Fareyi hızlı hareket ettirince FPS düşüyor

Erkut Özgür

Hectopat
Daha fazla  
Dizüstü bilgisayarımı aldığım günden beri bazı oyunlarda FPS düşmesi yaşıyordum ama anlam veremiyordum. Dün bilgisayarıma format attım, tekrar oyunlara girdiğimde FPS'in sadece fareyi hareket ettirdiğimde düştüğünü fark ettim. Anlık bir düşüş de değil fareyi hareket ettirdiğim sürece FPS düzelmiyor.

FPS düşüşü gözlemlediğim oyunlar:
Fornite: 180'den 0 FPS'e kadar düşüyor.
League of Legends: 180'den 30 FPS'e kadar düşüyor.
CS2: 160'dan 100 FPS'e düşüyor.

Kullandığım fare: Logitech G PRO X Superlight 2
Sistem özelliklerim: Lenovo Legion 5 Pro 16ach16h | RTX 3070, Ryzen 7 5800H, 32 GB 3200MHz RAM, 1TB SSD.

Sistem sıcaklıkları normal, sıcaklıktan kaynaklanan bir düşüş yok.

Fareyi 4000Hz'de kullanınca daha çok drop yaşıyorum. 1000Hz'de kullanınca droplar azalıyor ama yine de oyuna göre 70-80 FPS düşmesi yaşayabiliyorum.
1000Hz'in aşağısını kullanınca droplar çözülüyor ama rekabetçi oyunlar oynadığım için 1000Hz'in aşağısına düşmek istemiyorum.

Yazdığın FPS'ler 1000 hzde de oluyor mu?

Mesela League of Legends için 4000Hz'de 30'a düşüyorsa 1000Hz'de 60'a düşüyor.
Hocam 4K Hz de işlemciye düşen yük daha fazla biniyor ve droplar daha fazla oluyor. Bazı oyunlarda ise 4K Hz desteklemediğinden dolayı mouse hareket ettirdiğinizde minik takılmalara yol açıyor.
Hocam 1K Hz'de de sorun yaşıyorum. Minik takılmalar da değil fareyi bırakana kadar takılma devam ediyor.

Mesela League of Legends için 4000Hz'de 30'a düşüyorsa 1000Hz'de 60'a düşüyor.

Hocam 1K Hz'de de sorun yaşıyorum. Minik takılmalar da değil fareyi bırakana kadar takılma devam ediyor.
Oyunlar 2K'da mı? Değilse harici ekran kartının kullanıldığına emin misin çünkü normalde CS2'de Lol'de 250 FPS falan alman lazım ayarlar düşükteyse.

CS2'yi 4:3 çözünürlükte oynuyorum, diğerleri 2K yüksek ayarlar evet.
Harici ekran kartının kullanıldığına emin misin çünkü ben RTX 3050 i5 laptopla bile 130 FPS falan alıyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı