Farklı CL değerlerine sahip RAM'ler Dual Channel çalışır mı?

REVENQUEL

Kilopat
Yer
Kuşadası
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Selamlar,

Arkadaşlar laptop'um için RAM yükseltmesi yapmak istiyorum. Şu an bilgisayarımda olan linkte bulunan bu RAM, ilave olarak linkte bulunan RAM'i buldum. Bunu alıp ilave edersem dual channel olarak çalışır mı? Sosyal'de araştırırken bir arkadaşın taktığı RAM zamanlama farkından dolayı dual channel çalışmasını engellemiş, ne kadar araştırsam da zamanlama farkını/gerekli bilgileri bulamadım.

Kısaca linklerdeki RAM'ler dual channel çalışır mı?

Teşekkür ederim.

SPD.jpg
Memory.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Belleklerin çift kanal çalışması demek iki tane birebir aynı uzunlukta, aynı boyutta pistonun saat gibi çalışması demektir. Bu bağlamda gecikme zamanı farklı olan iki belleği çift kanal çalışması pek mümkün değil.

Çalışsa bile mavi ekran hatası, takılmalar, yavaşlamalar olması muhtemel. Çift kanal mı istiyorsunuz? Çift bellek alacaksınız.

Selamlar,

Araştırmam üzerine AIDA64 üzerinden bellek zamanlamalarına bakabileceğimi öğrendim. Yanlış hareket etmek istemediğim için soruyorum resimlerdeki belleklerin farklı Mhz'ler için bellek zamanlamaları aynı görünüyor bu dual channel çalışacakları anlamına mı geliyor?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler. @Recep Baltaş @Zafer doğan

Bu benim belleğim.
Benim Bellek.png

Bu almaya niyetlendiğim bellek.
RAM-DDR4-FX504G.png

Attığınız linklerdeki bellekler birbirinin aynısı. O yüzden bütün özellikleri aynı. Kağıt üstünde dual çalışacaktır ama gerçekte %100 garantisi yok. Ayrıca sizin linkte satış için tükendi notu var. Almayı düşünürseniz elinizdeki belleğin aynısı ikinci el olarak var.

SK Hynix DDR4 2666 MHz CL19 1.2V SO-DIMM

Selamlar,

Öncelikle @helvaci yardımınız için minnettarım.
Sahibinden ilanlarına ulaştım GeT ve memtest86'yı uygulamayı kabul ederlerse 2. el bellekte şansımı deneyeceğim olmazsa yine almaya niyetlendiğim belleği bi' şekilde temin edeceğim şansımı denemiş olurum en azından 🐣
Attığınız linklerdeki bellekler birbirinin aynısı. O yüzden bütün özellikleri aynı. Kağıt üstünde dual çalışacaktır ama gerçekte %100 garantisi yok. Ayrıca sizin linkte satış için tükendi notu var. Almayı düşünürseniz elinizdeki belleğin aynısı ikinci el olarak var.

SK Hynix DDR4 2666 MHz CL19 1.2V SO-DIMM

Selamlar,

@helvaci minnet sunmak için rahatsız ediyorum.
Türkiye'de RAM'i bulacağım aklıma gelmemişti hele ki 2. el hiç aklımda değildi 6 gün geçti üzerinden hiç laptop açmamıştım açtım ve başarıya ulaştım paylaşmak istedim 😇

Windows üzerinden bellek tanılama ve 3 saatlik memtest86 sonunda 0 hata ile laptop'umdan yazıyorum.

Teşekkürler.

Memory.jpg

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı