Rehber Farbar Recovery Scan ile Rapor Hazırlama

Konu içinde rapor paylaşacak olan kişi sorununu açıkça belirtmesi gereklidir.

Yazılımı bir klasör içine atıp altta verilen şıklar işaretli şekilde Scan yapın. Scan bitince klasör içinde çıkan txt dosyalarını rarlayıp dosya upload servislerinden birine upload edip paylaşın.
Kurallara uygun upload sitelerine upload edin. Örneğin:
Mediafire, RGHOST, Yandex disk(izin verilmiş olması lazım), One drive(izin verilmiş olması lazım), Google drive(izin verilmiş olması lazım) vb...

Farbar.jpg

Fixleme: Fixleyin dediğimizde kod içine verdiğimiz bütün hepsini seçip kopyala yapıp, FRST yazılımı yönetici olarak çalıştırmanız ve "fix" butonuna basmanız yeterlidir.

32 bit olanlar için:
64 bit olanlar için:

Son düzenleme:
Bunlar sizce sorun mu?
Yoksa ilk açışa göre normal mi?
Denetim masası yüklü olan yazılımlara göre yavaş yüklenebilir,
Görev yöneticisi de Win 10 sonrasında benzer geri bildirimler oldu çok defa.
Güncel bir sistem kullanmıyorsanız bu tür gecikmeler sorun değildir.

Merhaba. Bilgisayarımda virüs veya zararlı yazılım olabileceğini düşünüyorum. Fsrt yazılımı sonuçları ektedir. FSRT

Merhaba. Bilgisayarımda virüs veya zararlı yazılım olabileceğini düşünüyorum. Fsrt yazılımı sonuçları ektedir. FSRT
Kodlamalarla uğraşıyorsunuz heralde. Çok fazla kodlama yazılımı mevcut, bu yüzden fazla karışık. Buna rağmen belirgin bir zararlı görülmedi.

VPN şüpheli kaldırın.

MATLAB R2022a legal değil indirilen de şüpheli.

33060, 3306, 5900, 5800 portlarına izin verilmiş bilginiz dahilinde değilse Windows güvenlik duvarından kaldırabilirsiniz.
Hocam merhaba, keylogger veya herhangi bir zararlı virüs olabileceğinden şüpheleniyorum. Fsrt yazılımı sonuçları ektedir;
FSRT
Bu yollar şüpheli kısayollar içeriyor. Kaspersky ile tam tarama sonrası bir sorun çıkmadı ise kullanmaya devam edebilirsiniz.
Sizde de çok fazla oyun ve program yüklü. Avast, Bitdefender, ESETkaldırın.

Kod:
Shortcut: C:\Users\Burak\Desktop\Command Prompt.lnk -> [LF4BEM84VAPPSe1SPSQ+BJ2AF%IC:\Windows\system32\cmd.exe51SPSOh+'cmd1SPSU(Ly9K-PO :i+00/C:\P1Users<.UsersP1Burak<.BurakV1AppData@.AppDataV1Roaming@.Roaming\1MicrosoftD.MicrosoftV1Windows@.Windows`1Start MenuF.Start MenuZ1ProgramsB.Programs1sN&SYSTEM~1rsN3 sN3 .FfH+System Tools@shell32.dll,-217882vsN% COMMAN~1.LNK~sN3 sN3 .nfT1"Command Prompt.lnk@shell32.dll,-22022q/{1AC14E77-02E7-4E5D-B744-2EB1AE5198B7}\cmd.exeM1SPS0%G`1Command Prompt1SPSMԆi<D*T1Windows System11SPSmDpHH@.=xd04aO] (No File)
C:\Users\Burak\Desktop\Games\

Son düzenleme:
Kodlamalarla uğraşıyorsunuz herhalde. Çok fazla kodlama yazılımı mevcut, bu yüzden fazla karışık. Buna rağmen belirgin bir zararlı görülmedi.

VPN şüpheli kaldırın.

Matlab R2022a legal değil indirilen de şüpheli.

33060, 3306, 5900, 5800 portlarına izin verilmiş bilginiz dahilinde değilse Windows güvenlik duvarından kaldırabilirsiniz.

Bu yollar şüpheli kısayollar içeriyor. Kaspersky ile tam tarama sonrası bir sorun çıkmadı ise kullanmaya devam edebilirsiniz.
Sizde de çok fazla oyun ve program yüklü. Avast, BitDefender, esetkaldırın.

Kod:
Shortcut: C:\Users\Burak\Desktop\Command Prompt.lnk -> [LF4BEM84VAPPSe1SPSQ+BJ2AF%IC:\Windows\system32\cmd.exe51SPSOh+'cmd1SPSU(Ly9K-PO :i+00/C:\P1Users<.UsersP1Burak<.BurakV1AppData@.AppDataV1Roaming@.Roaming\1MicrosoftD.MicrosoftV1Windows@.Windows`1Start MenuF.Start MenuZ1ProgramsB.Programs1sN&SYSTEM~1rsN3 sN3 .FfH+System Tools@shell32.dll,-217882vsN% COMMAN~1.LNK~sN3 sN3 .nfT1"Command Prompt.lnk@shell32.dll,-22022q/{1AC14E77-02E7-4E5D-B744-2EB1AE5198B7}\cmd.exeM1SPS0%G`1Command Prompt1SPSMԆi<D*T1Windows System11SPSmDpHH@.=xd04aO] (No File)
C:\Users\Burak\Desktop\Games\

Sağ olun hocam. Keylogger falan gözükmüyor değil mi?

Hayır. Söylediğim şeyler sadece.

Murat hocam konuyla biraz alakasız ama aklıma takılan bir soru var.
Ben ev kullanıcısıyım bilgisayara her insan gibi program indirip kaldırıyorum bu programlar sonucu virüs bulaşabiliyor.
Mesela siz geçen raporlara baktığınızdan beri bilgisayarda açtığım/kurduğum programlar oldu ve bunlar virüslü olabiliyor ve raporu o programı kurduktan sonra rapor atmadığım için gözükmüyor.
Konuya 2-3 haftada bir kere rapor atmam sıkıntı çıkarır mı?
İnşallah sorumu anlatabilmişimdir.

Konuya 2-3 haftada bir kere rapor atmam sıkıntı çıkarır mı?
Bu her şüphede yapılacak bir durum değil. AV ile bunları sağlamalısınız. Burası AV ve tespit edilemeyen yeni türleri tespit etmek için istiyoruz. Kısaca AV ile koruma sağlamalısınız.

Hocam av olarak Kaspersky yüklü zaten ama biliyorsunuz fud yazılımlar oluyor onun için demiştim.
Fud da olsa tespit eder sezgisel olarak. Olağan dışı sistem sorunlarında gerçek şüpheniz varsa atarsınız her kuşkuda istemiyoruz dediğim gibi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı