Far Cry 6 FPS düşüşü

İşletim sistemi
Windows 10
Makaleler
4
Yer
Ankara
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RTX 4060TI 8GB, Ryzen 5 5600, 16 GB DDR4 3200Mhz CL16 RAM, ASUS A320M-F, Snowman M200, Aego Gamegaraj 650W PSU
Meslek
Öğrenci
Far Cry 6 oynarken yarım saatin ardından oyunda herhangi bir menü açtığımda oyun 50-60 FPS'den 2 FPS'ye kadar düşüyor. İnternetten araştırdım ve yabancılarda RTX 3080 sahibi insanlar bile yaşamış bu durumu. Aranizda bu durumu yaşayan başka biri var mı? Varsa bir çözüm buldu mu? Durum senin siteminden kaynaklanıyordur demeyin oyunu en düşük grafik ayarlarında açsam da aynı sıkıntı devam ediyor. Sorun oyundan kaynaklı.

İmzadaki laptop ile sıkıntısız oynuyorum hocam o kart ile nasıl oynayamıyorsunuz.
Ekran kartı ne kadar güçlü olursa olsun optimizasyon problemi varsa oynarken sıkıntı çekersin. Far Cry 6 kaynak tüketimi ve düzgün çalıştığında verdiği FPS anlamında neredeyse kusursuz bir oyun. RX6600 gibi bir kartla bile RT açarak oynayabiliyorsun oyunu. Fakat özellikle NVIDIA kartlarda optimizasyon problemi var bu oyunun. Konunun ana mesajında da demişim zaten 3080'i bile olan kullanıcı yaşamış problemi diye. Ki hani 3080, 2021 için oldukça güçlü bir karttı.
Eskiden optimizasyon problemi olan oyun= Oyunun kötü FPS vermesi sanan kullanıcılara çok laf atıyordum ama genel olarak her oyuncuda bu yanılgı var. O yüzden eskisi kadar laf atmıyorum.

Vallahi hocam şöyle söyleyim nedense millette sıkıntı yaşanan oyun bende sıkıntı yaşatmıyor tabii genelde optimizasyon sıkıntılı olduğunu düşünmüyorum ben oyunu ilk çıktığı zamanlarda oynamıştım bir de hani sonradan acaba güncelleme falan mı aldı diyeceğimde

Optimizasyon böyle bir şey zaten hocam. AC Unity, Cyberpunk ve Last of Us'ın facialarına duymuşsunuzdur. AC Unity'i Enis Kirazoğlu, Cyberpunk'ı adını hatırlamadığım bir yayıncı ve Last of Us'ı ise Steam forumlarındaki birkaç kişi olabilecek en minimal hatalarla oynamıştı.

Bu arada şunu da söylemek lazım. Sony ve Ubisoft oyunları gerçekten de çıktıktan sonra aldığı güncellemelerle bozulmaya ve daha fazla problem yaratmaya başlıyor. Ama Far Cry 6'nın bu problemi belli ki oyun çıktığından beri varmış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…