Fareyi çevirdiğimde bilgisayar birkaç milisaniyeliğine donuyor

yamac0

Hectopat
Katılım
8 Temmuz 2019
Mesajlar
21
Öncelikle selamlar. Şu an yaşadığım bu sorun daha önceden yoktu, son 1-2 gündür var. İlk önce GTA IV'ü açarken oyun takılarak açıldı, daha sonrasında masaüstü ve diğer programlarda fareyi çevirirken bilgisayar ufak ufak donmaya başladı. Bilgisayarı kapatıp açtım ama sorun arada bir geliyor gidiyor. 2 gün önce sistemime yeni bir RAM ekledim. Önceki RAM'imden farklı bir marka, ancak aynı MHz ve CL değerlerine sahip. İlk başta ondan şüphelendim ki hala şüphem sürüyor. Bundan bağımsız olarak bilgisayarın bildirimler kısmında "PCI Express Root Complex yüklemesini tamamlamak için bilgisayarı yeniden başlatın" şeklinde bir yazı gördüm. İnternette biraz araştırdım ama ne olduğunu anlayamadım

Windows Update'im kapalı, onunla alakalı mı değil mi bilmiyorum. 3-4 gün önce Microsoft Store'dan bir şey indirmek için tekrar açmıştım, işim bittikten sonra geri kapattım. Bununla alakalı olduğunu düşünmüyorum çünkü yaklaşık 4-5 aydır bilgisayarı bu şekilde kullanıyordum, fikri olan kişilerden yardım bekliyorum.

Sistem özelliklerim şu şekilde;
Sapphire Pulse RX 550 ekran kartı
2x8 GB DDR3 1333 MHz RAM (Birisinin markası Kingston, diğerinin Samsung)
Intel i3-2120 işlemci
500 GB HDD
300W Nagas PSU
 
Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemciniz, Ramleriniz hızı ve farklı markalılığı, HDD'niz bunlara sebep açıyor olabilir.
Çünkü HDD çok yavaş bir okuma hızına sahip. Ama bir kasılma söz konusu ise kesinlikle bu işlemci ve ramden kaynaklı hocam.
artık hafiften sistemi değişme vakti gelmiş.
 
Sistem özelliklerim şu şekilde;
Sapphire Pulse RX 550 ekran kartı
2x8 GB DDR3 1333 MHz RAM (Birisinin markası Kingston, diğerinin Samsung)
Intel i3-2120 işlemci
500 GB HDD
300W Nagas PSU
Sistemdeki tüm parçalar istisnasız taş devri hocam. Bence 2. el, paranız yetiyorsa sıfır ortalama bir sistem almalısınız.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı