!
İmkanınız varsa AMD ekran kartı ile dener misiniz hocam? Ben önceki mesajımda da dediğim gibi GTX 1650'den RX6600'e geçince problemim çözülmüştü.

Onun sebebi oyundan kaynaklı belki NVIDIA'lar tetikliyor olabilir. Çözümü yok erteleme yöntemi var ben o şekilde bitirdim. Oyun sırasında herhangi bir menu (harita, görev, duraklatma vs.) Girdiğinde bu sorun ortaya çıkıyor. Görüntü ayarlarını düşürdükçe daha geç çıkıyor ama yine de çıkıyor bu sorun. Gecici çaresi de oyunu kapatıp bir daha açmak ve mümkün olduğunca az menu sekmesine açacak eylem yapmak.

Çözüm bulan var mı bende aynı sorunu yaşıyorum 4070 ile 🙃
Hem kendi deneyimim, hem buradaki farklı forumlardaki mesajlardan anladığım kadarıyla AMD karta geçmek tek çözüm. AMD kartlarda bu problemi yaşayan henüz görmedim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı