Fare çalışıyor fakat hiç bir işlem yapamıyorum

slckeknc

Hectopat
Katılım
31 Ekim 2014
Mesajlar
33
Yer
Belçika
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Gazeteci
Merhaba arkadaşlar

Son 2 gündür ciddi bir sorunla karşı karşıyayım. Bilgisayarımı(Laptop) açıyorum. Herşey yolunda gibi görünüyor ama 10-15 dk sonra hiç bir şey açmasamda fare hariç takılıp kalıyor. Fareyi hareket ettirebiliyorum fakat hiç bir şey yapamıyorum. Kalıyor öyle güç tuşu ile kapatabiliyorum.

Acil yardımınızı bekliyorum. Format atmak istemiyorum. Onca program vs. tekrardan uğraşmak istemiyorum. Lütfen acil yardım edin tonla projem dosyam arşivim var.

(Windows 7 Home Premium OA sp2 64bit orjinal sürüm).
 
Report cihazla ilgili tüm bilgiler burda.

Soruna bir çözüm bulamadım hala. Ayrıca BIOS güncellemesi var ama yapamadım. Bu gün vaktim olursa önce harddiski değişitirip deniyecem. Onda bir problem çıkmazsa sistemi yükselteceğim.

Donduktan sonra CTRL+ALT+DELETE combinasyonunu denedim uzun bir bekleyişin ardından çıkan yanıt penceresi.
20150107_144900-resized-1024.jpg

Yine bir açma denemesinin ardından Avast'ın söylediği bilgisayar açılma süresi: 271sec.
instashot_20150113_191245-resized-1024.jpg


Tavsiyelerinizi bekliyorum arkadaşlar.
Not: Telefondan yazılmıştır.
 
Çok ilginç. Yaklaşık 1 haftadır elimi sürmedim bilgisayara. Harddiski boşaltmayı düşünüyordum format için. Bir bakayım diye yaklaşık 2-3 saat önce açtım bilgisayarı. Kardeşim PES falan bile oynadı şimdilik birşey görünmüyor. Isınmasının dışında. Acaba herhangi bir donanımla ilgili bir sorun olduğunu tesbit /test edebilecek bir program var mıdır?

Ayrı bir soru; bubenim laptopun işlemcisi. Geçenlerde temizlemek için açtığımda çekmiştim. Üstündeki vidadan hareketle değiştirilebilir olduğu kanısına vardım. Sizce yükseltilebilir mi? Gerek var mıdır?
20141021_155510-resized-1024.jpg


Bu da ekran kartıdır diye düşünüyorum. AMD Readon yazıyor çünkü. Bu değiştirilebilir mi?
20141021_155434-resized-1024.jpg
 
Anakartın desteklediği modeller oldugu sürece işlemciyi değiştirme şansın var mesela Amd phenom 2 bir işlemciye terfi edebilirsin. Ekran Kartın gömülü oldugu için malesef kendi imkanlarınla değiştirme şansın yok.
 
Son durumu söylüyorum arkadaşlar. BIOS update ettim. Söylediğim gibi 2-3 saat daha çalıştı bilgisayar (toplam 5-6 saat) daha sonra tekrar dondu.

En son açtığımda(1 hafta önce) sistem geri yükleme yapmış ve güvenli modda şüphelendiğim için bazı programları kaldırmıştım. Bunların içinde CCleaner ve Google Chrome vardı.

Dün BIOS update'nin ardından Chrome u yeniden yükledim. 1 saat kadar sonra youtube dan video izlerken -Chrome'da- tekrar dondu. Chrome ile bir ilgisi veya video/görüntü ile ilgili bir sorun olabilir mi?

Bir not: Bilgisayar donduğu esnada HDD ışığı sabit yanıp kalıyor, ki bu ışık normalde en çok işlem yaptığımda bile titreyerek te olsa yanıp sönerdi. Burada daha önce açtığım konuda HDD'nin durumu ile ilgili ekran alıntıları mevcut...
 
Son düzenleme:
Harddiste sorun büyük ihtimalle yani bad sectorler oluşmuş olabilir bence chkdsk yap hatta chkdsk /r yap bozuk kümeleri tarayıp kapasın. Bunun dışında hdd regenerator gibi programlarda var. Çok sık karşılaşılan bir sorun bu.
 
Son durum: HDD 95% oranında doluydu. (C ve D dahil.) Son çare format atma ihtimaline karşı HDD yi boşalttım ve bilgisayar kendine geldi. Ama hala takılmalar oluyor. Özellikle de Chrome açık olduğu zaman bir süre sonra kasıyor ama şu an iyi bilgisayarı kullanabiliyorum.

Sorun sanırım çözüldü. Sorun hdd'deymiş. Önceki mesajda belirttiğim gibi hdd 95% oranında doluydu. Hdd'yi boşalttıktan sonra bilgisayar yavaş yavaş kendine geldi. Şu an herhangi bir donma yaşamıyorum.

Dipnot: Chrome ile ilgili soruna gelince, sorun Chrome kaynaklı ve hala kasma donma yapıyor kullanırken. Ben yıllardır Chrome kullanırım. Eskiden daha hızlıydı bence. Bu donmalarda son güncellemerden sonra başladı, bayağı ağırlaştı Chrome.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı